Šta je novo?

Nvidia mining

jel majnuje neko nvidiama u dualu, i da li se isplati?
Pokrenuo sam miner za eth + lbc, ali brzina nije bila zadovoljavajuca, tj brzina za lbc je bila vrlo mala

Vec sam rekao ZABORAVITE na dual sa NV, takodje zaboravite svemoguceg cleymora ciji miner trenutno nije najbrzi na NV!

rekao sam vec imate na github ethermine a i ima i excavator od nicehash-a

Dual mine se vise isplati

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Koji procesor imas, mora i5 za 1080ti?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Otkud ti da mora i5 za 1080ti? Jesi mozda probao sa celeronom pa nije radilo?
Nije u redu da se daju ovakvi komentari, mozete da zbunite ljude ili bacite u veci trosak totalno nepotrebno.
Ja imam 6x Asus strix 1080ti na rigu sa celeronom na asrock ploci. Daju kartice konstantno 740-770hs, nije stucnuo rig vec mesec dana...
1080ti.png

Ti bas gruvas po power limitu... koliko ti tako trose verujem preko 260w

PS: za ethminer bat file za Nvidiju:
ethminer.exe -U -S eu2.ethermine.org:4444 -SP 1 -O 0xa30ec91808321f158022956f742e62157f4ad0dd.glavni --farm-recheck 2000

Poslednja izmena:
@milicic - koje napajanje koristis ti za 6x1080ti?
I dobre su ti temperature.. ja nikako ne mogu ispod 70 da spustim.. stim sto su karte 1080ti Gigabyte OC

@milicic - koje napajanje koristis ti za 6x1080ti?
I dobre su ti temperature.. ja nikako ne mogu ispod 70 da spustim.. stim sto su karte 1080ti Gigabyte OC
Koristim 2x evga g3 1.000w, temperature su dobre jer je trenutno hladno, inače idu skoro do 70, ali im ne dam preko...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pozdrav ljudi, jel ima neko da minuje sa gtx 1080?
Naime, imam problem sa GPU usage/Voltage/Core clock drops (moze se videti na attachmentu).
Situacija se ponavlja i na default settings i sa izmenjenim klokovima, i probao sam poslednje dve verzije drivera.
Jel neko ima ideju sta bi moglo da bude?
drops.jpg

Nista sve ok....... ne znam sta ti nije jasno, blokovi i pool sharovi se menjaju non stop

To je sve ok, ali recimo amd kartica koju sam pre koristio (doduse drugi currency i druga valuta, amd je bila za zec, a ovo kopa lbry), je imala konstantno gpu usage 98%.
Pitanje je postavljeno sa stanovista izdrzljivosti kartice, jer voltage dropuje sa 1050 na 750 (otprilike), na svakih 10ak sekundi recimo, i ne znam kolko to utice na karticu.
U svakom slucaju, hvala na odgovoru.

konacno mi je stigao sav hardver, samo jos da se sastavi, pa da kazem kako izglda jedan moj rig:

asus prime h270 plus - 77e
pentium g4400 - 43e
4gb dd4 - 30e
extenderi - 8 x 14e - 112e
2 x m2 - 20e
8 x giga 1050ti g1 (6pin power, ovo je bio uslov za kupovinu) - 1195e
2 x evga 450w - 61e (bolestan popust sam dobio)
hdd - 10e
skelet rig - 18e

total: 1566e
total hasrate (jos nije testirano, to cu da javim): 8x180sol = 1440sol (nasvirane, ali sto da ne, gledam na netu da dobacuju i do 190)

sola po euru: 0.91

kakav je vas odnos sola po euru?

ako se pitate kako sam dobio sve ovako jeftino to je zato sto sam sav glavni hardver narucio u 2 radnje, nista kod preprodavaca sem ekstendera. I na sve dobio popust i vratio pun iznos poreza iz madjarske

Poslednja izmena:
Kako si kontao spojiti 8x 1050 na dve evge od 450w? Jesi siguran da imas dovoljno konektora za grafike i za ekstendere?
Drugo jel su ti to 80+ napajanja?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
80+ bronza, narucio sam kod mixera razdelnike (zenski 8pin -> 2 x 6pin muski) sto nije problem sa obzirom da ove karte ne mogu u teoriji trositi preko 75w, a uvek sam izbegao sve vrste razdelnika i prespajanja. Model napajanja je 450B ili B450 ne secam se

A sta je problem sto je bronza?

Silni novci se ulazu za kartice, ekstendere i ostatak, a stedi se na napajanju koje je u sustini najbitniji deo.

Evga od 40e(sto mu je realna vrednost) da gura 4 graficke?
Jes' da su mali potrosaci, ali opet..

420W na 12V grani, nista poseban kvalitet, Bronze..
Dobro je, ja imam druga koji majnuje sa Blueberry napajanjem, "sljaka" to..

Jel toliko ne moze da se dodje do kvalitetnih napajanja?

Poslednja izmena:
Videcemo, preskocio sam gledanje OEM-a za napajanja koja sam kupio, sto sam detaljno prostudiraio kada sam prvi put sklapao rigove pre 4 godine... sreca sto imam 900w snage a necu preci 600w sa sadasnjom konfiguracijom.

jel ima neko NV karte pod Windows 8.1 sistemom, da li se nekom desi da ccminer prestane videt neku karticu koja i tada nestane iz ocitavanja GPU-z? prost ulazak u device manager i disable/eneble istu vraca u funkciju

Ako se miner pre toga resetuje on kopa bez te karte......., pitam jer su mi svi drugi rigovi na win10 pa ne znam sta je problem gde mi se to uopste ne desava cak i kad mi pukne driver sve karte se povrate

Ili single ZEC ili single ETH.

Vec sam rekao ZABORAVITE na dual sa NV, takodje zaboravite svemoguceg cleymora ciji miner trenutno nije najbrzi na NV!

Zanima me zašto ne dual, zbog povećane potrošnje električne energije ili oportunitetnog troška za dodatan MH/s za ETH koji oduzima drugi coin? Kopam ETH + SIA sa 6 x 1070 i po proceni od SIA (u ovom trenutku) mogu da dobijem $100 mesečno, što je daleko više od računa za struju koji ću imati da platim. 6 x GTX 1070 mi troši u ovom momentu tačno 1 KW/h i to za mesec dana u plavoj zoni i sa dvotarifnim obračunom električne energije ispadne jedva 50€. Ako računam da SOLO mining za ETH daje 12 MH/s više (u odnosu na DUAL), za 6 x GTX 1070, na mesečnom nivou to ispadne samo $38 više.

$100 > $38.

Zanima me zašto ne dual, zbog povećane potrošnje električne energije ili oportunitetnog troška za dodatan MH/s za ETH koji oduzima drugi coin? Kopam ETH + SIA sa 6 x 1070 i po proceni od SIA (u ovom trenutku) mogu da dobijem $100 mesečno, što je daleko više od računa za struju koji ću imati da platim. 6 x GTX 1070 mi troši u ovom momentu tačno 1 KW/h i to za mesec dana u plavoj zoni i sa dvotarifnim obračunom električne energije ispadne jedva 50€. Ako računam da SOLO mining za ETH daje 12 MH/s više (u odnosu na DUAL), za 6 x GTX 1070, na mesečnom nivou to ispadne samo $38 više.

$100 > $38.

nisi ti to dobro racunao gubitak na ETH je veci, osim ako ne znas da klokujes... meni signle ETH daje 33-34mhs po 1070 za ethminerom, sa clamore kad se ukljuci SIA gubitak je taman da nemam nista od toga sto minujem SIJU na AMD je gubitak daleko manji zato mineri dual minuju, vi sa NV kartama izgleda ne znate osnove matematike da proracunate gubitke (kad tako vec moram da kazem)

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi kaze kako da spustim temperaturu? Na slici vidite trenutne tenperature.. znaci u sobi sam trenutno ugasio klimu jer nema poente da radi 24/7 klima a napolju nije pretoplo..
Kada stavim fanove na manuel na 80% u AB temp krene jos.gore.. sad sam ih stavio na auto i malo su pale temp ali opet je ovo preterano..
Citam da svi sa 1080ti ne prelaze 70... Kako?

Prilozi

• Screenshot_2017-07-04-23-38-15-092.jpeg
    Screenshot_2017-07-04-23-38-15-092.jpeg
    429 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Pa zavisi sve kako si ih podesio :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I svi imaju vise sola od mene :)
Ne znam kako vise da podesim, ako imas neki predlog davaj :)

covece nisu ti jasne osnove, veci razmak izmedju karti, manje sobna temperatura ventilacijom i smanjuj power limit, nema tu neke magicne fore!

Nazad
Vrh Dno