Šta je novo?

nVidia Maxwell

Сад ће од враћених 970-ки направити 960ti :p

Сад ће од враћених 970-ки направити 960ti :p

Malo ce to ljudi vratiti...realno testirao sam i unity i shadow of mordor ide memorija do 4096 bez ikakvih problema, ajde da to ne radi, nego radi vrhunski bez lagova itd itd

ma vracaju oni koji ne znaju sta ce sa parama i sta ce sa performansama..... sta sad npr. uzmes 290x negde je bolja negde losija od 970 itd. za godinu dana nece vredeti nista, a izaci ce novije i bolje... tako to ide....

Amin to that.

Forsirao sam sa pitanjima emmi samo da vidim da li su nam otvorena vrata, jer kod nas uvek ide nesto naopako pocevsi od cena. Imam identicno iskustvo kao i Borat. Cak sta vise nisam pokusavao nista sa naponom, posto vidim da ne moze da se zezne kartica a za 24/7 trenutno imam 1482/7600 igracu se sa tim jos malo. Samo me zanima koja ce im cena biti kroz godinu dana kada dodje vreme za upgrade i kolko cu moci da uzmem za nju.

Slabo se secas - GTX 460 je kostao 199$ (verzija sa 768Mb) tako da je kostao dobro ispod 200 evra, oko 180 (a ne 280). Plus sto kada je lansiran, 6850 nije postojao, izabacili su ga nakon nekoliko meseci.

Pazi, grafika od 350$ ima smisla i za ne-4K razolucije. Cak i na obicnoj HD reozoluciji za neke igre ti je upravo potreban GTX 970 da bi dobio fluidan fps sa max detaljima. To su Assasian's Creed Unity, Far Cry 4...u kojima bi na max detalje sa tvojom kartom dobio slide show.

Btw, po meni 8800GT ipak zasluzuje mesto broj 1 i to ubedljivo. Prva karta sa savremenom arhitekturom po smesnoj ceni sa kojom sam osetio sta znaci smooth gaming. Tehnologija bazirana na njoj (tj. na jos godinu dana starijoj 8800 GTX) je trajala sve do pojave Kepler GPU-a, kada su konacno napustili odvojene klokove za shejdere i ostatak GPU-a. I dalje pamtim - Palit 8800GT sa plavim kulerom, placen 192 evra :)

u pravu si moja greska 68xx je izasa 3 meseca posle 4xx serija pomesao sam jer je tad ATI drao sa serijom 5xxx. ali mislim da silono gresis sa cenama ... do duse aj da ne tvrdim posto pominjes tu osakacenu verziju, ja to nisam ni gledao kao opciju, secam se bilo je kod nas ne u US 6850 150e .... 460 HAWK (bio je i talon attack) oko 220 ako ne i jace ... mada .. proslo je dsta godina mozda i ovde gresim, ali sam siguran da su bile dosta skuplje tj nisu opravdavale cenu.

Sto se tice fluidnosti u pravu si ali ... zato sam i vise puta napisao ... "igre koje ja igram" bez zelje da nekog uvredim ali igre tog tipa koj nabrajas mi nikad nisu bile zanimljive niti ce ikad biti .... kad bi doslo nesto poput Morrowinda (za koj sam svojvremeno kupio Nvidia Gforce 4200 Ti) otisao bih i kupio tu 970 verovatno :) ali .... realno ovo sto danas nazivaju extra igrama nije za mene ;) a ove koje su jos i igrive lepo rade na 6870 :)

Amin to that.

Forsirao sam sa pitanjima emmi samo da vidim da li su nam otvorena vrata, jer kod nas uvek ide nesto naopako pocevsi od cena. Imam identicno iskustvo kao i Borat. Cak sta vise nisam pokusavao nista sa naponom, posto vidim da ne moze da se zezne kartica a za 24/7 trenutno imam 1482/7600 igracu se sa tim jos malo. Samo me zanima koja ce im cena biti kroz godinu dana kada dodje vreme za upgrade i kolko cu moci da uzmem za nju.

200 evra maximum, toliko sad traze gtx 770.

Toliko traze za nju, a niko normalan je ne kupuje za te pare. :D

Toliko traze za nju, a niko normalan je ne kupuje za te pare. :D

Upravo. Ja sam je dao za 22k u Novembru kada sam uzeo 970. Stvar je u tome kad je prodajes kao polovnjak onda ce nase skrtice da gledaju strane cene u dolarima, a kada treba nova nema veze sto je 100e skuplja zbog kursa, pdv-a i ostalih *******cija. Ako bude bila 20k puna kapa.

Ovo za vracanje msi kartica radi samo e**i ili bi trebalo svi prodavci ???

Ma da, bice. Ja mogu svakako vratiti jer sam ugovor sklopio na daljinu ;)

Sad sam nazvao radnju gde sam uzeo kartu , interesantno je da pojedine radnje tj osoblje nema pojma o ovom problemu, kako ih prosvetliti a da se ne uvrede ?

Oterati ih sve grupno u 3LPM. Sto se bave tim poslom kad pojma nemaju. U Srbiji se:

1. Racunarkim poslom bave u velikom broju slucajeva nepismeni/nezainteresovani ljudi, a imaju isti prolaz kod dobavljaca kao i oni koji su 20 godina u poslu
2. Posao rade sa tudjim parama za razliku od onih koji 20+ godina rade sa svojim i gle cuda kod uvoznika i jedni i drugi imaju istu cenu. Sve ide po sistemu "dodjem ti".
3. Imaju opsti stav da im je isto prodavali krompir ili procesore, samo dok "ide", a sto se tice znanja, saveta, odnosa sa kupcem, to je samo vestacki "kez" na licu, nista vise. Nemaju i 2% ljubavi prema poslu koji rade.

Znam da je off topic, ali sam morao da otvorim dusu. :D

@GoranM

da pridodam, prodavac se na suprotnoj strani malo smejao kako kaze : "nikad nije cuo za problem sa 970", posto nisam imao zivaca da objasnjavam rekoh mu da se informise jer ima pregrst informacija o tome na raznim forumima, rekao je da ce proveriti.

Da prodavac nije gdin Simon iz Novog Beceja moj kolega sa Fax-a? :D

Oterati ih sve grupno u 3LPM. Sto se bave tim poslom kad pojma nemaju. U Srbiji se:

1. Racunarkim poslom bave u velikom broju slucajeva nepismeni/nezainteresovani ljudi, a imaju isti prolaz kod dobavljaca kao i oni koji su 20 godina u poslu
2. Posao rade sa tudjim parama za razliku od onih koji 20+ godina rade sa svojim i gle cuda kod uvoznika i jedni i drugi imaju istu cenu. Sve ide po sistemu "dodjem ti".
3. Imaju opsti stav da im je isto prodavali krompir ili procesore, samo dok "ide", a sto se tice znanja, saveta, odnosa sa kupcem, to je samo vestacki "kez" na licu, nista vise. Nemaju i 2% ljubavi prema poslu koji rade.

Znam da je off topic, ali sam morao da otvorim dusu. :D

u svakoj normalnoj zemlji ljudi se poslovno obrazuju u svakom smislu (bio to faks, posao koji radis), a kod nas brate, niko nista ne zna, mene to ne zanima, ja samo ovde prodajem itd itd...pa brate moj napaceni, ne moras znati azbuku, ne moras biti najpismeniji ali znaj ono sto radis da radis ljudski i tacka...

Sad sam nazvao radnju gde sam uzeo kartu , interesantno je da pojedine radnje tj osoblje nema pojma o ovom problemu, kako ih prosvetliti a da se ne uvrede ?

Sto da ih ne uvredis ako kao radnja koja prodaje iste te artikle nema pojma o cemu se radi ? Zovi ih, dostavi linkove mailom, obavesti moderatore na Nvidijinom forumu, onog Peter-a. Ja sam i njemu poslao sve informacije i podatke od emmija i altija.

Da prodavac nije gdin Simon iz Novog Beceja moj kolega sa Fax-a? :D

Ma jok, Shimon je car ;)
Radnja u BG, nije bitno koja ;)

Pitanje: da li NV planira da izbaci novu gtx970 ? Ako bi uradili nesto kao sa gtx260 SP192 vs SP216 u momentu bih vratio ovu moju 970tku.

Poslednja izmena:
Ma jok, Shimon je car ;)
Radnja u BG, nije bitno koja ;)

Pitanje: da li NV planira da izbaci novu gtx970 ? Ako bi uradili nesto kao sa gtx260 SP192 vs SP216 u momentu bih vratio ovu moju 970tku.

Kad bi i ja bi uzeo. Zvanicno ovo nije defekt, namerno je tako radjena kartica i to je to. Ovo je jedina verzija 970-ice bez namere da rade specijalne drajvere ili forsiraju aero i ostatak u sporiji segment. To je bilo na tweetu pre par dana.

BG prodavci hardvera koji nesto znaju o onome sto prodaju po nepisanom pravilu jos uvek drze svoje radnjice i prezivljavaju nekako. Ovi sto rade po velikim lancima poput WinWin, to se menja ko na traci i po pravilu nemaju pojma. Mozda ih ne placaju redovno pa stalno novi i neobavesteni dolaze. Muka me uhvati kada udjem u neku vecu radnju jer znam da ce me ili sacekati neka devojcica koja nije upucena ili neki propali lik koga nista ne zanima a nije ni upucen previse.

Daj neko prevod, slab sam sa eng... ajmo ludilo :D

Ma nista bitno. Neki advokat lesinar sakuplja informacije. U sustini zeli da skupi veci broj nezadovoljnih korisnika, da ih zastupa i da uzme glavnicu obestecenja, a ostalo da razdeli kupcima kartice. Takve stvari u principu zavrse skromno po zaista ostecene i debelo i masno po advokate. Nema tu nicega osim "profita", pravde ponajmanje. ;)

Ma nista bitno. Neki advokat lesinar sakuplja informacije. U sustini zeli da skupi veci broj nezadovoljnih korisnika, da ih zastupa i da uzme glavnicu obestecenja, a ostalo da razdeli kupcima kartice. Takve stvari u principu zavrse skromno po zaista ostecene i debelo i masno po advokate. Nema tu nicega osim "profita", pravde ponajmanje. ;)

Hvala Gogi, koje ludilo zurka totalna :D:D:D

Ali jedna zanemarljiva stavka, jos od kada sam uzeo 970 igrao sam se sa onim sajtom CanIRunIt, uvek je pisalo 3gb video ram memory po mojim specifikacijama. Izgovor je bio da sajt nije updejtovao 9xx verziju kompletno dok je 980 bila sa 4gb po njima. Ne kazem nista lose, samo mozda zbog ove alokacije rama automatski je detektovano samo 3gb jer 3.5 nije postojalo do sada (bar ne u jednom od dva segmenta).

Vrh Dno