Šta je novo?

nVidia linux drajver opet

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Do sada sam instaliro drajvere za nv iz sorsa na mandrake 9.0 i rh 8.0 i sve je lepo radilo medjutim na Mandrake 9.2 to mi nije poslo za rukom pa sam skinuo nove drjvere sa nv sajta koji imaju onaj automatizovani instaler.Pokrenuo sam ga lepo je odradio editovao sam x86config fajl ali kada pokusam da strtujem x nema nista i x server izbaci gresku tipa ' kernel heders error' i sl. i 'nv driver found but don't have screen configuration' kada vratim u X86Config sa 'nvidia' u 'nv' x se lepo podigne i radi bez problema.Ima li neko resenje ili ideju sta moze da bude?

Pa Zar Niko Ne Zna

Nemoguce da niko nezna, imam isti problem, s tim sto se meni na ekranu pojavi NVIDIA logo, ali igrice Tux Racer i druge ,koje seckaju bez odgovarajucih drajevera, ne rade. Inace sa nvidia.com sam skinuo poslednju verziju drajvera u run fajlu :boom:

@Dzoni_m
Jel imaš instaliran kernel-source? Moguće je da zbog nepostojanja istog nVIDIA moduli nisu lepo legli...

@popac
Jesi li uključio GLX?

Resio sam taj problem kernel-source koji je bio instaliran nije bio u redu zato sto je cd bio ostecen sa koga je kopiran

E Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Pa ja nisam imao kernel source!!!!!!!!!!!!!!
UPS!
Izgleda da drajveri nove generacije 5xxx ne rade pod mandrake linuxom 9.2! 😀

Nazad
Vrh Dno