Šta je novo?

nVidia lan i adsl.... help

Worf

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
619
Imam komp sa integrisanom nvidia lan kartom, i zelim da se nakacim na adsl router ali mi ne uspeva. Ili je cable unplugged, ili je limited or no conectivity, ili je conected ali od veze nema nista, ili konstantno menja stanje izmedju 2 na svakih pola sekunde kao da ga nesto refreshuje, ili mi napise conection failed kad enablujem konekciju (posle prethodnog disable-ovanja).
Probao sam da stavim i realtek lan karticu ali su simptomi isti (slicni). Kabl ima oko 25m i radi na drugom kompu sa istom realtek karticom.
Na obe lan karte sam menjao duplex brzine i sve sto sam uspeo da uradim je da menjam simptome ali i dalje nista ne radi.
Ja se nesto plasim da mi na ovom kompu nikad nece raditi net pa makar kupio i wireless kartu... i zato necu nista da kupujem dok ne budem siguran sta je u pitanju.

Na svim ostalim kompovima jedina stvar sto uvek uradim je da stavim na 10 half duplex i one prorade...... nisam pametan :'( pomozite

A siguran si da je kabl u ispravnom stanju?Tj na drugom kompu taj kabl radi?
Koji os je u pitanju i da li si skinuo poslednje drivere za plochu a i da li je komp cist od virusa..

Poslednja izmena:
da, radi kabl na drugom kompu, probao sam i radilo je iz cuga

A novi drajveri za plochu?

ne pomazu driveri :( i za realteka sam stavljao najnovije i nista se drugacije ne desava

Mile jesi li probao da tim kablom spojis 2 racunara pa da vidis da sigurno nije do njega ??

Btw da nije neko podesavao opcije na ruteru i postavio zastitu baziranu na MAC adresi ?

ploca je malo cudna..... nemogu da ukljucim power led sa kucista u nju :p na ploci su 2 pina jedan do drugog a sa kucista mi ide konektor sirok 3 pina ali srednjeg nema a 2 krajnja su tu.....
plus sto mi zabada komp kad god ubacim dvd unutra i kad restartujem komp mogu da ocitam sadrzaj diska .... ali to je ionako polu ispravan dvd citac tako da me ne cudi... ali to nije radio na drugim kompovima
samo hard disk mi je sata ovo sve ostalo je ide, i nemam disketnu jedinicu

znaci sad sam samo rekao par stvari sto mi padaju na pamet ako mogu da pomognu

i stalno mi je upaljena tastatura i mish, i kad je komp ugasen... tj led diode gore

nisam probao da spojim 2 racunara ali sam spajao ruter i racunar i kabl radi 100% ja sam sam stavljao buksne na njega

a sto se tice rutera, to je neki no name sa conexant chipom i nema skoro nista od podesavanja.... cak ni portove ne mogu da otvorim vise od 20 ja mislim, ja mac cackao nisam a niko osim mene ne zna ni da udje u podesavanja

btw hai :) drago mi da te vidim (through the intrawebz) opet

ploca je malo cudna..... nemogu da ukljucim power led sa kucista u nju :p na ploci su 2 pina jedan do drugog a sa kucista mi ide konektor sirok 3 pina ali srednjeg nema a 2 krajnja su tu.....
plus sto mi zabada komp kad god ubacim dvd unutra i kad restartujem komp mogu da ocitam sadrzaj diska .... ali to je ionako polu ispravan dvd citac tako da me ne cudi... ali to nije radio na drugim kompovima
samo hard disk mi je sata ovo sve ostalo je ide, i nemam disketnu jedinicu

znaci sad sam samo rekao par stvari sto mi padaju na pamet ako mogu da pomognu

Znas onaj vic kada Muja ode kod ocnog lekara i skine gace ?? ,)
U svakom slucaju poenta je ista ono sto si gore naveo sigurno ne prouzrokuje mrezne probleme koje imas.

i stalno mi je upaljena tastatura i mish, i kad je komp ugasen... tj led diode gore

A da ti , slucajno, mis i tastatura nisu nakaceni na USB ?? :-devil-:

Probaj ako mozes u biosu da ugasis lan na plochi pa onda probaj samo karticu i probaj neki drugi slot..

matx je ploca.... koji drugi slot? imam srece da sam imao i ovaj jedan...... :D
i nisu usb ni mis ni tastatura.....

ovde sam postavio temu samo da mi date neke ideje sta bi mogao da uradim i da cackam dok sve ne proradi.... ne ocekujem sad da mi resite problem 100%.... zahvalan sam na svakoj informaciji koju iznesete.....

Koja je tačno ploča u pitanju? Neke ploče u BIOS-u imaju opciju smart LAN koja proverava ispravnost kabla i svih parica u njemu....

Kod ćala na kompu imam veoma sličan problem, isto tako "cable unplugged" ili "limited connectivity" a problem je bio (i dalje jeste) u neispravnom kablu od ćalovog kompa do sviča, savijanjem i uvijanjem kabla, nađe se položaj kad ima "kontakt" i tada kabal proradi.... Zanimljiva pojava je ta da sa Intel 10/100 PRO Fast ethernet adapterom veza radi ko podmazana, nevezano za položaj kabla (nVidia LAN kontroler je mnogo osetljiv na kvalitet kabla)...

Ja da sam na tvom mestu proverio bi ispravnost kabla ili probao sa drugim kablom (gde ti je onaj što si dobio uz ADSL ruter?).

A za to što ti svetle miš i tastatura ima džamper na ploči (na većini).

Poslednja izmena:
kabl radi.... gledao sam sa unimerom ispravnost svake zice, plus sto radi i net na drugom kompu bez problema.
:(

Uđi u podešavanje kartice, fiksiraj 100Mb half dupleks i stavi fiksne ip adrese.

Uđi u podešavanje kartice, fiksiraj 100Mb half dupleks i stavi fiksne ip adrese.

fiksiram ja to i stavim neku IP adresu i pise conected ali interneta nema...... pise u browseru kad pokusam da se konektujem na net da je veza prekinuta tokom komunikacije... tako nesto.....
Koju IP adresu da stavim.... ja sam kucao 192.168.0.9 ... a pokusao sam i 192.168.10.7 na primer....... gatewaz sam stavljao 10.0.0.2 a pokusavao sam i bey toga, uvek bude sve isto, nikako net da dobijem

pokusacu da prenesem komp na drugu lokaciju i da probam drugi kabl ali sam siguran da je kabl 100% ispravan.... a nisam nikakav kabl dobio ni od koga...

ploca je neka asusova, pogledacu ya koji minut koja je a ne ynam sta ti je to dedicated kartica

A da probas da stavis gateway da bude 192.168.0.1...
Koja ti je mreza uopste u pitanju,koji opseg?
Pogledaj na nekom kompu koji ima net da vidis podesavanja i prepisi gateway i dns a ip adresu stavi da bude neka iz istog opsega kao i komp sa koga si prepisao podesavanja samo da se razlikuje poslednji broj naravno a subnet mask ce sam komp da stavi...

Poz

Poslednja izmena:
Mile nemogu racunar i gateway da ti budu u zasebnim subnetovima. Sa racunara na kom ti radi net uloguj se na ruter i vidi koja mu je adresa i ta adresa treba da ti bude default gateway. Obicno je to 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 . Ukoliko je jedna od tih dve adrese adresu racunara stavi da ti je ili 192.168.0.2 sa subnet maskom 255.255.255.0 ili 192.168.1.2 subnet maska 255.255.255.0 .
Za primari dns za prvo vreme stavi Open DNS sa adresom 208.67.222.222 ...

Da ne ponavljam vise sta ti rece Marcus :) . Aj probaj pa javi

ploca je m2n68-am se2

a ovako ide sto sew tice rutera

LAN
IP Address Subnet Mask
10.0.0.2 255.0.0.0

Total Number of Lan Interfaces: 1

Number of ethernet devices connected to the DHCP server: 3
IP Address
10.0.0.5
10.0.0.9
10.0.0.13

realtek ona najobicnija

doneo sam komp blize ruteru i probao manji kabl i internet radi ali samo na 10 ili 100 half duplex i automatic IP.... drugacije nece..... a kad ga vratim an mesto pronalazi IP do sutra i ne dobije je

a taj veliki kabl, kad povezem na drugi komp, onda net lepo radi....... izgleda da mene tu neko zeza :D znaci kabl je ispravan, ali za sve kompove samo ne ovaj koji meni treba

a da napomenem, dole se cak nesto i desava na 10 half duplex a za 100 nece ni da cuje

skratio sam kabl za svaki nepotreban centimetar i sad je zategnut samo tako..... i radi...... automatic adress i 100 full duplex na nvidia lan kartici

hvala na pomoci i sugestijama....... ne bi se toliko trudio da nije bilo vas :)

Evo sad se problem opet pojavio..... sad imam Planetov router i ne mogu da dobijem internet na tom kopmjuteru sa nvidia lan-om.... sto je gore.... dok god je kabl ukljucen od tog kompa, nemam ni ja internet i svetle nam lampice ko lude.... dok je sestrin komp takodje upaljen al kod nje sve radi kako treba. Svasta!
Ladno cu da se upucam u vugla....

Nazad
Vrh Dno