tomazino
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.07.2004
- Poena
- 619
Inace, ovih 8 memorijskih cipova je prilicno interesantno... ili su strpali 12 na drugu stranu, ili je ovo neki GTX565 (sa GF110), ili 2xGF114. Ako je GF110, ili je cip prilicno downclockovan (2x8 pin znaci da karta trosi manje od 400W, u principu 375), ili ih zestoko binuju da bi dobili one sa najmanjom potrosnjom.
Nema te od kako se Kajmak pojavio 😉
Mene poprilicno interesuje od kojih chipova ce Antiles biti ?:eyebrows:
Definitivno je dual GF114, jer gledajuci PCB nema nigde konektora za tih 12 cipova 🙂
Druga stvar, jedno je ekonomska neisplatljivost a drugo fizicke mogucnosti.nVidia moze da ima samo problem sa PCI-E specifikacijama da bi spakovala dva chipa GF110 a verujem da ce se to desiti uskoro..
Poslovi 😉
Ovo sto je "prikazano" vec probija specifikacije, 2x8 pin je 300+ W. AMD-u ce ipak biti lakse, 6950 trosi manje od GTX570. Sto se hladjenja tice... pa sve je moguce, Asus je strpao dva GF100 na isti PCB i to radi, a cak je uspeo i da ih ohladi... pitanje je samo koliko to kosta.
Samo nek Vidia pravi Dual GTX 570 kartu, ali koliko ce takva karta da trosi? 400W?
AMD-ovi puleni trose manje to stoji i bice lakse po tom pitanju ali po pitanju temperature jako tesko pogotovu sto je verzija karte sa dva chipa na jednom PCB-u.
Ako sad idu do 90c necu ni da zamisljam sta bi bilo sa dva komata😉
GeForce GTX 590 in February with dual GF110
http://www.nordichardware.com/news/...tcom+(www.nordichardware.com+News+&+Articles)
😀Max. consumption - A lot
Koliko ce ovo da trosi?! Garantovano jedno 400W. Samo ne znam kako to, kad ne smeju da prelaze TDP od 300W.
Sve u svemu, bice zaista mocna karta, a ja smem da se kladim da HD 6990 nece moci da joj prismrdi.
E sad, kostace jedno 800e, trosice struju previse, grejace se... Ipak je to Dual GPU karta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari