Šta je novo?

NVidia gts 250

Ajde nemoj da budes smesan. Ne jedan nego 4 komada.
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&Description=4870&bop=And&Order=PRICE
Pored svega navedenog, valjda ti je jasno da pricam o globalnom nivou. Uvek ima primeraka koji se ne mogu svrstati pod neko pravilo.

Newegg posluje preko neta i zato su cene toliko jeftinije. Kada kupis u klasicnoj radnji ti na licu mesta platis porez. Kada kupujes preko neta (barem u Americi) firma od koje kupujes nije duzna da ti naplati porez vec si ti duzan da prijavis kupovinu i platis porez. Ljudi to ne rade.

Ali ako zivis u drzavi gde se nalazi newegg magacin i narucis nesto preko neta placas i porez.U par drzava se nalaze magacini (Kalifornija npr.). Inace drzava New York je pokusala da natera newegg da naplati taksu (iako nema magacin u toj drzavi) ali im izgleda nije uspelo tj. pocelo je sudjenje.

Izvinite zbog OT.

Poslednja izmena:
jok. ja sam kupio G5 preko newegg-a letos i platio sam ga koliko pise na sajtu (nikakav dodatni porez dakle) + shipping. to je sve.

pa nije bas tako... svi znamo kakva je prica bila sa resolve unitom kod R(V)6x0 ;) takodje arhitektura samoh SP-ova je drugacija, jer da nije, tesko bi ih nabudzili 800 :) isto vazi i za texturne unite, a da ne pominjem promenu tipa mem. kontrolera! RV770 je potpuno drugaciji chip u odnosu na RV670, koji je shrink R600!

S druge strane, G80 i GT200 se razlikuju iskljucivo po broju ovih ili onih unita.

Naprotiv! Tehnoloski GT200 je cak malo veci upgrade u odnosu na G80 nego sto je RV770 u odnosu na RV670. A razlog sto je RV770 vise napredovao po brzini u odnosu na RV670 nego sto je je GT200 u odnosu na G80 lezi u cinjenici da je Ati nagurao vise jedinica nego nVidia - 2,5 vise za Ati i 1,875 za nVidiu.

hoces da kazes da su performanse 9800GTX+/4850 dovoljne u ovom trenutku recimo za 19" monitor? ok, mozda i mogu da se slozim ali to ne treba da znaci da treba rebrendirati jednu te istu kartu po 4x. vredjaju inteligenciju ljudima i to ostavlja gorak ukus u ustima!

Dovoljne su i za 20 inchni monitor u 80% naslova. A rebrandiranje "jedne te iste" karte ti valjda sve govori. Valjda se bar tebi ne moraju objasnjavati neke stvari.

Dobro pitanje.Sta bih ja hteo?Pa bilo bi lepo a i razumno da za ovih mesec dana izbace recimo neki gtx265 za plafon 170-180 eura,pa onda i nekako da im progledamo kroz prste za zezanje u zdrav mozag.

Ko tebe zeza, kako, na koji nacin? Dobili smo bolju i jeftiniju kartu!
I takodjer bi bilo lijepo da nema ove krize trenutno, koja steti svim ovim kompanijama, ali je*i ga.

jok. ja sam kupio G5 preko newegg-a letos i platio sam ga koliko pise na sajtu (nikakav dodatni porez dakle) + shipping. to je sve.

Za Kaliforniju, New Jersey i Tenesi se naplacuje tax to pise na sajtu newegg-a (verovatno zato sto se u tim drzavama nalaze magacini pa se online kupovina smatra isto kao i obicna kupovina). Za sve ostale drzave kupac je duzan da sam prijavi porez. E sto to ljudi ne rade je druga prica.

moguce. meni je mis putovao iz neke selendre u NJ do Cleveland, OH :) i svaki dan online pratis gde se mis nalazi i kako putuje. vrh. no dobro, da ne zagadjujemo. ako modovi misle da treba da obrisu ovo neka to i urade. wait, pa ja sam moderator :zgran:

Po velicini chipa kao prvo :p

salu na stranu - da je g92 mogao da ima 200+ SP imao bi ga jos onomad, dakle, logicno je da postoje napretci? Isto vazi i za rv6xx i 7xx...Bez veze je jednima davati kredit, a drugima za isto to ga osporavati. nVidijin g92 se drzi i dan danas...(ovo ne znaci da podrzavam beskrajni rebranding)
Sa druge strane, nisam dovoljno zalazio u arhitekturu samih chipova (ni jednih ni drugih), ali sam siguran da DAS ima nesto konkretno na umu (Sto ces mu ti naravno omalovaziti i osporiti :p )

heh, a po kojim to parametrima 'leba ti ;)

Pa recimo po ovome: RV770 ima ~2,5 puta veci GFLOPS od RV670,a koliko je u proseku 4870 brzi od 3870? Manje od duplo u svakom slucaju.
S druge strane GT200 ima 1,8 veci puta GFLOPS od G80,e sad GTX 280 mozda nije 80% brzi od 8800GTX-a ali je pribliznije nego u Ati-jevom slucaju.

To je prakticni primer,a sto se tice samog hardvera necu sad ulaziti u to. Poenta je da je RV770 toliko bolji od svog prethodnika najvecom zaslugom povecanja broja jedinica,a ako su neke jedinice znatno poboljsane onda su to verovatno ROP zbog boljeg AA.

Sutra treba da uzmem Palit Daytona GTS250 1Gb, ima ga vec u Moskvi po veoma privlachnoj ceni, a poshto sam vec davno razmishljao da uzmem josh jednu karticu za drugi komp dok ne izadje sledeca generacija, eto prave stvari za mene! Kada se gleda generalno, ova kartica je veoma dobra kupovina - iako je stari model u pitanju, ona tera sve kako treba (osim mozda krize), ima PhysX i koshta manje od 150 dolara. Shta cesh vishe...

GeForce GTS 240 quietly debuts - for prebuilts only

Znam da je bilo u vestima, ali evo i ovde.

Nvidia graphics cards aimed squarely at prebuilt systems seem to be multiplying lately. Those 40nm desktop GeForces that came out earlier this month fit that description, as does the GeForce GTS 240 that has quietly appeared on Nvidia's website.

The GeForce GTS 240 looks like a hybrid of the older GeForce 9800 GT and GeForce 9800 GTX. It has the same 675MHz core clock speed and 1100MHz GDDR3 memory speed as the latter, but with the 112 stream processors of the former. Also on the menu for the GTS 240: a 1620MHz shader speed, 1GB of memory, and a 256-bit memory interface (standard fare on G92-based graphics cards).

Incidentally, this new card has a small, single-slot cooler that doesn't cover the entire PCB. Nvidia quotes top power consumption of 120W, which is pretty much right between the 9800 GT's 105W and the 9800 GTX's 140W. Since even the 9800 GT has a bigger-looking cooler, though, one might expect the GTS 240 to be somewhat noisier. (Thanks to Expreview for the tip.)

gts240_il.jpg

TR

Ne gresis, i valjda nece biti g92 u 40nm.

to je samo dokaz koliko je G80 bio ispred svog vremena :)

G80 je i kriv zasto dx10 nije bio ono sto je trebalo da bude, zbog njega su izbacene mnoge stvari sa dx10 papira, zato je ati sada mnogo blizi dx-u11, a bio je jos sa 2900xt ,zato je ta karta bila po malo fail, podrzavala je nesto cega nije bilo u krajnjem standardu dx10.

G80 je i kriv zasto dx10 nije bio ono sto je trebalo da bude, zbog njega su izbacene mnoge stvari sa dx10 papira, zato je ati sada mnogo blizi dx-u11, a bio je jos sa 2900xt ,zato je ta karta bila po malo fail, podrzavala je nesto cega nije bilo u krajnjem standardu dx10.

Gde si ovo cuo, molim te reci,prvi put cujem? :) I kako je to Ati blizi DX11? Sledeca nVidia karta ce podrzati DX11 onako kako ga Microsoft propise,ni manje ni vise.

Sto se tice rebrandinga, po meni bi sve bilo ok da je nVidia odradila ceo rebranding prosle godine kad je predstavila GT200 kartice, tj. da su tada prebacili sve kartice u taj novi sistem imenovanja, a ne ovako malo,malo pa se jos uvek pojavi neki novi G92.

Znao sam ja da ti je Charli izvor informacija :) Jeli ti znas kakve gluposti je pricao o G80?

DX10.1 je samo update, superset, izbacen da bi se DX10 hardware iskoristio sto bolje. DX11 implementacija zahtjeva promjenu arhitekture, pajplajna.

Oduzmi Hull Shader, Tessellator, Domain Shader, Compute Shader i ostaje ti D3D10/10.1 pajplajn.

dx11pipeline.png

Znaci charli je mlatac...ok.

Nazad
Vrh Dno