Šta je novo?

NVidia gts 250

Izgleda da će na verziji sa 512MB memorija raditi na 2200MHz a sa 1GB na 2000MHz.

Izgleda da nece,videh par review-a GTS 250 i 1GB verzija takodje radi na 2200Mhz:

http://www.techreport.com/articles.x/16504

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3523

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gts-250-2048mb-review-test/1

Btw:

shorter2.jpg

:d

Na Anand-u kazu da ce neke 512MB verzije mozda imati stari PCB.

Ova varijanta sa kracim PCB-om dosta manje trosi:

18529.png

zanimljiva mi ova 250-ka. čak pola frejma više od 9800gtx+.
neverovatno, pitam se samo kako im je to pošlo za rukom.
izvinite vi nvidiini fanovi zbog mog sarkastičnog ispada.

cena je extra. Ko ceni konzisentnost drajvera i proizvoda, ova nova karta je tu. Prosto, ima odlicno hladjenje i odlicnu izradu. Sa 4850 referentnom bi trebali da menjate kuler kako bi karta bila tiha i hladna. (18e trosak) )

ali zato ima gomila nereferentnih 4850 modela koji su razumno hladni i tihi :) npr. asus glaciator, xfx, blabla..

sto je bez veze posto je (ako je verovati cenama sa IT sveta) jeftinije (onima koji nemaju dilerske cene i/ili popuste kod prijatelja) kupiti referentni i dokupiti aftermarket kuler.

Poslednja izmena:
Heh meni se u svemu ovome dopada ime kartice :) GTS 250

Smijesne li teme, odnosno pojedinih postova!
Zasto da Nvidia ili Ati izbacuju brzi sredisnji segment, u moru ovih cross-platform naslova, ili da prave nekakvu revoluciju! Ima li potrebe?

GTS 250 će biti jeftiniji 16$ od "9800+" kad se porede isti modeli istog proizvođača (čitaj Gainward). I pored toga je cela priča prilično bljutava.

I taman kada čovek pomisli da ne mogu u nedogled davati nova imena G92 čipu, eto nama "novog" proizvoda GTX 280M. :)

NVIDIA's GTX 280M Uses Same G92 Chip as 9800 GTX+

dokle vise :trust: Uvek su bili u prednosti u ondosu na ATI kad su notebook-ovi bili u pitanju, ali u poslednje vreme debelo kasne...ATI je vec predstavio 40nm za mainstream i low segment, dok nV to planira tek za drugu polovinu godine!? Mobility Radeon HD 4570, Mobility Radeon HD 4650 i Mobility Radeon 4850 su vec tu (Dell Studio 1555/ ASUS F6VE-B1/ ASUS N81VP-C1/ MSI GT725), dok nV tu nema nista...

No nema veze, za ~2200$ vec moze da se kupi Mobility Radeon HD 4870 X2 i C2D T9600/6GB DDR2/320 GB 7200rpm... ;)

:wave:

Poslednja izmena:
Svaka čast Nevidiji, vidim da im pogoni za reciklažu rade punom parom :d

Iako daleko od toga da je GTX250 loš proizvod, ali pitam se samo dokle će više da daju na kafenu kašičicu i hvataju na marketing, da recikliraju i presipaju iz šupljeg u prazno a kada će konačno nešto zaista novo da ponude, ovo 8800GTS->9800GTX->9800GTX+->GTX250->... zaista je previše - Još od 8800GTX, dakle još od kraja 2006-te ništa zaista novo po pitanju arhitekture ponudili nisu...

Poslednja izmena:
gtx250

Lepa je to kartica, samo je pitanje da li ce biti isplativa.
Koja ce joj biti cena?

Slazem se da su preterali.. ali opet pogledajte malo... taj G92b tera sve igre pristojno. Za sada zaista nema potrebe za necim jacim. Nova generacija (i ATI i NVIDIA) kartica nije donela nista novo epohalno.. samo su povecali broj jezgara/procesora, smanjili proizvodni proces i ponesto optimizovali. I dalje je to DX10/10.1. Ko do sada nije kupio novu kartu sada ima lepu priliku.

U Evropi, za sada, identična koja je bila i za 9800GTX+ tj. oko 150€. Verzija sa 1GB DDR3 memorije je oko 190€. No, treba sačekati popunjavanje lagera pa će i cene, nadam se, doći na projektovan nivo.

G92b je sada pozicioniran u srednju klasu, kao sto je nekada bio 6600 GT i bio je polovina 6800 GT. Do sada je, a verovatno ce i jos terati skoro sve na max. u 1680x1050.
Zasto bi neko sada izmisljao nesto novo za srednu klasu ili cepkao GT200 kad vec imaju G92 koji je otprilike polovina od GT200 i dan danas lepo radi posao.

G92b je sada pozicioniran u srednju klasu, kao sto je nekada bio 6600 GT i bio je polovina 6800 GT. Do sada je, a verovatno ce i jos terati skoro sve na max. u 1680x1050.
Zasto bi neko sada izmisljao nesto novo za srednu klasu ili cepkao GT200 kad vec imaju G92 koji je otprilike polovina od GT200 i dan danas lepo radi posao.

Zasto?Pa zato sto je 9800 "brendiranje" bilo pre mozda 10 meseci a sad opet to rade
sa skoro istim proizvodom.Jeste lepo radi posao pa sto mu menjate naziv:trust:,da bi navukli narod na foru,samo ne znam kako ce da im prodje ako 4870 bude bio dostupan za oko 150 evra za mesec dana a on je mnogo blizi gtx280 nego vas hvaljeni g92.:smash:

Zasto?Pa zato sto je 9800 "brendiranje" bilo pre mozda 10 meseci a sad opet to rade
sa skoro istim proizvodom.Jeste lepo radi posao pa sto mu menjate naziv:trust:,da bi navukli narod na foru,samo ne znam kako ce da im prodje ako 4870 bude bio dostupan za oko 150 evra za mesec dana a on je mnogo blizi gtx280 nego vas hvaljeni g92.:smash:

Pitanje za tebe i ostale slicnog misljenja. Sta bi vi promijenili, dodali, poboljsali?

Pitanje za tebe i ostale slicnog misljenja. Sta bi vi promijenili, dodali, poboljsali?

Dobro pitanje;).Sta bih ja hteo?Pa bilo bi lepo a i razumno da za ovih mesec dana izbace recimo neki gtx265 za plafon 170-180 eura,pa onda i nekako da im progledamo kroz prste za zezanje u zdrav mozag.

Ma samo neka sa narednim high-end GPU-om ponove 8800GTX uspeh i sve im je oprosteno. :D

A jos idealnije bi bilo kad bi se to desilo plus da i Ati u to vreme izbaci nesto slicno pa da bude i price war :)

^ Bas tako, pa da taj GPU koristimo naredne 2 god. a oni posle neka ga rebrendiraju koliko hoce, meni ne smeta. :D

Dobro pitanje;).Sta bih ja hteo?Pa bilo bi lepo a i razumno da za ovih mesec dana izbace recimo neki gtx265 za plafon 170-180 eura,pa onda i nekako da im progledamo kroz prste za zezanje u zdrav mozag.

:d Good one! :smash:

inace, niko nas ne zeza u mozak, gtx+ je 160e~170e, ova karta ce biti poboljsani (negde i osakaceni) gtx+ za manje pare. Ako neko tu nekog onda oni sami sebe zezaju. Pretpostavljam da ce da povuku 9xxx seriju sada komplet, otud i rebranding (3-ci deo) ako pogledas malo bolje i ATI slicno to radi (3850/3870 4850/4870/4890 isti chipovi - druga memorija i taktovi. Nista cudno i nista lose, sta vise - odlicno!)

:wave:

Ma samo neka sa narednim high-end GPU-om ponove 8800GTX uspeh i sve im je oprosteno. :D

A jos idealnije bi bilo kad bi se to desilo plus da i Ati u to vreme izbaci nesto slicno pa da bude i price war :)

Tacno high-end singl gpu koji ce konacno "obrisati pod" sa crysis-om,onako kako treba;).

hoces da kazes da su performanse 9800GTX+/4850 dovoljne u ovom trenutku recimo za 19" monitor? ok, mozda i mogu da se slozim ali to ne treba da znaci da treba rebrendirati jednu te istu kartu po 4x. vredjaju inteligenciju ljudima i to ostavlja gorak ukus u ustima!

ja jedino opravdanje za ovo maltretiranje sa brndiranjem mogu da nadjem u cinjenici da je GT200 ustvari G80*1.875! Realno GT200 po nicemu nije nova arhitektura u odnosu na G80!

@Nedjo...
To sam i rekao.. i to vazi i za ATI i za NVidiu.. 4xxx serija je 3xxx sa povecanim brojem "shader unita". G200 je G92 sa povecanim brojem SP-ova. Nista novo tehnoloski ne donosi.

Poslednja izmena:
@Nedjo...
To sam i rekao.. i to vazi i za ATI i za NVidiu.. 4xxx serija je 3xxx sa povecanim brojem "shader unita". G200 je G92 sa povecanim brojem SP-ova. Nista novo tehnoloski ne donosi.
pa nije bas tako... svi znamo kakva je prica bila sa resolve unitom kod R(V)6x0 ;) takodje arhitektura samoh SP-ova je drugacija, jer da nije, tesko bi ih nabudzili 800 :) isto vazi i za texturne unite, a da ne pominjem promenu tipa mem. kontrolera! RV770 je potpuno drugaciji chip u odnosu na RV670, koji je shrink R600!

S druge strane, G80 i GT200 se razlikuju iskljucivo po broju ovih ili onih unita.

Nazad
Vrh Dno