Šta je novo?

Nvidia Gforce 8800 gts xfx

nfsdamirski

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
154
Pozdrav svima imam gore pomenutu graficku kartu koja je lepo radila i odjednom imam neke strafte preko ekrana na kojima se nalaze neki znakovi koji igraju i smenjuju se kad ubodem drugu graficku radi ok ali ova ima te cudnovate crtke za koje ne znam ni kako da ih resim ni sta sa njima da radim nisam siguran da li u graficku moze da uleti neki virus pa da pokarabasi ovo ili mi je neki kondenzator probijo ili tako nesto prosto nemam pojma ako moze neka pomoc

Najverovatnije crkla memorija, tesko da moze da se popravi ako nije u garanciji da se zameni. Pokusaj da se obratis korisniku Cika Pera mislim da moze da ti pomogne oko popravke.

da sta sam izostavio da pomenem sliku pusta kada se pogleda kroz te crte bukvalno kao da su nalepljene crte na ekran

Poslednja izmena:
i meni to zvuci da je otisla memorija na grafickoj :(

Nema joj spasa. Ako je takva slika na desktopu onda nije ni pregrevanje, jednostavno je crkla..
Ne znam dal bi obaranje kloka moglo da pomogne da bude kolko tolko upotrebljiva?

morao bih da probam danas sam je dao drugaru koji barata oko toga da vidi sta moze da napravi pa ako ne bude nista onda cu da probam i to al je sigurno srecnije resenje od trenutnog

@nfsdamirski
Da li u biosu baca iste artefakte?

P.S. Mogao bi koristiti znake interpunkcije malo vise, ovo je vec strasno. :S:

e nisam ulazio u bios sa njom *** kako se nisam setio.
P.S.
brate kad kuckaram po forumima ne koristim interpukciju nemam pojma zasto prosto nemam naviku dok kad kucam seminarske radove i tako te gluposti izuzetno pazim ne takve stvari

jooooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjj brate dacu nekom komsiji da uradi ja to stvarno ne mogu al na neki nacin cu da probam

Tu bi mozda mogla SMD duvaljka da pomogne(napominjem, mozda), nosi u neki servis...

da nek je preduvaju celu, oce i to da pomogne...

rezultati su sledeci:
rodjaci nemaju pojma sta joj je kazu mi "mora da je neko fizicko ostecenje ili tako nesto" iako doticna nije napustala kuciste i uputili su me na neki servis u bg koji to radi ali kaze ni tu ti niko ne garantuje da ce otkriti kvar, u biosu mi pusta linije kao i u ostalim delovima i te hijeroglife ostaje mi jos taj servis i rerna

Kokni je u rernu, ni taj servis u bg ti nece pomoci.

rerna joj ne gine samo ne znam da li da skidam onu plastiku i ostale prcalje koje mogu da se rastope ili da je onako celu bacim da se pece

opet ja posle krace pauze veceras je bilo pecenje graficke karte stirke 1 po uputstvu crnje sa klipa i moze se reci da nije bilo uspesno manje ima linija oni titravi hijeroglifi su nestali ali opet ima crta kad tako da sutra idemo na pecenje graficke karte strike 2 vece temperatura i duze vreme pecenja idemo na sve ili nista ili ce da proradi ili je nece vise biti :D

Na 200 stepeni je drzi jedno 10-12min,slobodno.

Dodaj sitno seckanog belog luka i zalivaj belim vinom dok se prži na 200C. :)

Ni rerna joj nije pomogla odletela je u kantu tako da cu taman da iskoristim guzvu da uradim upgrade hardvera :D

Pa što u kantu? Lepo je razmontiraš i staviš kao ukras. Ja kući skupljam stare kartice. Kako kome crkne pridodam je u kolekciju. Ima tu i ispravnih i polu-ispravnih kartica. Kada ih sakupim dovoljno ima da ukrasim sobu sa njima, na radost moje žene.

upalila mi se i ta lampica al mislim da bi me ostali ukucani zapalili :D

Probaj onda nesto suptilnije, recimo G80 GPU kao privezak za kljuceve :d. Ja imam po jedan NV43 i R300 namenjenih bas za to ali nikako da stignem da ih izbusim.

Ja nosim stari Athlon XP 2000+, kao privezak za ključeve za kola. Vala svi se hvataju za njega, u fazonu: "Šta ti je ovo".

E sada, kako skinuti GPU sa PCB-a?

Najbolje je SMD duvaljka ali i pistolj za skidanje farbe sa vrelim vazduhom moze da se prodje, obzirom da se ostale komponente pored GPU-a ne skidaju radi ponovnog koriscenja.

Nazad
Vrh Dno