Izgleda da si uspeo da ugrabiš po njihovoj "special" ceni, koja će važiti samo za ovaj "paper launch". ASUS je objavio svoje cene, a bolje bi im bilo da nisu, jer bi ljudi mogli da misle da ih deru prodavnice, a ne sam ASUS.Nekako uspeo ovu da porucim za 999Franaka
Dok 5090 nigde nisam uspeo da nadjem
Pogledajte prilog 478794
U Švajcarskoj je PDV 8.1% pa to dovede do toga da ponekad imaju niže cene nego u EU zemljama gde je uglavnom oko 20%.to je cak i jeftinije od nvidia preporucene cene za eu
Sve lepo rade...
Auuu bre, zamisli kupiš 5080 za 1500$, dok dodaš state tax ili ovaj naš PDV i carinu i maržu izađe te 2500 eur... a karta znamo već kakva je...Izgleda da si uspeo da ugrabiš po njihovoj "special" ceni, koja će važiti samo za ovaj "paper launch". ASUS je objavio svoje cene, a bolje bi im bilo da nisu, jer bi ljudi mogli da misle da ih deru prodavnice, a ne sam ASUS.
Pogledajte prilog 478797
U Švajcarskoj je PDV 8.1% pa to dovede do toga da ponekad imaju niže cene nego u EU zemljama gde je uglavnom oko 20%.
Proshop, a large retailer with multiple chains across various countries, was responsible for handling the sales of Founders
Edition cards exclusively in these regions. However, it turns out there was never a real chance to buy these cards, as they
were all purchased in advance by a bot called “Nvidia KSB Test v1.1.” This bot was distributed on German-speaking Discord
channels along with a manual explaining how to congure it to secure the cards early.
Da li ljudi razumeju da Nvidiu i te shopove ne znaima da li ce jedan covek da kupi sa 50 alt akaunta / botova ili ako ce 50 razlicitih coveka da kupe jednu karticu, njima je cilj da se proda, sada da li jedan covek kupi sve ili ne ih briga. Bar da sam ja na tom mestu bi me bilo briga.
Proshop, a large retailer with multiple chains across various countries, was responsible for handling the sales of Founders
Edition cards exclusively in these regions. However, it turns out there was never a real chance to buy these cards, as they
were all purchased in advance by a bot called “Nvidia KSB Test v1.1.” This bot was distributed on German-speaking Discord
channels along with a manual explaining how to congure it to secure the cards early.
Taman hteo da kazem da je MSI Suprim za koplje boljanod svih ostalih, ali onda sam video post da je prometno gora po performansama. Bas me zanima sta je tu po sredi.
Možda ovo:Taman hteo da kazem da je MSI Suprim za koplje boljanod svih ostalih, ali onda sam video post da je prometno gora po performansama. Bas me zanima sta je tu po sredi.
Možda ovo:
Baš sam o ovome juče pričao, 5090 bi trebalo da uzme samo neko ko pravi pare od nje i gejmeri koji imaju weird flex da poseduju nešto najjače/najnovije, zdravom umu ovo nije potrebno.ako ti kartica od 3k treba za posao onda bolje uzmi polovnu 4090.
prodao sam 4090 ali je kod mene jos....sve je ok cekam 5090Samo po onome sa reddita, ako je tacno, ispade da nije "bolja", ni za posao... Vrede te silne bilione i opet uspeju da zabrljaju proizvod kome su dodali samo taj andrak na pocetku pajplajna koji umesto da ubrza usporava stvari. Prosto covek ne zna sta je gore, dal nesposobnost da pokriju i osposobe to kroz drajvere ili su mislili da ce raditi samo od sebe i nije ni planirano da bude "pokriveno", drajverima. @milimili86 bolje ti vrati onu 4090 neces valjda da doplacujes za sporiju kartu?
graficka je kod mene , napisao sam gore dok ne resim 5090...i sve je ok...to mi je za drugara 400m od mene ne zurimo nigde...samo sto ne zna kad ce uopste da stigne kod nas, mozda za mesec dana, mozda za 3 meseca, cak i US jedva ima kartice, mislim da si poranio sa prodajom 4090
Pa vec su izgubili 20% a ako se pokaze da DeepSeek i klonovi zaista mogu da rade i sa Huawei Ascend i AMD Radeon kartama, ide nVidia još žešće dole. Mada, ja sam bio kritičar i Pascal generacije (pre 1080-Ti, da budem jasan) jer su i tada blago podigli cene, al ovu situaciju ni sanjao nisam. Kao od Intela da su prepisivali.Samo po onome sa reddita, ako je tacno, ispade da nije "bolja", ni za posao... Vrede te silne bilione i opet uspeju da zabrljaju proizvod kome su dodali samo taj andrak na pocetku pajplajna koji umesto da ubrza usporava stvari. Prosto covek ne zna sta je gore, dal nesposobnost da pokriju i osposobe to kroz drajvere ili su mislili da ce raditi samo od sebe i nije ni planirano da bude "pokriveno", drajverima.
Najveca razlika izmedju 4090 i 5090 je u dual kopanju kriptovaluta, posebno mem bound algoritma gde je protok memorije najvazniji.Hahahaha ispade da je serija 40xx jaca od ove. Ako je na hardware levelu tu nema popravke. Videcemo da li ce uspeti da ispeglaju to sa software ali ak oti kartica od 3k treba za posao onda bolje uzmi polovnu 4090...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari