Šta je novo?

Hardver NVIDIA GeForce GTX 760 (MSI)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

shulence

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2012
Poena
151
Pozdrav svima,

Da li neko moze da mi da savet u vezi graficke karte. Naime, imam stariju konfiguraciju, ali jos sasvim solidno gura. Grafika je MSI NVIDIA GeForce GTX 760 sa procesorom i5 4570 3.20GHz i plocom MSI Z87-G45 GAMING.

Promenio bih graficku kartu ali ne znam da li ima smisla i da li bi se u gejmingu dobilo poboljsanje? Razmisljao sam o GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5 128bit .

Ima li to smisla?

Hvala unapred na odgovoru.

Pa ima smisla. Dobio bi duplo vise VRAM memorije, kao i barem 40 do cak i 100% poboljsanja performansi u zavisnosti od naslova. Sve to uz snizenu potrosnju.

Sa 1060 6GB ili RX470-RX580 bi dobio jos vise, ali su dobre sanse da ne onoliko koliko bi trebalo jer procesor ne bi mogao da isprati.

Uzmi RX 470 4GB, za 60-tak evra koliko ih ima na oglasima.
Gledaj da nadjes nekog prodavca ko ce ti dati par dana radne garancije.

Puno vam hvala na odgovorima :)

Imam jos jedno dodatno pitanje. Sta mislite da uzmem preko oglasa RX 570 4GB (GIGABYTE, XFX) ili RX 580 4GB (SAPPHIRE PULSE)

Verujem da bilo koju od ovih kartica da uzmem, bice mnooogo bolje za gejming. Nije mi problem da platim, samo da ima smisla ova nadogradnja.

Pozdrav.

Bolje RX 470 i ugprade procesora na malo jaci/brzi i5 nego taj i5 i RX 580.
Tako da, RX 470/RX 570, to ti je mislim sasvim ok.

Zanemari procesor. Uvek uzimaj najbolju komponentu koju mozes. Taj mali "bottleneck" koji moze da napravi procesor se da ispraviti i kasnije. Jedino kad ima smisla gledati bottleneck je kad uzimas nesto privremeno i kasnije planiras da promenis apsolutno celu konfiguraciju. U tom slucaju nema potrebe da uzimas nesto sto ne mozes da iskoristis u potpunosti kad ces u svakom slucaju da ga promenis kasnije.

Ovu konfiguraciju smatram privremenu, jer je vec stara, ali kao sto rekoh moze jos sasvim solidno da gura, tako da u nekoj buducnosti planiram da pravim novu konfiguraciju. U svakom slucaju ne mislim da menjam procesor vec samo grafiku koja ipak moze da kolko toliko poboljsa gejming.

Tako da mislim da ovo od grafickih karata je sasvim dobro, bar prema prethodnim komentarima:

- RX 470 4GB (SAPPHIRE)
- RX 570 4GB (GIGABYTE, XFX)
- RX 580 4GB (SAPPHIRE PULSE)

Ja bih isao na Gigabyte-ovu, mislim da je to sasvim dovoljno a ipak mnogo bolje od trenutne MSI-ove GTX 760

Nazad
Vrh Dno