Šta je novo?

NVIDIA GeForce 9800 GTX - MSI

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
GeForce 8800 GTX je definitivno bio “ispred svog vremena”, jer je arhitektura koju je predstavio aktuelna i dve godine kasnije u vidu naslednika, modela 9800 GTX. To ne bi bio toliki problem da se ni same performanse nisu zadržale na sličnom nivou. Da li to znači da se NVIDIA uspavala ili je ovo samo zatišje pred buru...?

Više o tome...

pravi dokaz da je 9800GTX u stvari clockovani 8800GTX ili GTS.

Da li se ikome isplati da kupi 9800gtx?

Morace jer ce povuci 8800GTS a i 8800GTX i preostaje ti samo 9800GTX za nekih 270-300,zavisi od proizvodjaca.

Ja bi evo ovde samo da napomenem, nije nimalo lako gledati/citati ove tabele ( a ima ih u vise testova )
Sve je mnogo nabudzeno i zguzvano, a i boje se tesko razlikuju, meni treba 5min samo da shvatim gde je koja kartice, ako bi mogli, molim Vas stavite ubuduce malo preglednije tabele.

Po ovim tabelama 8800GTS ima skoro iste rezultate kao 9800GTX, da li moguce da kartica ne donosi nista novo osim sto je malo bolja za overclocking!!!

Da moguce je,to ti je taj drastican skok sa 8800GTS/GTX na 9800GTX,apsolutno bacanje para.

Pozvao bih vlasnike 8800 GTX/GTS karti da malo razmisle, a i one koji nemaju te karte ali vole da se stavljaju u njihovu kožu. Zašto bi, za ime sveta, iko menjao 8800 GTX/GTS kartu u ovom trenutku? Zbog čega? Postoji nešto što ta karta ne sabija? 9800 serija je namenjena u principu onima koji su preskočili 8800 svojevremeno, ili koji pak žele nešto jače od karti srednje klase koje trenutno drže po mašinama, jer su se od pojavljivanja 8800 do danas pojavile brojne igre koje koriste snagu koju te karte isporučuju.

Dakle, apsolutno niko nikoga ne tera da apgrejduje na svaku novu seriju karti ukoliko je zadovoljan performansama svog rešenja. Niti bi to, po mom dubokom uverenju, trebalo činiti. Druga je stvar zašto nam Nvidia nije donela drastičnije ubrzanje, kao što smo od nje navikli sa svakom novom generacijom GeForce karti (ne računajući Generaciju 5 :d ), ali to je već drugo pitanje. Može joj se, kad je najbrža. Videćemo šta će doneti AMD sa RV770 i šta će doneti GT200, ali mi se zaista čini da ni snaga postojećih karti nije iskorišćena do maksimuma, osim u jednoj ili dve igre i osim ukoliko se ne želi 1920x1200x16AFx4AA.

Poslednja izmena:
Pozvao bih vlasnike 8800 GTX/GTS karti da malo razmisle, a i one koji nemaju te karte ali vole da se stavljaju u njihovu kožu. Zašto bi, za ime sveta, iko menjao 8800 GTX/GTS kartu u ovom trenutku? Zbog čega? Postoji nešto što ta karta ne sabija? 9800 serija je namenjena u principu onima koji su preskočili 8800 svojevremeno, ili koji pak žele nešto jače od karti srednje klase koje trenutno drže po mašinama, jer su se od pojavljivanja 8800 do danas pojavile brojne igre koje koriste snagu koju te karte isporučuju.

Dakle, apsolutno niko nikoga ne tera da apgrejduje na svaku novu seriju karti ukoliko je zadovoljan performansama svog rešenja. Niti bi to, po mom dubokom uverenju, trebalo činiti. Druga je stvar zašto nam Nvidia nije donela drastičnije ubrzanje, kao što smo od nje navikli sa svakom novom generacijom GeForce karti (ne računajući Generaciju 5 :d ), ali to je već drugo pitanje. Može joj se, kad je najbrža. Videćemo šta će doneti AMD sa RV770 i šta će doneti GT200, ali mi se zaista čini da ni snaga postojećih karti nije iskorišćena do maksimuma, osim u jednoj ili dve igre i osim ukoliko se ne želi 1920x1200x16AFx4AA.

Say no MORE cheers

Ja sam sa 8800gt prešao na gts samo zato što mi se nije svidelo hlađenje u prvim serijama gt kartica, a i gts je malo brži ali to su nijanse.

Ja sam uporedjivao asus 9800gtx top i 9600gt.. Sa manjim rezolucijama tipa 1280x1024 klokovana 9600gt ima skoro iste rezove kao i klokovana 9800gtx top (mada je grafa ocajna za klok)...

Mozda nekome vise odgovara visoki FPS nego visoka rezolucija. 🙂

Poenta je da bi taj isti visok fps imao i sa 9600GT 😀

Nazad
Vrh Dno