Šta je novo?

NVIDIA GeForce 9600 GT round-up #1

e ljudi ......kupio sam 9600gt pre 10 dana (model gainward OC golden sample 700/1625/200)
i sad sve to radi super lete sve igre na high(xp 32 bit) sem naravno krize koja radi nekih sat vremena sa high podesavanjima i ukljucenim AA na 2x i onda pocne da koci i stuca i padne framerate na 5 fps!!!e sad nije ni to problem buduci da mi je mozda i do sistema koji nisam menjao od aprila 2006 godine itd....nego mene druga stvar brine ......naime u 3dmark06 parchovanom na zadnju verziju i sa najsvezijim nvidija drv 174.74 skinutim sa gurua3d ne mogu da predjem 8000 poena na defaultu .....probao sam i sa setovanjem drv na performance mod i quality mod sa i bez aa i nista razlika je tu oko 200-300 poena ....ja pretpostavljam da je usko grlo procesor ili maticna ploca cak sam skoro i siguran samo bi zeleo da mi to neko potrvri da bi mogao mirno da spavam....hvala!
inace sve preporuke za ovu kartu....brza necujna i kosta 140 ******* ...pa de ces vise ...

e ljudi ......kupio sam 9600gt pre 10 dana (model gainward OC golden sample 700/1625/200)
i sad sve to radi super lete sve igre na high(xp 32 bit) sem naravno krize koja radi nekih sat vremena sa high podesavanjima i ukljucenim AA na 2x i onda pocne da koci i stuca i padne framerate na 5 fps!!!e sad nije ni to problem buduci da mi je mozda i do sistema koji nisam menjao od aprila 2006 godine itd....nego mene druga stvar brine ......naime u 3dmark06 parchovanom na zadnju verziju i sa najsvezijim nvidija drv 174.74 skinutim sa gurua3d ne mogu da predjem 8000 poena na defaultu .....probao sam i sa setovanjem drv na performance mod i quality mod sa i bez aa i nista razlika je tu oko 200-300 poena ....ja pretpostavljam da je usko grlo procesor ili maticna ploca cak sam skoro i siguran samo bi zeleo da mi to neko potrvri da bi mogao mirno da spavam....hvala!
inace sve preporuke za ovu kartu....brza necujna i kosta 140 ******* ...pa de ces vise ...

Bilo je ovo pitanje u vise navrata ali sa 8800gt. I da tacno je koci te procesor :wave:

Dogovor jednom zauvek!!!

O ovome smo pričali više puta, godinama unazad. Dogovor jednom zauvek je da će se testirati na najjačim mašinama koje su aktuelne, s tim da se test mašina ne menja češće od jednom godišnje, kako bi mogao da pravim round-up bez nepotrebnog ponovnog testiranja i sl.

Ideja da se napravi CPU scalling je dobra i to ćemo brzo realizovati...

ok je to da se vrse testovi na def. vrednostima kao i na OC vrednostima, ali kakve veze ima masina,
mislim test je sam test :D kao i poredjenje sa ostalim karticama,
i na osnovu ovog testa moze da se zakljuci koja je kartica bolja,
znaci ako sad ako stavimo 8800gt u neku P4 masinu ona ce i dalje biti brza od 9600gt.

a svrha tako jake masine je da sama masina ne bude usko grlo
i da se vidi koliko kartica stvarno moze.

Upravo tako!

Poslednja izmena:

Slična konfiguracija i max 3d mark06 je bio 9058 na sveže instalirani xp.

Suština je upravo u rečenici"i sad sve to radi super lete sve igre na high(xp 32 bit) ",dakle ne opterećuj se 3dmarkovima,jer za sada sve možeš da igraš na max podešavanjima,sem crysis-a(ja ga lično koristim samo za benchmark,pa me to ne pogađa puno).

pregledao sam masu sajtova vezanih za hardware i svi se slazu da me koci bas procesor ali ja od kad znam za sebe imam AMD-a i nadam se da necu morati da prelazim na intel iako je ocigledno brzi i bolji ....razmisljam da uzmem neki nforce 7 chipset i neki phenom dvojezgarni pa da probam koliko cu da dobijem u performansama ....razlika u testovima tj.3d mark 06 bice sigurno oko 2-3000 poena ali mene vise zanima dali ce se nesto osetiti u igrama bar nekih 20% jer drugacije se ne isplati davati pare kad mi makina iovako radi super.......a da probao sam skoro i u visti(32bit) test 3dmark06 na 1280x1024 i skor je 8300 na defaultu tako da to je maksimum za moj chipset u ovom trenutku.... a za dalje videcemo ......menjao bi plocu i proc samo kad bi znao da ce biti drasticna razlika ovako jok............:banana:

uzeh Club3d danas,
i ovako out of box bez OC u 3d marku 9790, Vista je OS i masina iz potpisa,
sad malo igranje sa OC pa polako modovi hihihihihihi :-devil-: .

Dajte na testovima default i onda ljudi nece biti u zabludi jer ne klokuje se svaki procesor niti VGA isto ...TO NIKO ne mozhe da zna !!!
A DEFAULT JE DEFAULT I SVIMA JE JEDNAK!

koliko ja shvatam ovo je benchmark forum gde se vecina korisnika ne zadovoljava sa default vrednostima... tako da

Vrh Dno