Šta je novo?

NVIDIA G-Sync review !

"We just received the intial pricing for todays tested ASUS monitor with the GSYNC enabled module:"

USD 602.75
EUR 437.85 + VAT
GBP 445.00 Incl. VAT

LOL

100-tinak eur preko regularne cene monitora.Kod nas se takav model krece od 320 do 360 eur !
Nije strasno za onog kome ovakva hardverska funkcija znaci.

Meni licno je manje interesantno iz razloga sto se radi o TN panelu tako da okvirno sve ukupno je jaka cifra za tako nesto
sa tog aspekta gledista ali to je opet moje misljenje na osnovu mojih standarda.

Planirao sam da uzmem VG248QE i G-sync modul kada se pojavi.
Sada mi to vise ne deluje kao dobra ideja.
Nisam ocekivao da ce modul biti toliko skup.

Poslednja izmena:
Pa koliko si mislio da jedan ovakav interface moze da kosta ?
Ja sam recimo i racunao na cenu od nekih 100-nak eur cak do 150 i meni je to ok .
Problem je sto je cena tehnologije samog "gaming" monitora velika , mislim TN panel sa 100+ Hz kosta 350 eur i sl..
Smejurija .. Pa u svako doba bih zrtvovao Hz za napredniju matricu .. Dell S2740l (AH-IPS) kosta 270 eur, o cemu mi pricamo ?!
Da postoji takav monitor u sklopu 350-400 eur to je vrh , ovako davati tolike pare za TN za mene je apsurd !

Ovaj G-Sync chip nece moci na IPS monitore?

EDIT : Slijep sam...

"Now the first monitors might be TN screens like uses today, but monitors up-to 177 hz will get supported with Gsync as well as 4K monitors and IPS and LED."

Poslednja izmena:
Hehe e vidis, skroz sam zaboravio na taj post... Stojim iza svake napisane rijeci i sad :)

Znalo se i ranije da je cena 100e iznad osnovne cene monitora. Ali svakako nema smisla zaletati, treba sačekati i ostale modele i proizvođače, ja lično čekam IPS modele.

Malo vise od 100eur, kada uracunas VAT cena monitora izadje na ~520 EUR, sto je stvarno suludo. Ipak, kao sto kazu, prvi macici se u vodu bacaju ;)

Vrh Dno