Šta je novo?

Nvidia FX5200

igor2

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
660
:?:
Dakle vidim sada da je i kod nas stiglo sledeće:

VGA NIVIDIA GF 128MB FX5200 DDR TV.

Pretpostavljam da je karta FX kao sto je i GF4 mx GeForce 4 :)-dakle verovatno maximalno osakaćena.
No čisto me interesuje ako je neko imao iskustva sa karticom kakva su i što je najvaznije da li je brža od, recimo GeForce3 (ne ti200/500). Koristili bi 3d mark 2001/2003 rezultati

P.S. Video sam Nedjin topik, ali cisto me interesuje ako je neko probao licno i da li je BAS TOLIKO smece

Upotrebi www.google.com i naci ces brdo testova...
Tesko da je neko probao licno bar za sada ali veruj - jeste djubre.
Mada , ipak je to DX9 akcelerator:)

Broz je napisao(la):
Upotrebi www.google.com i naci ces brdo testova...
Tesko da je neko probao licno bar za sada ali veruj - jeste djubre.
Mada , ipak je to DX9 akcelerator:)

A gde ti je smajli iza poslednje recenice. :p

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/nv31-nv34.html

Imam ja FX (uskoro)

Danas kupujem masinu, izmedju ostalog sa FX5200 karticom (128MB) pa cu je isprobati u 3D MARK-u i postovacu rezultate. Zanima me misljenje o konfiguraciji:

AMD XP2400+
EPOX 8RDA
2x256 DDR @ 400MHz Samsung
FX5200 128 MB DDR TVout
80GB Maxtor ATA133 @ 7200
CDRW LG 52x
V.92 modem
...ostalo je manje bitno 8)

PS. Kako da izvucem max iz masine (overclockeri, javite se)?? Pogotovo me zanimaju podesavanja vezana za memoriju, valja li

Mozda je bolje da uzmes neku drugu graficku:D
Koliko kosta i ko pravi tu 5200?

Re: Imam ja FX (uskoro)

Falcon je napisao(la):
Danas kupujem masinu, izmedju ostalog sa FX5200 karticom (128MB) pa cu je isprobati u 3D MARK-u i postovacu rezultate. Zanima me misljenje o konfiguraciji:

AMD XP2400+
EPOX 8RDA
2x256 DDR @ 400MHz Samsung
FX5200 128 MB DDR TVout
80GB Maxtor ATA133 @ 7200
CDRW LG 52x
V.92 modem
...ostalo je manje bitno 8)

PS. Kako da izvucem max iz masine (overclockeri, javite se)?? Pogotovo me zanimaju podesavanja vezana za memoriju, valja li

Najbolje je kada neko pored ovakve graficke na kraju napise "ostalo je manje bitno".
Silno gresis. Nisi napisao koje je napajanje za tu skalameriju, to je, veruj mi, jako bitno s obzirom koliko trosi procesor i graficka.
DRugo, zasto bi neko uopste klokovao 2400+ procesor, narocito gledajuci tu graficku. Neces ama bas nista dobiti na reformansama u 3D.
Menjaj tu grafiku dok mozes, ako masina jos nije sasvim gotova i placena i kupuj HIS 9600Pro.

Takodje, zaboravio si nesto MNOGO vazno - monitor?
Koji si odabrao?

PS poslusaj notaxa i resi se te bede 5200..

igor2 je napisao(la):
:?:
Dakle vidim sada da je i kod nas stiglo sledeće:
VGA NIVIDIA GF 128MB FX5200 DDR TV.
...
Uvezli smo 5-6 komada za probu.

Na kutiji piše: EAGLE FX5200/128MB
a na kartici: FX5200(P162-A-03)(DDR 128MB)TV

Koliko smo na brzinu izmerili performanse su reda GF4 MX460 (bez SE).
Ima S-video izlaz i prelaz na composite, običan hladnjak, bez dodatnog napajanja, 8 memorijskih chipova Samsung 310 K40261638E-TC40, pretpostavljam da je 64bitna magistrala. Cena: reda 100-120 evra

ZorMi je napisao(la):
...8 memorijskih chipova Samsung 310 K40261638E-TC40, pretpostavljam da je 64bitna magistrala
Prije ce biti da je kod tog modela magistrala 128-bitna (8x16-bitne memorije)...

grunf je napisao(la):
...
Prije ce biti da je kod tog modela magistrala 128-bitna (8x16-bitne memorije)...
Pročitao sam taj post, ali po performansama nam ne deluje. Možda se to odnosilo na 64MB modele (ako se prave)?

ZorMi je napisao(la):
...
Pročitao sam taj post, ali po performansama nam ne deluje. Možda se to odnosilo na 64MB modele (ako se prave)?
Bas sam gledao na sajtu Asusovu realizaciju 5200 karte, i ako malo bolje pogledas sliku Magic verzije, vidi se da ima 4 memorijska cipa... Upravo Magic karte su do sada (8170 Magic i 9180 Magic) bile sa duplo "uzom" magistralom (64 bita) pa mi i ova smrdi na to...
Kolika je sirina/visina te tvoje kartice, standardna ili je uza?

Za te pare me ne zanima koja je memorija na njoj:)
Ljudi su za te pare prodavali BBA R8500 full...a bilo je i gf4ti4200...
Uzas jedan:)

Broz je napisao(la):
Za te pare me ne zanima koja je memorija na njoj:)
Ljudi su za te pare prodavali BBA R8500 full...a bilo je i gf4ti4200...
Uzas jedan:)

Da kolega, ali taj GF4Ti je samo 4200, a ovo ti je 5200 (necega, Nvidia zna cega :D ). Nemoj da talasas, nego se prikljuci mainstreamu :)

E sad si mi ocitao, pravo u lice:D
U pravu si 4200+1000=5200!!!!
Uuuuu jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pa to je prava stvar, 1000+DX9=9000DX:D

ZorMi je napisao(la):
...

NE. Pisalo je i u vestima. Sa 8 chipova je shira magistrala.
E sad, zamislite kada stignu verzije sa 4 memorijska chipa, uzom magistalom i cenom od 80 Evra, al' ce neznalice da se nasucu, ima da ih kupuju, pa posle 2 dana da ih prodaju po 50 E. :D

notax je napisao(la):
...

NE. Pisalo je i u vestima. Sa 8 chipova je shira magistrala.
E sad, zamislite kada stignu verzije sa 4 memorijska chipa, uzom magistalom i cenom od 80 Evra, al' ce neznalice da se nasucu, ima da ih kupuju, pa posle 2 dana da ih prodaju po 50 E. :D

To ti je isto kao i sto kada vide GeForce4 ne citaju dalje, a tek posle pise ono najvaznije (recimo 420, 440SE, 440 i ostala sr*nja...)

Notaxe mislim da neznalice i neupuceni nikada nece saznati sta su uradili jer - nece imati sa cim da uporede a po pravilu ne gledaju HW Rew. Mislim da ce cak biti i neopisivo srecni sa tim kartama i njima slicnim...

Broz je napisao(la):
Notaxe mislim da neznalice i neupuceni nikada nece saznati sta su uradili jer - nece imati sa cim da uporede a po pravilu ne gledaju HW Rew. Mislim da ce cak biti i neopisivo srecni sa tim kartama i njima slicnim...

SRBIJA, BRE !!

Tu je i neki komsija sa kojim se uporedjuje, chiji je veci. Proplakace oni vec. :D

grunf je napisao(la):
...Kolika je sirina/visina te tvoje kartice, standardna ili je uza?
Koliko se sećam standardna visina, nema više, razgrabili... i traže još. Ako je stvarno 128bitna tek onda mi nije jasno kako je tako spora (valjda beše 3800 u 3Dmark 2001 ako se dobro sećam). Doduše, ljudima se svidja što je 128MB i što ima DX9 implementaciju i što chip ima opak naziv 5200FX. ;) Mnogima performanse odavno i ne trebaju, ja npr. još radim na R7500. :)

notax je napisao(la):
...

Najbolje je kada neko pored ovakve graficke na kraju napise "ostalo je manje bitno".
Silno gresis. Nisi napisao koje je napajanje za tu skalameriju, to je, veruj mi, jako bitno s obzirom koliko trosi procesor i graficka.
DRugo, zasto bi neko uopste klokovao 2400+ procesor, narocito gledajuci tu graficku. Neces ama bas nista dobiti na reformansama u 3D.
Menjaj tu grafiku dok mozes, ako masina jos nije sasvim gotova i placena i kupuj HIS 9600Pro.

Koja je cena za HIS 9600Pro??
Za koliko moze da se nadje Ti 4200?
Ova 5200 je oko 110eura

Napajanje je 350W, nije brand name ali to je samo privremeno. U narednih mesec dana cu sigurno zameniti za Leadman 400W ili sl.

Planiram da uzmem Samsung 757DFX (ili eventualno 765MB).

Poz!

Falcon je napisao(la):
...

Koja je cena za HIS 9600Pro??
Za koliko moze da se nadje Ti 4200?
Ova 5200 je oko 110eura

Napajanje je 350W, nije brand name ali to je samo privremeno. U narednih mesec dana cu sigurno zameniti za Leadman 400W ili sl.

Planiram da uzmem Samsung 757DFX (ili eventualno 765MB).

Poz!

Sa istim tim parama sa kojima raspolazes uradi sledece. Uzmi konfiguraciju bez graficke, i naknadno pazari polovnu GF4 Ti.
U konfiguraciju nemoj te moinitore. Uzmi 757P ili mozes onaj pominjani LiteOn 19" za 190E.
Sa napajanjem nemoj da eksperimentises, nego kupi celo kuciste DTK 074PFC (ili 074B-U), tj. u njega neka sve to potrpaju.

Vrh Dno