Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Sledeci je game ready za Witcher-a, cekamo. :D

Poslednja izmena:
Ovaj poslednji drajver je tesko smece. Redovno mi zamrzava u Chromeu, bilo da je stock ili oc postavka, desi se Display Driver stopped working. Zanimljivo da se ne desava u igrama, samo u Chromeu. Malopre mi se smrzo i krenule zelene linije da plesu po ekranu, tako da pada roleback. Ne mogu da veruj da izbace tako los drajver i to Game Ready.

A ja bas mislio da instaliram novi drajver da vidim da li bi mi OC bio ista bolji ali izgleda da cu ga zaobici :D

Zaobici u velikom krugu, posebno 9xx serija i Titan (ali opet je individualno), mada i 770 korisnici imaju puno problema. Crash u igrama, black screen sa blinkom, drivers stopped working, chrome freeze i crashovi. Ima dosta o tome po guru3d i nvidia forumu. Jeste da ima nekih 5fps-a boosta u W3 na mojoj 970 ali posto sam testirao poslednjih 8 sati, gta 5 game ready drajveri su daleko stabilniji bez problema.

^Nije samo u pitanju boost (koji je oko 10, max 15%), drajver eliminise microstutter/frameskipping u W3 kada ti FPS varira. Sa tim drajverom sam imao frejmove 35-45 sa svim na max osim hw na off, i ono sto je najbitnije, nije trzala igra zbog varijacije FPSa, tj. bolje je radila kad je FPS bio visi, bilo da je 35, 40, ili 45. Sada sam morao da zakljucam na 30 jer bilo koja promena me urnise, kao da igram sa pingom 200.

Sreca pa je 30 koliko-toliko fluidno (kako mi zvuci cudno ova recenica, do pre par nedelja sam se smejao drugu konzolasu :D).

Je l' ima neko problema sa 350.12 i overklokom da mu u igrama puca drajver a heaven i slicne testove prolazi na keca? I na difoltu karta lagano jede ono sto joj se servira ali me sad zanima da li je drajver u pitanju. Ovaj 352 ne zelim ni da pomislim da stavim.

Da, primetio sam da imam nesto manji overklok sa ovim drajverom nego sa prethodnim za GTA V.

Sinoć sam instalirao vičera i sa ovim 350.12 radi ko zmaj. Overklokovano i utegnuto, sve što je moglo da se uključi ili postavi na ultra ja sam uključio i fps ne pada ispod 45 uglavnom je tu iznad 50 i stvarno radi tečno. Drajver ne puca, nema seckanja niti kočenja, ali zato Skyrim... Sta je tu je.

Hvala Borate care, moram o'ma da isprobam :)

@Mazi7, ako ne igras Witchera da, ali izmedju GTA V Game Ready Drivera i ovog fix drivera za Kepler je bio i Game Ready Driver za Witchera.

Poslednja izmena:
Neverovatno, ne mogu da verujem, sa dva poslednja drajvera Nvidia je izbacila u Control Panelu pod Desktop Color Settings opciju RGB pa mogucnost Full (0-255) podesavanje i onda se dobija preko HDMI kabla na TV nesto ispranija slika, bez odredjenog balansa crne boje i kontrasta.
Sad sam uporedio u prethodnim drajverima i postoji razlika u slici izmedju ove opcije kada je u funkciji i kada ne postoji.
Za mene potpuno neprihvatljivo, ako ostane ovako, odustajem od Nvidia kartica.
Bre, cekalo se godinama na ovu funkciju, ljudi pisali peticije i molili NV da je uvede u drajver i uveli je pre dve godine i sad opet je izbacili.
Za mene je ovo neka zona sumraka, potuno neobjasnjiv potez.

Ufff, :D, prebacili opciju u Change resolution, pa ima mogucnost menjanja postavki u Ful range i zaista je slika ponovo bolja, vidivo je bolja slika.,):shock:
Ova NV nije normalna, majke mi.:smash:

Poslednja izmena:
Kako nisi primetio do sada? Već 2,3 drajvera unazad je isti stvar. Nece da prebaci na full range dok sam ručno ne postaviš.

Ovo je super kakve sam ja probleme imao pre par godina kada sam prvi put povezao TV na PC. Instaliram novi drajver, rezolucija ode na nešto minimalno i van rangea mog televizora pa sam morao da kačim CRT monitor na PC ponovo da podesim pa opet na TV. Slao sam mailove i Soniju i nVidiji nekih 2 meseca da bi 3 drajvera kasnije sredili to.

Neverovatno, ne mogu da verujem, sa dva poslednja drajvera Nvidia je izbacila u Control Panelu pod Desktop Color Settings opciju RGB pa mogucnost Full (0-255) podesavanje i onda se dobija preko HDMI kabla na TV nesto ispranija slika, bez odredjenog balansa crne boje i kontrasta.
Sad sam uporedio u prethodnim drajverima i postoji razlika u slici izmedju ove opcije kada je u funkciji i kada ne postoji.
Za mene potpuno neprihvatljivo, ako ostane ovako, odustajem od Nvidia kartica.
Bre, cekalo se godinama na ovu funkciju, ljudi pisali peticije i molili NV da je uvede u drajver i uveli je pre dve godine i sad opet je izbacili.
Za mene je ovo neka zona sumraka, potuno neobjasnjiv potez.

Ima fix:

http://blog.metaclassofnil.com/?p=83

Pohvale benchu na osveženoj bazi igara, bilo je vreme. Možda fale naslovi kao TW3, FC4, GTAV, pcars ali i ovako je ok.

Poslednja izmena:
Zadnje dve verzije drajvera mi izbacuje ovo:Capture.PNG

Jel neko imao ovakvih problema?
Sistem je Windows 10 zadnja verzija.

@Dr.Mare,
znam za taj fix, ali sam naso full RGB gde ga je NV sakrila u drajveru,) i sad radi super.

Desava li se kome da mu puca 350.12 drajver u igrama pri overkloku a da nema artefaktovanja?

Desava li se kome da mu puca 350.12 drajver u igrama pri overkloku a da nema artefaktovanja?

Taj sam again. Sad ne znam, mozda je i cela moja frka bila oko drajvera. Da li pukne sa black screenom pa te vrati na destkop ili ono game crash ? Mene na prvi nacin.

Koliko sam ispratio na net-u, cini mi se kao su malo pomerene margine overkloka na dole sa novijim drajverima i novim igrama.
Meni se desilo par puta u nekim igrama u polednja dva meseca da mi izbaci na desktop, iako je pre, sa starijim drajverima, bio siguran i stabilan overklok.

u 99% slucajeva je Driver has stopped responding, nista artefakti zamrzavanje ili nesto slicno, radi stabilno i samo odjednom cao zdravo. Nije mi se ranije desavalo dok nisam uzeo da isprobam nesrecni witcher drajver da vidim koliko jos dobijam na performansama pa opet vratio na 350.12. Kao da je kletva ostala bez obzira sto sam obrisao sa DDU. Po preporuci skinem Crysis 3 i probam sa OC 1550/1900 za koji znam da graficka moze da gura bez artefaktovanja i radi na keca, skoro svuda je min FPS 55. Ovo mi je bas random -.- Drzacu je na default dok ne dodje win10 posto cu tad da reinstaliram sistem.

Vrh Dno