Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Desavalo se to i onima sa Guru3D foruma, nekima je pomogao reinstall drajvera.

Posle celog dana kako su instalirani ovi novi vratio sam na 285.62 jer na ovim nemam opciju da aktiviram SLI! Ako neko ima resenje neka napise ovde...
evo ovako kazu neki
Works fine here with my 3 cards, even before restarting I was able to enable SLI again.

You sure you installed via Custom/Clean installation method?
Ps Gdin_M kako ti je los kvalitet slike na sajtu kazu da su to sredili meni je sve isto kao i na 285 koji sam koristio do juce... Primetno bolje rade NFS,i BF.

Poslednja izmena:
Meni drajveri dobro rade - nisam imao problema. Verovatno će me dočekati neki TDR za par dana... ali više nisam siguran ni koga da krivim. Ako klokujem procesor- manji klok, recimo 4GHz - TDRovi postaju učestaliji i pojavljuju se zamrzavanja i artefakti. Klok proverim sa 8h Prime95 i 100 prolaza LinX AVX. Sve ok. Išao sam čak i dotle da vrtim Furmark i LinXAVX u isto vreme - sve je radilo 90 minuta. Tu sam isključio da bi napajanje moglo biti nedovoljno. Ako se vratim na stok, pojavi mi se jedan TDR u pet dana i to normalan :D - ekran se zacrni, sve se vrati i dobijem poruku da je drajver pukao. Ne znam... Inače, Skyrim radi odlično...

Poslednja izmena:
za SB procesor jedino se +24h prime sa max alokacijom memorije priznaje... ako ne zelite detaljno da testirate nemojte Oc-vati jer su BSOD-vi vasa krivica..........!

Overklok je sigurno dovoljno stabilan da to nije problem - nije bilo BSODova. Nije bilo nikakvih problema ni u višesatnim sesijama u igranju BF3, Skyrim, The Witcher2 itd., koje definitivno opterećuju sistem više nego Firefox + Flash s hardverskom akceleracijom. Svako zamrzavanje se završi dumpom koji pokazuje da je nvidin drajver problem, a dešava se kod aplikacija koje koriste GPU akceleraciju, a grafika se za to vreme nalazi u 2D modu. Znači Firefox, Flash, Windows Presentation Foundation (.NET). Kako ne dobijem BSOD ili kompletan stop? Kako to objašnjavaš? Čak je i NVidia priznala da ima problem - ali ne žele da izađu na otvoreno i kažu kakav. Da li znaju ili ne - ne znam.

Poslednja izmena:
Kakve veze imaju TDR-ovi na Fermi kartama sa (ne)stabilnoscu overklokovanih SB procesora?? BSOD-ove koliko vidim niko ne pominje, samo pucanja drivera uz recovery poruku.

Sto se tice 24casovnog testiranja Sendija sa Primetom, iz mog iskustva-ni to nije osiguranje da je 100% stabilan, meni je prosao dok sam vozio SB, 2700k na 4.6GHz 24 sata Prime i posle par meseci zakucao prilikom crunhovanja nakon tri sata i nesto.

Kakve veze imaju TDR-ovi na Fermi kartama sa (ne)stabilnoscu overklokovanih SB procesora?? BSOD-ove koliko vidim niko ne pominje, samo pucanja drivera uz recovery poruku.

Sto se tice 24casovnog testiranja Sendija sa Primetom, iz mog iskustva-ni to nije osiguranje da je 100% stabilan, meni je prosao dok sam vozio SB, 2700k na 4.6GHz 24 sata Prime i posle par meseci zakucao prilikom crunhovanja nakon tri sata i nesto.
Slažem se s potpuno s prethodnim - ovo kod je tako mizeran klok da moram čak i da radim negativan offset da ploča ne bi voltovala procesor pri opterećenju previše, a da bi se napon spuštao u idle modu... Da li sam ja uobrazio da overklok ima veze s TDRovima ili ne - ne znam - TDRovi su previše nasumični da mogu da tvrdim da je to povezan problem...

Poslednja izmena:
Nisam ja povezao TDR i OC, vec sam samo naglasio da neki verovatno imaju problema i sa nestabilnim masinama po opisu svojih OC napona i testova... mislim da je losa praksa da se sa OC masinom traze problemi ma bilo koje prirode

@magny_cours
CPU, ploca (kondenzatori, naponska sekcija), napjanje moze da degradira tako da marginalna stabilnost OC-a posle par meseci moze biti nestabilnost

Ja od igara samo problem imam u bf3,a drajver mi zna pucati ,pri gledanju filma i surfovanja u mozzili (ovo se jos nije desilo sa zadnjim drajverom),a bf3 mi je puko 2 puta crn ekran i pomaze samo alt ,del.Nisam vise pametan sta da radim.

Nisam ja povezao TDR i OC, vec sam samo naglasio da neki verovatno imaju problema i sa nestabilnim masinama po opisu svojih OC napona i testova... mislim da je losa praksa da se sa OC masinom traze problemi ma bilo koje prirode

@magny_cours
CPU, ploca (kondenzatori, naponska sekcija), napjanje moze da degradira tako da marginalna stabilnost OC-a posle par meseci moze biti nestabilnost
Ja sam ih nekako povezao...

borat> i meni tako ,bf par puta.... pri gledanju filma nisam primetio.... ali pri surfovanju i te kako.... steta.... to me nateralo da odem na AMD Radeon ... jos za nas koji crtamo i radimo u grafickim i 3d programima, sva ta pucanja su pogubna, veruj mi!
Hvala na brzom odgovoru.Ja cu ako se ovako nastavi sacekati novu seriju nvidie,pa menjati nema druge :D A zanimljivo je da u single playeru BF 3 igra nije pukla ni jednom ,samo se u MP to desava.

Poslednja izmena:
Ljudi probao nove WHQL drajvere igrao bf3, za sad sve fala bogu radi kako treba, a možda mi se čini čak za nijansu i bolje nego pre, mada ja nisam imao nekih većih problema sa starim drajverima osim sa 285.26 drajverima kod kojih mi se poneki put dok sam bio na desktopu na ekranu pojavljivalo stop responding i gličeva na startu windowsa ..... Nakon instalacije beta 290 .. drajvera tih problema nisam više imao, a sad sa ovim najnovijim drajverima bf3 radi još bolje, no videćemo ovi su moji prvi utisci za sad :)

zadovoljni korisik

Poslednja izmena:
Meni sad non stop blue screen i blokada u igrama:mad:.. Danas sam promenuo napajanje pa nznm zbog cega se ovo desava, sa starom verzijom bete sam imao TDR ono tipa da se ekran zacrni a sad je sve gore i gore. Jel ovo znak da grafika crkava?

Ako mislis da crkava mozes i da je testiras sa MSI Kombustor . . .

Poslednja izmena:
Ako mislis da crkava mozes i da je testiras sa MSI Combustor . . .

Sta je to? Nznm vise sta mi se danas desava sa kompom, imam stalno i crasheve i u Operi/Mozili, nekad Blue Screen bude odmah posle 5 sekundi nakon paljenja kompa :(

Najbolje je da ponovo reinstaliraš Windows i da instaliraš sveže nove poslednje 295.73 WHQL drajvere, jer ni jedan program ne može očistiti stare drajvere kao što se to učini sa rušenjem sistema.
Jer tu postoji mogućnost da su ostali neki stari drajveri koji prouzrokuju TDR-ove. Ja ti ovo preporučujem iz mog iskustva. Ja posedujem GTX 460, i kada mi je stigla probao sam one 295.51 drajvere i imao sam mnogo zapucavanja, pa sam brisao te i inst. 285.62 i sa njima sam imao TDR-ova. Posle tih su bili 290.53 koji su mi tada bili još i najbolji, ali sam i dalje imao TDR-ova. I ja lepo reinstalirao sistem i inst. 290.53 i do juče od kada su izašli WHQL drajveri nisam imao ni jedan TDR. Jedino možete imati nade u to da srušite sistem i lepo instalirate poslednje WHQL drajvere, pa šta bude.

Najbolje je da ponovo reinstaliraš Windows i da instaliraš sveže nove poslednje 295.73 WHQL drajvere, jer ni jedan program ne može očistiti stare drajvere kao što se to učini sa rušenjem sistema.
Jer tu postoji mogućnost da su ostali neki stari drajveri koji prouzrokuju TDR-ove. Ja ti ovo preporučujem iz mog iskustva. Ja posedujem GTX 460, i kada mi je stigla probao sam one 295.51 drajvere i imao sam mnogo zapucavanja, pa sam brisao te i inst. 285.62 i sa njima sam imao TDR-ova. Posle tih su bili 290.53 koji su mi tada bili još i najbolji, ali sam i dalje imao TDR-ova. I ja lepo reinstalirao sistem i inst. 290.53 i do juče od kada su izašli WHQL drajveri nisam imao ni jedan TDR. Jedino možete imati nade u to da srušite sistem i lepo instalirate poslednje WHQL drajvere, pa šta bude.

Bacam se na rusenje sistema. Ovo nema smisla, poceo sam kao prvo testirati memoriju sa memcheck ali sta vredi kad popijem BS

evo ja otkada koristim ovaj GTX 470 (nekih 6-7 meseci) NIKADA nikakvih problema do sad nisam imao,ni sa jendom verzijom drajvera,eventualno kada preklokujem kartu (sa 608 na 860mhz :d ) onda mi pukne drajver,u svim ostalim uslovima (default karta@stabilan OC) radi PERFEKTNO! PU-PU da ne ureknem! :) :) :)

Samo bih jos da dodam,svaki put kada instaliram nove drajvere,idem sledecom procedurom:

-uninstal svih Nvidia drajvera (video,physics,i sve ostalo vezano za NV)
-restart sistema
-ulazak u SAFE mod
-ciscenje preostalih zaostataka sa DRIVER SWEEPER-om
-restart
-instalacija novih drajvera uz opciju CLEAN INSTAL

Eto,jeste malo duza procedura,mozda ce neko reci da nema potrebe za tolikim njakanjem,ali mene ne mrzi,jer posle svega toga nikakvih problema nema!

Poslednja izmena od urednika:
I posle svezeg sistema, opet Blue Screen, instalirani najnoviji drajveri. Nesto od komponenti zeza ovde kako mi se cini :mad:

Edit: Posto su ovi strasni problemi poceli da se javljaju od kako sam montirao novo napajanje (Chieftec CFT650) jel moguce da zbog napajanja se ovo desava. U HW monitoru sam proverio, voltaze su Ok

Poslednja izmena:
I posle svezeg sistema, opet Blue Screen, instalirani najnoviji drajveri. Nesto od komponenti zeza ovde kako mi se cini :mad:

Edit: Posto su ovi strasni problemi poceli da se javljaju od kako sam montirao novo napajanje (Chieftec CFT650) jel moguce da zbog napajanja se ovo desava. U HW monitoru sam proverio, voltaze su Ok

Koju konfiguraciju imash jel ova iz potpisa? I mene zeza BF3 znachi prvo sam mislio da je do procesora pa sam vratio sve na default vrednosti i cpu i memoriju i grafu i dobijam zamrzavanje u BF3 i na single player neki put posle 5 min neki put posle 20min ne znam do cheega to mozhe da bude i onda moram ruchni restart zabode ceo komp lichi i na bsod samo shto ja ne vidim plavca nego mi se zamrzne sve i bruji na zvuchnjake :D

Poslednja izmena:
Da ne igrate možda BF3 na ultra podešavanjima u MP? Možda drajver ima problem s veličinom tekstura - mislim da treba više memorije od 1GB za to. Čisto nagađanje...

Da ne igrate možda BF3 na ultra podešavanjima u MP? Možda drajver ima problem s veličinom tekstura - mislim da treba više memorije od 1GB za to. Čisto nagađanje...

Meni zamrzava na single player a u drugim igrama ne, evo malo pre sam igrao alan wake vishe od pola sata i nishta znachi da je problem u drajverima 100%

Probaću kad stignem. Zamrzava uvek na približnom mestu ili radnom? Jesi li probao da malo spustiš klok GPUa?

Vrh Dno