Šta je novo?

Nvidia firewall i utorrent

• Začetnik teme Začetnik teme moca87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 8500G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B840M Aorus Elite WIFI
RAM
Kingston Fury Beast 2x8Gb 5600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
Fractal Design ION+ 660P
Kućište
Chieftec BS-20B-OP
Monitor
Lenovo ThinkVision T22i-20
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Ploca iz potpisa,problem je µTorrent koji kada ga ukljucim izadje nesto i pise da nije kompatibilan sa nvidia firewall-om i da taj program sadrzi nekoliko bagova pa µTorrent zbog toga moze da pocne da se ponasa cudno ili da iskoristi svu RAM memoriju ili da zabode.Ne bih da brisem taj program (Nvidia firewall) jer sam non-stop na netu,skidam nesto,surfujem...
µTorrent radi ali posle nekog vremena pojede RAM i moram da ga restartujem.Sta raditi?
PS. kasno sam se setio da sam promasio temu,izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Nisi jedini sa tim problemom. Mislim, sramota za nVidiju da je tako katastrofalno odradila softver za firewall i mreznu kartu. Problem sa nVidia firewallom postoji odavno, osim p2p problema takodje su se nekima javljali problemi sa klasicnim downloadom u vidu corrupted fajlova. Takodje sam imao isti problem.
Resenja za sada nema, mada cini mi se da sam negde procitao da je nVidia izbacila novu verziju softvera za firewall koji ispravlja sve te probleme, ali zvanicno nije objavljen.
Resenje za sada je da deinstaliras nVidijin firewall softver i da ako ti je stalo da imas firewall, da instaliras neki drugi.

Koliko je uopste bolji Nvidijin firewall od npr. zone alarma i da li je bolji?Koja je onda njegova svrha ako nece da radi :wall: :crash: 😡

Nista bolji, cak naprotiv! Mozes ocekivati samo probleme sa njim.

Predji na neki drugi firewall npr. Outpost, Zone Alarm ili nesto trece (dopunice me vec neko)

jedina prednost sto bi na nf4ultra i jacim cipsetima trebao da je hardverski implementiran i da manje opterecuje cpu...
obzirom na cpu koji se bode u takve platforme, usteda je vise nego smesna... moj glas za gasenje istog..

Uradi lagani deinstall nvidia frewall-a. Nemoguce ga je namestiti da sljaka normalno sa p2p programima. Imas gomilu postova o tome na nvidia forumu.

I kod mene je pravio iste probleme + ometao konekciju na kablovskom = gasenje !

Pored toliko dobrih FW, nVidiin ne bi ni zaziveo na mom racunaru.

Nazad
Vrh Dno