Šta je novo?

nVidia extedned desktop

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Да ли је неко успео да подеси extended desktop мод на nvidia карти?
Два идентична монитора закачена сваки на свој DVI излаз. Очекивао сам да ће ми Win/Driver понудити резолуцију 2560х1024, али уместо тога и даље имам природну резолуцију сваког појединачном монитора (1280х1024). Користећи Display Fusion сам наместио један wallpaper на два монитора. Све функционише савршено за Dual View (радим различите ствари на различитим екранима, померам прозоре лево-десно и сл.), али мени конкретно треба да ми Virtual Cockpit View у MS Flight Simulator-у буде у 2560. Нажалост то "неће да може" јер чим Windows не види могућност те резолуције, не виде је ни остале апликације?
Да ли је ово особина nvidie? Ако јесте да мењам шталу :).

I mene muči ista stvar sa mojim ATi-em.

Oćeš nešto ovako?
desktop.jpg

broken-sword.jpg

EDIT:
Ovde su samo 2 CRT-a na 1024x768.

Poslednja izmena:
Нисам баш сигуран да ми је јасно ово што си окачио. :p Два екрана вертикално један изнад другог? Мени треба хоризонтални спан.

Да, онда ми то треба. Како то постићи. По разноразним упутствима која сам нашао по Нету чим се одабере extended desktop слајдер са могућим резолуцијама се прошири дупло. Међутим мени остане на 1280. Ставио сам последње nVidia драјвере.

Jesi probao XP?

Nažalost ovo sam uspeo iz prve na ćalovom kompu gde je bio R9800 PRO i XP, a kod mene na Visti/7 nema teorije.

ATi Eyefinity nisam siguran kako radi, ali izgleda da je koristeći njega moguće ono što mi želimo.

Koji OS? Ako je Vista mislim da je zbog promena koje je Microsoft ubacio u WDDM arhitekturu drivera horizontal i vertical span mode onemogucen.

Nisam isprobavao, ali bi trebalo da ima nade jer Win 7 koristi WDDM 1.1 i recimo dozvoljava ponovo više display adaptera istovremeno (trenutno imam i ATI i NVidia grafičku u računaru i rade obe svaka na svom monitoru).

Tesko... Ovo je deo Release Notes jednog od svezijih NV drivera.
Unsupported Features
The following are features and functionality that were available in driver releases
supporting Windows XP, but are not–and will not be–available in driver releases for
Windows 7:
• High resolution scaling desktop (HRSD)
• MultiView Display Mode (for NVIDIA Quadro NVS graphics cards)
• NVKeystone
• Unified back buffer (UBB) controls
• OpenGL Video Overlays
This is an operating system limitation.
...
• AGP Settings Adjustment
• Video Zoom
• Pan & Scan ‐ the process of panning across the desktop in order to display a
desktop on a monitor with lower resolution
• Per‐display Desktop Color Setting Adjustments
For Clone mode, the desktop color setting adjustments through the NVIDIA
Control Panel can only be made across all displays in a system, and not on a perdisplay
basis.
• Per‐display Video Color Setting Adjustments
For Dualview mode, the video color setting adjustments through the NVIDIA
Control Panel can only be made across all displays in a system, and not on a perdisplay
basis.
• Edge Blending
• Run display optimization wizard
• Run multiple display wizard
• Run television setup wizard
• nView Horizontal and Vertical Span Modes
Due to architectural changes in the new Windows Vista Window Display Driver
Model (WDDM), span mode cannot be supported in NVIDIA graphics drivers.
NVIDIA recommends using the built‐in Windows Vista multi‐display modes.
• Display/Connection Wizard (such as was provided with Windows Media Center
Edition)
• DVD/MPEG Extensions (such as was provided with Windows Media Center
Edition)
• Audio Extensions (such as was provided with Windows Media Center Edition)
• NVIDIA nView Desktop Manager
The nView Desktop Manager will not be included in drivers for GeForce products.

Feature Differences from Windows Vista
Hotplug Action
Unlike the hotplug activity under Windows Vista, the default settings are not applied
when a new display is hotplugged, and there is no message balloon alert stating that a
new display was detected. Under Windows 7, all display connection and detection
events are handled through the Windows 7 Connecting and Configuring Displays
(CCD) mechanism.
Blame Microsoft!

Poslednja izmena:
Код мене је Win7. Може ли неко да проба на АТи-ју?
То би ми био сасвим оправдан разлог да пазарим 5850:p

Ja sam na svojoj HomeTheatre mašini probao Win7 i posle dva dana sam se vratio nazad na XP zbog tri problema:
1. Nisam mogao na ATI integruši da namestim desktop Clone i pri tome da izaberem nativnu rezoluciju bilo TV-a, bilo monitora - samo 1024x768.
2. Samo jedan audio izlaz aktivan u jednom trenutku. Meni treba da stereo zvuk paralelno ide na dva izlaza - jedan za TV i drugi za pojačalo.
3. Compro TV tjuner nisam uspeo da nateram da proradi čak ni sa Win7 certified drajverom.

Koliko sam pročitao po netu (mada nisam se nešto pretrgao), prvi problem je nerešiv dok drugi može da se reši programčetom Virtual Audio Cable. Inače Clone desktop mi sa 4890 na drugoj mašini radi pod Vistom savršeno i mogu da izaberem nativne rezolucije bilo TV-a, bilo monitora.

3. Compro TV tjuner nisam uspeo da nateram da proradi čak ni sa Win7 certified drajverom.
Inače Clone desktop mi sa 4890 na drugoj mašini radi pod Vistom savršeno i mogu da izaberem nativne rezolucije bilo TV-a, bilo monitora.
OFF: Мени Compro ради ок под Win7.
Није проблем изабрати природне резолуције појединих дисплеја, али не могу да добијем збирну резолуцију која de facto постоји, али је неселектабилна.
У 0:30 се може видети тачно оно што ја желим, а не могу да наместим. У 4:35 објашњава и како је подесио nvidia driver.
[YOUTUBE]iNoyHdWXUlI[/YOUTUBE]

Ajd i meni ako moze neko da objasni.
Furam, HP LP2475 u 192x1200
i Samsung 205BW u 1680x1050

Kasperski Internet Security , kada mi stigne mail (pop-up prozor spam filtera) izleti mi iz aplikacije (igre) u win i onda mi posle mis prelazi u susedni ekran tj. ne ostaje u okviru prvog monitora. Postoji fora da se iz KIS selektuje game profil pa onda ne gnjavi toliko.
Da li postoji neko setovanje koje omogucava da kada se vrsi selekcija neke aplikacije, recimo MSN chata sa sekundarnog prozora. Da primarni prozor ostane u igri i da se ne umanji a na sekundarnom da se chatuje?

Spanning ne postoji u Visti i u Win7. Jedini nacin da nesto uradite je po ovom pitanju je neka novija graficka koja ima ATi Eye Finity, ali vam za to treba graficka sa Display Port izlazima i monitori koji imaju Display Port ulaze. Eye Finity ne radi sa monitorima koji imaju DVI/VGA konektore.

Malo sam istrazivao zasto je spanning izbacen iz Viste/Win7 i dosao sam do saznanja da u Microsoftu uopste ne razumeju cemu sluzi ta opcija i kome to uopste treba (link).

Spanning ne postoji u Visti i u Win7. Jedini nacin da nesto uradite je po ovom pitanju je neka novija graficka koja ima ATi Eye Finity, ali vam za to treba graficka sa Display Port izlazima i monitori koji imaju Display Port ulaze. Eye Finity ne radi sa monitorima koji imaju DVI/VGA konektore.

Malo sam istrazivao zasto je spanning izbacen iz Viste/Win7 i dosao sam do saznanja da u Microsoftu uopste ne razumeju cemu sluzi ta opcija i kome to uopste treba (link).

Covece, sta jutros cuh, ne mogu da verujem.
Znaci ostao sam zatecen, 2010 se ukida opcija SPANNINGA, pa to se bre mogle Riva i Vanta da rade.........:crash::crash::crash::crash:

Span opcija i dalje postoji u XP-u.

Mene samo zanima da li postoji još neka upotreba span moda osim za 3D aplikacije preko više monitora?

@Sadan:
XP koristi XPDM. Na XP-u ce uvek raditi.. ako uspeju da ga pokvare onda je to zbog WDDM driver modela koji se koristi u Visti i Win7, a to bi znacilo DX10 na XP-u.. znaci nikad :)

@yooyo На линку који си оставио је практично све речено. Скандалозна одлука MS-а. Видим да ми једино преостаје да направим партицију и инсталирам XP.
Колико сам разумео ни прелазак на ATi не би променио тужну судбину $ј€84H0г корисника Windows-a 7?

Ovde su 2 DVI i 1Display port:
[YOUTUBE]RZAkCoaq384[/YOUTUBE]
Ostaje samo pitanje mogu li da rade 2 DVI monitora.

Zar nemože nekako hardverski ili drajverski da se windowsu "prikaže" jedan ogroman monitor.

Инсталирах управо XP. Horizontal span ради из прве. Task bar у пуној ширини. Flight Simulator лепо уђе у 2560х1024.
:wall::crash::wall:

Nazad
Vrh Dno