Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Hebi ga.Ja to stalno pricam ali izgleda da je problem do percepcije kod odredjenih ljudi.
Kako god okrenes mi ispadosmo nerealni i ostrasceni.
Razumeo bih bar da je temu generalno postavio razocarani nVidia korisnik.
Ovako su namere sasvim jasne pored toga sto opet nema veze sa vezom,da je bar
udeo u Gamingu "osakacen" ,razumeo bih koliko toliko pa nek se pljuje na siroko.
Isto tako je bilo i sa dx 10 na dx 10.1 NVIDIA je odbijala da implementira dx10.1 u cipove gt 200b. Tada sam imao gtx 295 i ja mislim da u hawx-u u samom podesavanju igre je imalo da se podesi i dx10.1 ali kod mene je to bilo zatamnjeno , nedostupno.
Meni samo nije jasno zasto za svaki, pa i najmanji update DirectX-a mora da se kupuje nova graficka svaki put a za odgovarajucu OpenGL verziju koja nudi te iste mogucnosti podrsku pruzaju kroz novi drajver, i to za nekoliko proslis generacija grafickih?
@g@w:
nije bas tako... hardware ima neke mogucnosti kojima pristupas kroz opengl ili directx. Stvar je u operativnom sistemu. OpenGL na najnovijoj kartici sa win xp driverima moze da koristi sve mogucnosti kartice. Kada kazes verzija 4.2 to samo znaci da koristis dodatne extenzije opengl-a kojima pristupas tim novim mogucnostima.
Directx je ogranicen operativnim sistemom. Najnovija graf. karta u winxp ima max dx9. Ako zelis dx10 ili dx11 moras da predjes na vistu/win7.
Opengl sa druge strane ima probleme sa driverima. Postoji specifikacija koja kaze, kada uradis to i to rezultat je ovo i ono. Driver treba da obezbedi tu funkcionalnos. Medjutim u praksi, proizvodjaci gpu-ova ne posvecuju dovoljno paznje opengl driverima, tako da sa jedne strane imamo nvidiju koja redovno updejtuje gl drivere u okviru svojih os drivera, AMD/ati koji kasne sa opengl driverima i obicno imaju neke leve probleme i Intel ciji opengl driveri su blagi uzas pa se cesto pitam kako to uopste radi.
Posto se veliki broj igara pravi u unreal engine-u, dovoljno je samo da epic odradi opengl backend za svoj engine i prakticno sve te igre bi se mogle lagano portovati na druge platforme.