Šta je novo?

nVidia Cuda i 3D Vision Glasses

brankooo

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2009
Poena
159
E ovako stavio sam da skidam nove nVidia Cuda drajvere za graficku 9600 GT,e sad meni nista nije jasno sto se tice tih drajvera pa ako moze neko malo strucniji da mi objasni u cemu je stvar,da li su to u stvari display drivers samo sa poboljsanim performansama i da li kad ih budem instalirao da brisem stare drajvere...ujedno hocu da pitam koji su poslednji izasli drajveri za ovu karticu jer na nVidiinom sajtu ne radi pretraga...a sto se tice ovih 3D naocara da li imaju negde kod nas da se kupe,koliko kostaju i da li je za 3D uzivanciju potreban i 3D monitor ili samo oni njihovi drajveri i naocare...unapred hvala... 🙂

Za XP : http://www.nvidia.com/object/winxp_190.38_whql.html

Odes na ovu adresu , nadjes svoju karticu i OS u roll-outu i skines whql ili beta drajver, sta ti je volja.
Ne znam gde si nasao to Cuda u nazivu drajvera, oni se zovu forceware aka geforce/ion release. Cuda je "tehnologija" (da skratim pricu) koju podrzavaju karte od 8x serije naovamo.

Poslednji whql je 190.38

3D stereo cvike jos uvek nemaju kod nas u prodaji, i traze TFT monitor sa osvezavanjem od 120Hz. Druga (i jeftinija) varijanta su one kartonske naocare sa plavom i crvenom folijom, radi i to. ( za to mislim da ne treba 120Hz monitor).

Evo ja sam nasao ovde te CUDA drajvere http://www.nvidia.com/object/cuda_get.html ali mislim da cu da skinem ove normalne neke igrice mi sad seckaju sa ovima sto sam instalirao(Bionic Comando),a ranije nije...u svakom slucaju hvala...i isprobacu to sa obicnim naocarima sa crveno-plavom folijom...pozzzZ

Vazi javicu ali prvo moram da instaliram Vistu a to mi se nikako ne mili...uglavnom nece proci neisprobano 😀

Evo isprobao sam ovaj 3D sa mojim jadnim CRT monitorom sa osvezenjem 85Hz znaci katastrofa za koji dan sva sreca idem da kupim novi monitor za moju masinu...nego zakljucak je sledeci...pokrenuo sam Tomb Raider Anniversary morao sam malo da se pomeram levo desno i puno da trepcem dok nisam nasao pravi ugao i sve sto sam video je kao da mogu da rukom udjem u monitor...iskreno me je vise zamaralo nego sto je bilo dobro dok slucajno nije Larina glava izasla iz monitora na par sekundi i isprepadala me zivog...posle mi se isto desilo sa nekom travom i sl...znaci mislim da ovo svakako radi ali na boljim monitorima...tako ko ima bolji monitor i Vistu ili 7-micu nek isproba...mozda njemu bude vrh 🙂 ja svakako necu koristiti dok ne kupim novi mon...pozzzZ

Evo isprobao sam ovaj 3D sa mojim jadnim CRT monitorom sa osvezenjem 85Hz znaci katastrofa za koji dan sva sreca idem da kupim novi monitor za moju masinu...nego zakljucak je sledeci...pokrenuo sam Tomb Raider Anniversary morao sam malo da se pomeram levo desno i puno da trepcem dok nisam nasao pravi ugao i sve sto sam video je kao da mogu da rukom udjem u monitor...iskreno me je vise zamaralo nego sto je bilo dobro dok slucajno nije Larina glava izasla iz monitora na par sekundi i isprepadala me zivog...posle mi se isto desilo sa nekom travom i sl...znaci mislim da ovo svakako radi ali na boljim monitorima...tako ko ima bolji monitor i Vistu ili 7-micu nek isproba...mozda njemu bude vrh 🙂 ja svakako necu koristiti dok ne kupim novi mon...pozzzZ

Pa da negde sam procitao da se starijim monitorima moze postici kontraefekat:d.Ajde probaj sa novim monitorom pa javi utiske..

Poslednja izmena:
Vazi u subotu idem da kupim novi monitor kupicu najverovatnije LG W2243S-PF valjda je kol'ko toliko dobar za to...ali bitno mi je da je dobra slika 3D je na drugom mestu 🙂

🙁, obicni lcd imaju 60hz dok si sa crt-u imao 85hz da li to znaci da ce biti losije?

Za ovo sto on pokusava, ne mora. 120Hz je uslov za nV stereo naocare, koje pruzaju bolji dozivljaj, ali je ta kombinacija naravno skuplja 🙂

koliko para toliko i muzike...od tih ufarbanih kartonskih naocara moze samo da boli glava i da se pokvari vid 🙂

Znaci za potpuni uzitak bi trebalo pazariti Samsung 2233rz. I jos 200evra za naocare. To mu izadje oko 500evra. Uvek treba probati pre nego sto se daju pare jer cak i sa naprednim 3d naocarima mozete da imate glavobolju.

Uvek treba probati pre nego sto se daju pare jer cak i sa naprednim 3d naocarima mozete da imate glavobolju.

To je individualno. Znam ljude koji nisu mogli na PSX da igraju Tomb Raider, cim Laru pocnu da okrecu njima muka pripradne, ali kako god bilo ne treba mnogo vremena provoditi iza tih 3d cvidza.

Evo kupio sam novi monitor znaci fasciniran sam slikom *ebes 3D igranje Wolfensteina i Call of Juareza u Full HD rezoluciji sa max detaljima je veca uzivancija...3D efekat je isti kao i sa CRT-om mada i da radi ko zna koliko bi ga koristio od onih naocara stvarno boli glava...

za to se slažem u potpunosti, koji si kupio?
a naravno nije 3D rezervisan samo za nevidiju, i3D monitor podržava samo Ati kartice npr. a takođe radi dobro, a na sajtu mogu da se skinu patchevi za sve žive igre.
o ceni nećemo raspravljati, a o nabavci tek nećemo. to se kod nas neće gledati

dobro reče brankooo - beš igranje 3D igara kad će te boleti glava od toga, nekog će da strefi iste sekunde a neko će izdržati pola sata možda.

Uzeo sam LG W2243S-PF stvarno fin monitor s' obzirom da prelazim sa CRT-a 17" na ovu 22-ovjku....planiram i da idem u 3D bioskop bas da vidim kako stvarno izgleda ta 3D stvarcica mada su mi rekli da ne ocekujem mnogo...

Dobro, gde se skidaju dodaci hteo bi da skinem za krizu i za co4.
Sta treba da se (ukljuci) da bi radio taj 3d u igrama.

skini 3d drajvere sa nVidiinog sajta...najbolje je da skines full oni su ti oko 200 i kusur MB jer nece da radi na suvise novim a ni suvise starim drajverima...kad skines deinstaliraj postojece i inst nove odradi Wizard i cim udjes u igru automatski se ukljucuju efekti ti ne treba nista da radis...samo se nadam da imas naocare... 😀

Sto se Ati-a tice koliko sam primetio da moze da se ukljuci 3D potpuno free (i3D) ali ti trebaju polarizovane cvike a ne znam gde to moze da se kupi kod nas. Tu su boje ciste nema razlicitih tonova tako da verujem da nece ni glava da boli... da li je neko probao?

OVa tehnologija sve vise napreduje,sad idu i televizori...a sa ATI-ijem nemam pojma sta je izgleda da niko nije isprobao...

eno ga laptop kod nas od acera, oko 55000din, unutra 4570 grafička ATi polarizovani cvikeri i 3D 120Hz-a ekran. a kako tačno radi sa igrama to još nisam nigde pročitao nažalost, mada u bug-u piše da ima verovatno najprijatniji ekranm, sa jako lepim bojama i kontrastom, kad se koristi u radu nevezano za 3D.

Ako je to ovaj Acer, onda zaboravite na normalan 3D dozivljaj. On koristi TriDef softver koji daje pseudo 3D stereo efekte, koji su daleko od toga shto daje nV 3D vision...

Nazad
Vrh Dno