Nvidia brings G-Sync support to FreeSync monitors! - lista podrzanih u prvom postu

  • Začetnik teme Precise
  • Datum pokretanja

Snake1989

HGST Deathstar
Učlanjen(a)
13.05.2010
Poruke
3,059
Poena
48
Freesync mode na monitoru + Vsync ukljucen tad nema laga.
A cim je Vsync na off tu vec laguje.
No dobro, igracu ga sa Vsync kad tako mora, citam svuda da pravi problem igra.
Nisam ljubitelj Vsynca i nikad ga ne drzim ukljucenog ali ajde ovde kad mora.
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,232
Poena
83
Sta mislite, da prebacim ovu temu u sticky u nv podforum i napravim listu podrzanih monitora u prvom postu?
Takodje bih napravio u sticky fix link ka ovoj temi u monitorima, verujem da moze uticati na izbor monitora?
 

vatrogasac53

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
18.06.2008
Poruke
1,080
Poena
48
Sto je veci br Hz koji monitor moze da isporuci sve su manje sanse da ce doci do cepanja. Eno drugar igra jako dugo vec na freesync monitoru i ne da nema cepanja nego radi savrseno. Zato kazem da je daleko bolje dobiti 144Hz fiksno na monitoru za manje para bolje nego Gsync monitor. Ne treba nasedati na marketing. Koga briga dali moze na 30Hz da spusti kada ja to ne zelim.

To sve zavisi od prohteva, da li igraš PES u HD sa GTX 1060 ili Battlefield 5 u 4k sa Ray-Tracingom sa 2080ti.
Ovaj prvi će slabo šta osetiti, a ovaj drugi bi već tražio fluidnost kada FPS padne oko 35-40.
 

rAMA

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.02.2007
Poruke
10,130
Poena
63
Freesync mode na monitoru + Vsync ukljucen tad nema laga.
A cim je Vsync na off tu vec laguje.
No dobro, igracu ga sa Vsync kad tako mora, citam svuda da pravi problem igra.
Nisam ljubitelj Vsynca i nikad ga ne drzim ukljucenog ali ajde ovde kad mora.

Bolja opcija od vsync-a je da limitiraš fps na -1 od maksimalnog refresh rate-a. Zato je dobro imati 144Hz+ monitor :d

PES19 ima neki bag sa fullscreen/windowed modom. Probaj jedno pa drugo i vidi je l' pomaže.

Verovatno treba i u nvcp uključiti opciju da freesync radi i u windowed modu. Tako je sa gsync.
 

Snake1989

HGST Deathstar
Učlanjen(a)
13.05.2010
Poruke
3,059
Poena
48
Postoji li neki program za limitiranje fps-a?

MSI Aferburner kako vidim nema tu opciju za limit fps
 
Poslednja izmena:

[SAJ]ber Kurajber

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.04.2004
Poruke
18,765
Poena
113
To sve zavisi od prohteva, da li igraš PES u HD sa GTX 1060 ili Battlefield 5 u 4k sa Ray-Tracingom sa 2080ti.
Ovaj prvi će slabo šta osetiti, a ovaj drugi bi već tražio fluidnost kada FPS padne oko 35-40.
Onda se roknes odmah ako FPS naslov igras na 35-40 frejmova. O tome ja i pricam, zato je i besmisleno to. Ako ti ne smeta mazohizam na toliko frejmova zasto bi smetalo eventualno cepanje slike? (Pod uslovom da ga ima)
Broj frejmova je tu kritican. Hajde, ima tu jos situacija ali u svakoj je nesto drugo prece od tog sync-a na 30fps-a. Uvek nesto drugo skripi i taj sync bude obesmisljen u startu
Na masinama koje mogu sve da izdrze cepanja i ovako nema tako da ni sam sync nema previse smisla jer realno ne resava nista jer problema i nema.

Tapatalk from Poco loco
 

fingon82

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.05.2009
Poruke
6,990
Poena
48
Ja licno cepanje slike nisam imao ni na jednoj karti zadnjih 5 godina, ne znam zasto je to uopste faktor u diskusijama i dalje...niti znam ikog ko ima takvih problema.
 

ivanbass1

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poruke
9,330
Poena
83
Nema to veze s kartom, cepanje bez VSync-a, GSync-a ili FreeSync-a postoji na svakoj kartici i svakom monitoru. Sad, koliko ljudi primecuju, to je druga stvar. U igrama naravno, van igara ne.

I ja nisam obracao paznju dok nisam uzeo FreeSync monitor, sad mi tesko pada da sednem uz neki "obican" da se igram :D
 

fingon82

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.05.2009
Poruke
6,990
Poena
48
Nekad je vazila prica da je na amdu ta pojava cesca zbog losijih drajvera. Znaci, karta je tu najbitnija. I bilo ga je ranije, secam se dobro toga, u nekim naslovima, pa i u heavenu, ali ga nisam video, ne pamtim
 

[SAJ]ber Kurajber

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.04.2004
Poruke
18,765
Poena
113
Nema to veze s kartom, cepanje bez VSync-a, GSync-a ili FreeSync-a postoji na svakoj kartici i svakom monitoru. Sad, koliko ljudi primecuju, to je druga stvar. U igrama naravno, van igara ne.

I ja nisam obracao paznju dok nisam uzeo FreeSync monitor, sad mi tesko pada da sednem uz neki "obican" da se igram :D
Jesi 100% siguran? Falcon je nudio da dodje ko hoce kod njega da vidi jel ima cepanja. Spremi i neke pare da se kladis ako si toliko siguran u to sto tvrdis.

Tapatalk from Poco loco
 

ivanbass1

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poruke
9,330
Poena
83
Siguran sam, ako se ne igra na 100+Hz monitoru svako moze videti cepanje.

I na njima vidim cepanje, teze se vidi nego na 60/75Hz monitorima, ali postoji.
 
P

Precise

Guest
Freesync mode na monitoru + Vsync ukljucen tad nema laga.
A cim je Vsync na off tu vec laguje.
No dobro, igracu ga sa Vsync kad tako mora, citam svuda da pravi problem igra.
Nisam ljubitelj Vsynca i nikad ga ne drzim ukljucenog ali ajde ovde kad mora.

Probaj ti svakako ono sto sam ti rekao, iskljuci freesync ako mozes u podesavanjima monitora, pa probaj opet.

Sta mislite, da prebacim ovu temu u sticky u nv podforum i napravim listu podrzanih monitora u prvom postu?
Takodje bih napravio u sticky fix link ka ovoj temi u monitorima, verujem da moze uticati na izbor monitora?

Moze, to bi svakako bilo korisno, da vise njih vidi temu.

Verovatno treba i u nvcp uključiti opciju da freesync radi i u windowed modu. Tako je sa gsync.

Ja sam to vec probao, zbog ovog problema sa Diablo 3 i nije nista pomoglo, ostala je indeticna situacija.

Jesi 100% siguran? Falcon je nudio da dodje ko hoce kod njega da vidi jel ima cepanja. Spremi i neke pare da se kladis ako si toliko siguran u to sto tvrdis.

Tapatalk from Poco loco

Postoji cepanje slike 100%, to ne moze da se izbegne, samo sto se ne vidi u realnom vremenu, ali kad snimis i pustis u slow motion-u, itekako vidis, tako da tehnicki uvek postoji cepanje slike.

Evo ti dokaz u ovom videu:

 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,232
Poena
83
MSI Optix mag27cq: U nV panelu imam G Sync opcije koje mogu da ukljucim ali pise da monitor nije validan.
U nV testovima mogu da ukljucim Gsync i sve super radi, ali primecujem da brlja u igrama tipa sitan flickering, ne mogu fullscreen iako je odobren u podesavanjima, zamrzavaju igre i sl...
 
P

Precise

Guest
MSI Optix mag27cq: U nV panelu imam G Sync opcije koje mogu da ukljucim ali pise da monitor nije validan.
U nV testovima mogu da ukljucim Gsync i sve super radi, ali primecujem da brlja u igrama tipa sitan flickering, ne mogu fullscreen iako je odobren u podesavanjima, zamrzavaju igre i sl...

Probaj kad si u igri da iskljucis monitor na nekoliko sekundi i ponovo upalis, meni je to pomoglo u istim situacijama.
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,232
Poena
83
Ma jok, iskljucio sam, sta da silim bez potrebe... ako ga podrze super, ako ne - nikom nista...
 

Webb

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruke
1,541
Poena
38
Ja imam jedan od podržanih Asus VG278Q
ali previše bugova... Svaki put kad upalim pc imam sliku samo na pola ekrana pa onda moram da udjem da promenim rezoluciju na neku manju pa vratim na nativnu i onda dobijem full screan.
Takodje kad minimaze neku igru večnost dok se spusti ako je g sync upaljen :(
Ali dobro verovatno će se ispeglati vremenom, svakako hvala nvidia! :)

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
 

Bugiardo87

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
13.11.2014
Poruke
424
Poena
18
Ja imam jedan od podržanih Asus VG278Q
ali previše bugova... Svaki put kad upalim pc imam sliku samo na pola ekrana pa onda moram da udjem da promenim rezoluciju na neku manju pa vratim na nativnu i onda dobijem full screan.
Takodje kad minimaze neku igru večnost dok se spusti ako je g sync upaljen :(
Ali dobro verovatno će se ispeglati vremenom, svakako hvala nvidia! :)

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

Imam isti monitor i isti bug sa polovinom crnog ekrana, mada se lako reši paljenjem i gašenjem monitora adrugih problema nisam imao.
Mada iskreno, neku preteranu razliku tokom igranja i nisam primetio sa upaljenim gsyncom:)
 
P

Precise

Guest
Ma jok, iskljucio sam, sta da silim bez potrebe... ako ga podrze super, ako ne - nikom nista...

Jednostavno tako je u ovom stadijumu, ne znam dal ce poboljsavati, ali vise njih je javilo da pomaze ako se na kratko ugasi monitor, pa opet upali, ne verujem da se tu nesto sili, vec verovatno ga detektuje kako treba tek kad se to uradi.
Takodje ako imas neku aplikaciju za monitor koja radi u pozadini u taskbaru, probaj da je iskljucis, jer je meni moja pravila problem.
Nije ovo sve jos kako treba, ali bitno je da moze da radi, ako se podesi malo, a ko zna, mozda ce i te probleme resiti nekom novom verzijom drajvera.
 
P

Precise

Guest
Kod mene u nekim igrama radi iz prve, a u nekim mora svaki put da se ugasi monitor na par sekundi, pa ponovo upali kad sam u igri, da bi radilo i onda radi savrseno, deluje kao problem sa detekcijom ili ga zbunjuje moj program za monitor koji mi radi u taskbaru, svakako nesto sto moze da resi.
 

Adzem

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.07.2013
Poruke
67
Poena
6
Ja sam skoro presao na Acer kg251qdbmiipx(240hz) i razlika izmedju 144 i 240 je solidna, nije nebo i zemlja kao kada predjete sa 60 na 144, ali je itekako prisutna. Strelica na desktopu na crnoj podlozi skoro da nema duhova, skrolovanje neke stranice je bas glatko i slova se ne mute. CS GO je tecniji, Battlefield 1 je isto mrak, mada nemam komp da imam konstantnih 200 frejmova cak i na low detaljima, a kamoli 240. Dota 2 je recimo za nijansu tecnija, ali je razlika manja u odnosu na fps igre. Ja sam monitorom prezadovoljan, ima neku ludacku opciju u meniju za crnu boju, znaci crna je tako duboka i crna, kao da je amoled ekran. U drajveru roknem saturaciju 200, bright malo smanjim i pojacam malo kontrast i to stvarno bude mrak sa bojama...
 
Poslednja izmena:

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,232
Poena
83
Nisi naveo kakve veze to ima sa g-sync?

Primetili smo da zadnji drajver pravi probleme, pogotovo u Elite Dangerous, gde igra kresuje, meni cak i bsod iskocio. Primetio sam kod mene jace opterecenje-grejanje grafe, ali fps/kvalitet isti.
Vracanjem na prethodni sve ok.

TT over M5
 
P

Precise

Guest

Potrebno je staviti fps limiter na 138 fps, ako furate 144 hz monitor, da bi se izbegao veliki input lag.
Takodje bolje je to uraditi iz Riva Tunera, nego u igri ili u Control Panelu graficke, jer je kvalitetniji i stabilniji.
Kad samo ogranicio Dishonored 2 na 120 fps, prosto je prodisao.
 
Poslednja izmena:

voki88

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poruke
1,586
Poena
38
Vrh Dno