Šta je novo?

nVidia bios editor za nove karte...

Mali HoBiT

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 14700kf P6.0/E4.6GHz Heatkiller IV waterblock
Matična ploča
Asus Z790 itx
RAM
G.Skill 2x24GB Patriot 8000MHz
GPU
Sapphire 6800XT EK waterblock
Storage
WD Black 850 1TB & Samsung 980Pro 2TB
PSU
Phanteks Revolt SFX 850w Platinum
Kućište
SSUPD Meshlicious, custom loop
Monitor
LG 38WN95C-W
Miš & tastatura
Keychron K7 max & Keychron m3 Metal
Ostale periferije
CP1500EPFCLCD
nije u pitanju nVbios editor, napravio ga je neki lik iz nemacke...

programicic se zove OmniExtremeEdit FX

evo linka za download:
http://home.graffiti.net/omniextreme/oee10.zip

meze menjati def. klokove i raditi vGPU mod...

ako neko proba neka javi kako sljaka.

Poslednja izmena:
Nebi bilo lose da dodam koje su karte podrzane od strane programa:
fx 5700(Ultra),5900xt(ultra)6800(Ultra)

probao sam editovan bios.

evo ukratko sta sam uradio...
editor mi je 3d voltazu prepoznao na 1.5, dao mi je opcije da povecam na 1.6,1.65,1.7
ja sam setovao na 1.7 i na Prolinku FX 5900XT sam sa 485 na koliko je karta radila stabilno dosao do 535 sa nesto malo bugova u slici, na 525 radi ok.
karta na def. radi 500/440 savrseno stabilno...

mnogo jaka alatka, koristio sam 1.2 verziju.

Poslednja izmena:
Trenutno nisam za racunarom, pa ne mogu da probam, ali mi se mnogo svidja menjanje napona, skinuo sam ga pa cu ga probati kada budem mogao.
Hvala na link-u i obavestenju.

Mali HoBiT je napisao(la):
probao sam editovan bios.

evo ukratko sta sam uradio...
editor mi je 3d voltazu prepoznao na 1.5, dao mi je opcije da povecam na 1.6,1.65,1.7
ja sam setovao na 1.7 i na Prolinku FX 5900XT sam sa 485 na koliko je karta radila stabilno dosao do 535 sa nesto malo bugova u slici, na 525 radi ok.
karta na def. radi 500/440 savrseno stabilno...

mnogo jaka alatka, koristio sam 1.2 verziju.

koji BIOS koristis? meni ni sa jednim BIOS-om, ne da da namestim preko 1.5V za GPU..

Poslednja izmena:
Za vecinu xt ni nemoze preko 1.4, zavisi od originalnog biosa, tako da ni NE pokusavaj...

ja imam trenutno furam bios od Prolinka 5900XT Golden Limited...
primetio sam 1. stvar, ni sa jednim drugim biosom editor nece da mi dozvoli promenu voltaze vecu od 0.1 ...

takodje sam primetio da mi je voltaza GPU-a sa modovanim biosom 1.6 a ne 1.7v koliko sam setovao da bude!

tako da u osnovi sam zadovoljan rezultatom koji sam postigao sa 1.6v...

@mali hobit

imam MSI FX5900XT, sta mislis da li bi taj bios mogao kod mene?

da li neko ko ima MSI XT je stavljao novi bios, koji, i kakva su iskustva?

poz :wave:

deki30

P.S. okacite proverene bios-e... 😉

Mene interesuje da li je neko to probao na 6800 GT/Ultra karticama, ajde Max ako je ta karta jos kod tebe, probaj bas me zanima, a verovatno jos neke ovde.

ja sam probao sam svojim asusom 5900sp i trenutno je na njemu modovan gigabyte bios u kome je voltaza vec namestena na 1.5V, sa ovim bios editorom vise ni ne moze.

@mali hobit: Kako znas da ti je voltaza 1.6V ? Ili jos bolje, kako da znam kolka je voltaza na core-u kartice, bez da verujem BIOS editoru ?

ja imam trenutno furam bios od Prolinka 5900XT Golden Limited...
primetio sam 1. stvar, ni sa jednim drugim biosom editor nece da mi dozvoli promenu voltaze vecu od 0.1 ...

takodje sam primetio da mi je voltaza GPU-a sa modovanim biosom 1.6 a ne 1.7v koliko sam setovao da bude!

tako da u osnovi sam zadovoljan rezultatom koji sam postigao sa 1.6v...

ja sam ufleshovao onaj modovani Leadtek BIOS, 450/850. Jedino mi je tu omogucio povecanje vGPU i to za +0.1v. Sada teram gpu na 490 (jos uvek nisam skinuo onu zastitu), a memoriju na 950 (sa 820 Mhz) 😀

Memorija je pokazala jos prostora za ubrzanje, ali nisam imao vremena da testiram.

e da...Jel si vGPU merio instrumentom?

Poslednja izmena:
deki30 je napisao(la):
@mali hobit

imam MSI FX5900XT, sta mislis da li bi taj bios mogao kod mene?

da li neko ko ima MSI XT je stavljao novi bios, koji, i kakva su iskustva?

deki30

P.S. okacite proverene bios-e... 😉

evo ti jedan provereni BIOS. Doduse od LEadtek-a (FX5900 XT) je i ima setovanja 450/850, ali ima dosta opustene latencije. Meni radi na mnooogo vise, a pre njega nisam ni u ludilu mogao da teram memoriju na 850.

Poslednja izmena:
Ja imam MSI 5900XT ali jos nisam probao mada planiram. Sve cekam da neko proba pre mene xa xa xa
Meni core na default naponu radi na 535 ali koci malo a na 525 kida! A inace sam citao da je core 5900XT bio predvidjen da radi na 1.6 pa su ga spustili. Sve u svemu bitan je primerak. Ja nesto kapiram da mi memorija nece vise bas zbog stuje pa ako budem mogao da menjam napone bice strava. Posle modovanja non-stop je hladna tako da ne brinem. Sad cu da skinem programcic pa da probam

milenkoc23 je napisao(la):
Mene interesuje da li je neko to probao na 6800 GT/Ultra karticama, ajde Max ako je ta karta jos kod tebe, probaj bas me zanima, a verovatno jos neke ovde.

Za to ces morati da sacekas nekog ko je bude imao u vlasnistvu, jer mi se cini da max-u tako nesto nece padati na pamet :d

@genijalcina: na koliko ti je dao da dignes voltazu na tom leadtekovom biosu ? Ucitao sam ga ali i dalje je max 1.5V 🙁

MAD_MUzzY je napisao(la):
Za to ces morati da sacekas nekog ko je bude imao u vlasnistvu, jer mi se cini da max-u tako nesto nece padati na pamet :d

ma sta ti je...opusten je mod 😀 :d 😀

gx-x je napisao(la):
@genijalcina: na koliko ti je dao da dignes voltazu na tom leadtekovom biosu ? Ucitao sam ga ali i dalje je max 1.5V 🙁

pa na toliko i meni radi. Pre mi je radio na 1.4v, ali mi je sa ovim BIOS-om, povecao napon na 1.5v. To mi je omogucilo da dobijem jos nekih 25-35 Mhz za jezgro. Treba izgleda sacekati da se pojavi neka novija verzija, ili neki noviji BIOS-i, koji ce omoguciti podizanje napona za +0.2 i vise. Ako nista, onda lemilicu u ruke. :-devil-:

gx-x je napisao(la):
@mali hobit: Kako znas da ti je voltaza 1.6V ? Ili jos bolje, kako da znam kolka je voltaza na core-u kartice, bez da verujem BIOS editoru ?

uz kartu se dobija monitoring tool pa konstantno mogu da pratim voltazu u 2d-u 3d rezimu...

nisam instalirao tu alatku do jutros kada me je zainteresovalo koje sam u stvari voltaze dobio...

genijalcin@23 je napisao(la):
pa na toliko i meni radi. Pre mi je radio na 1.4v, ali mi je sa ovim BIOS-om, povecao napon na 1.5v. To mi je omogucilo da dobijem jos nekih 25-35 Mhz za jezgro. Treba izgleda sacekati da se pojavi neka novija verzija, ili neki noviji BIOS-i, koji ce omoguciti podizanje napona za +0.2 i vise. Ako nista, onda lemilicu u ruke. :-devil-:

ma na kraju ce morati lemilica u ruke 😀
igrao sam se jos malo sa ovim editirom i nista vise nisao uspeo da uradim...

Radicu to sa nekom narednom 6800 karticom posto sam se vratio testiranju X800 kartica. Mnogo toga sam istestirao za roundupove pa zaista nemam vremena. Ali hocu, cim budem imao vremena... I mene zanima na koliko moze da se nasvira nV40 😉

genijalcin@23 je napisao(la):
evo ti jedan provereni BIOS. Doduse od LEadtek-a (FX5900 XT) je i ima setovanja 450/850, ali ima dosta opustene latencije. Meni radi na mnooogo vise, a pre njega nisam ni u ludilu mogao da teram memoriju na 850.

ako sam razumeo ti si Leadtek-ov bios stavio na MSI kartu i sve bilo OK. Takodje, ako sam razumeo bios je vec podesen na 450/850 i ne treba da ga diram /bar za pocetak/....

ima li kakvog uticaja proizvodjac memorije na kartici? Logicno bi bilo da samo jedan proizvodjac memorija bude za jednog proizvodjaca kartica....Moje memorije su Samsung...

Mozda previse pitanja, sorry, ali u strahu da nesto ne :crash: ipak da pitam :wall:

deki30

deki30 je napisao(la):
ako sam razumeo ti si Leadtek-ov bios stavio na MSI kartu i sve bilo OK. Takodje, ako sam razumeo bios je vec podesen na 450/850 i ne treba da ga diram /bar za pocetak/....

Tako je. Imam MSI5900 XT, a flash-ovao sam Leadtekov BIOS. Koristi wffash.exe i sve ce biti u redu. Podesavanja su ta, problem se moze javiti samo ukoliko tvoja karta ne moze da izdrzi toliki klok. Posle flasha, slobodno vidi kolike su granice za GPU, odnosno memoriju.

deki30 je napisao(la):
ima li kakvog uticaja proizvodjac memorije na kartici? Logicno bi bilo da samo jedan proizvodjac memorija bude za jednog proizvodjaca kartica....Moje memorije su Samsung...

Ne. Ja na primer imam Hynix memoriju. Sve zavisi od proizvodjaca, odnosno revizija kartice. U jednoj seriji montiraju Hynix, u drugoj Samsung, a u trecoj neku trecu 😀 AKo memorija moze da radi na 850 MHz, totalno je nebitno ko je proizvodjac. Usput, latencije memorije koje su podesene u ovom bios-u su nesto vise od fabrickih. Tako da je velika mogucnost da ce kartica raditi i na vise od onoga sto si ranije mogao da postignes.

Poslednja izmena:
ma na kraju ce morati lemilica u ruke 😀
igrao sam se jos malo sa ovim editirom i nista vise nisao uspeo da uradim...

Ja se taman ponadao da ce ovo da radi kako treba, da ne moram da se cimam, ali q*rac. 😀 Poskidao sam sve zive BIOS-e i nijednom ne dozvoljava korekcije nad vGPU vece od +0.1v. Sada bas trazim taj ProLink-ov BIOS, gde si ga nasao?

pz

Poslednja izmena:
4 genijalcin@23

I ja imam MSI5900XT isto s Hynix mem nego koji si Leadtek-ov bios stavio? Neki modovan? Jesi probao neki 3Dmark pa da nam kazes razliku, jesi dobio nesto?

@genijalcina: imas na mvktech sajtu i prolinkove biose. Samsunzi na Fx5900xt kartama tesko rade na 850mhz (citaj moja nikako) ni sa tim leadtekovim biosom.

@Mali Hobit: Ima u Riva Tuneru monitoring karti i njenih specifikacija, problem je u tome sto za voltazu (ako je to to) stoji polje "VID Core" i pokazuje kad je 2d rezim "1" a kad je 3d rezim "3" sto pretpostavljam nema veze sa voltazom, vec ce pre biti rezimu kom karta radi, tj. naponski rezim (1=2d, 2=low power 3d, 3=3d performance) moja pretpostavka...

byMaX je napisao(la):
Radicu to sa nekom narednom 6800 karticom posto sam se vratio testiranju X800 kartica. Mnogo toga sam istestirao za roundupove pa zaista nemam vremena. Ali hocu, cim budem imao vremena... I mene zanima na koliko moze da se nasvira nV40 😉

oces li probati unlock pipe-ova na 6800 ? 😀

gx-x je napisao(la):
@Mali Hobit: Ima u Riva Tuneru monitoring karti i njenih specifikacija, problem je u tome sto za voltazu (ako je to to) stoji polje "VID Core" i pokazuje kad je 2d rezim "1" a kad je 3d rezim "3" sto pretpostavljam nema veze sa voltazom, vec ce pre biti rezimu kom karta radi, tj. naponski rezim (1=2d, 2=low power 3d, 3=3d performance) moja pretpostavka...

ovaj monitoring tool dolazi od prolinka, zajedno sa grafickom...

a iskreno prvi put cujem da Riva ima neku vrstu monitoringa...

Nazad
Vrh Dno