Šta je novo?

nVIDIA/ATI -2D/3D Prikaz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moram reci da sam definitivno vagao da li uopste da kacim bilo sta vezano za ovaj mali test jer unapred znam da ce tema biti docekana onako kako ne treba
ali iz mog ugla gledista cemu jedno iskustvo i saznanje ako nemas sa kim da podelis.Bilo bi previse sebicno!

Nedavno sam potvrdio svoje sumnje kroz direktna poredjenja razlika izmedju nVidia i ATI u 2D/3D prikazu poslednje generacije grafickih akceleratora!
Naime na svoj monitor sam povezao dve masine (nVidia/ATI) gde sam na monitoru samo menjao input source i poredio desktop koristeci jasno definisanu sliku visokog kvaliteta kao desktop pozadinu da bi uocio razliku.
Kazu da je subjektivni utisak razlicit kod ljudi ali ovo je daleko od subjektivnog jer su razlike vidne primetno za svacije oko!
Kod Fermi u odnosu na rv870 boje su bolje definisane,veci spektar boja,slika je primetno ostrija i definitivno je razlika izmedju ,bele,crne
gde se najbolje vide razlike u ostrini!
Kod rv870 slika je vec na prvi momenat mutnija,izgubio se spektar boja,boje su nekako ispranije,bledunjavije,slika izgleda po malo bolesljikavo.
Isti je slucaj i sa 3D-om,kroz gaming zadrzava sve karakteristike koje sam zapazio tokom 2D-a!

Da bi upotpunio ono sto sam doziveo kroz poredjenje istu prezentaciju sam ponovio pred dvojicom kolega koji su na isti nacin isto opisali razlike.
Znaci napomenucu da ovo nije nikakav flame niti zelim da izazivam neumesne komentare vec iznosim jedno svoje iskustvo.
Ako ce nekom biti lakse,obojica kolega su ATI fanovi ali realni ljudi tako da se tu prica sva zavrsava.

Zanimljivo je da se to itekako poklopilo jos kada sam radio prvi test sa GTX460 gde sam jos tamo napomenuo da sam primetio da Fermi ima ostriju sliku i definisanije boje..
Ono sto bi voleo i sto cu uraditi jeste da cu sledece poredjenje da uradim sa serijom 6xxx u odnosu na Fermi i tu cu da podvucem crtu.Znaci razlike definitivno postoje.

E sad jako bitno za svakog ko bi isto pokusao da izvede jeste da mora imati monitor visoke rezolucije sa kvalitetnijim panelom
da bi ovo moglo da dodje do izrazaja.Bitno je da na monitor naprednije matrice tj S-PVA,E-IPS,H-IPS,S-IPS panela zakaci dve masine sa nV i ATI na isti monitor menjajucu samo input source.Tako ce u realnom vremenu da vidi da li razlike i u kojoj meri postoje!
Ljudi koji imaju TN panele siguran sam da razlike mozda nece ni uocavati ili ce uociti ali manje primetno tako da za njih ovaj podatak nije toliko ni bitan!
Zabelezio sam i desktop shoot i poznaju se razlike ali shoot ne moze da docara niti da zabelezi razlike u realnom radu gde je
situacija daleko primetnija!Ovde je skoro neprimetno cak i na mom monitoru!

Meni kao useru je itekako bitan kvalitet prikaza i ovo poredjenje koje sam napravio cisto zbog sebe mi je realno pomogloi otklonilo neke sumnje a mozda ce jos nekom biti od koristi!

Interesuju me iskustva i drugih ljudi tako da cu ovo ovde izneseno da okacim i na overclock.net forum.

Poslednja izmena:
I sam sam imao iste sumnje u vezi sa prikazom različitih proizvođača, ali nisam imao ovakve uslove kao ti da bih konkretizovao i argumentovao iste. Obzirom da znam koliko ozbiljno pristupaš ovim 'škakljivim' stvarima, bez namere da izazoveš ikakav sukob, a obzirom da sam i sam primetio 'slične simptome', baš mi je drago da si ovo postavio, jer 99% ljudi koristi TN panele(kao i ja trenutno) gde se razlika ne može manifestovati ili je realno gledano teško uočljiva, a evidentna je tek na kvalitetnijim panelima!

Nadam se da se ovo neće pretvoriti u nV vs ATI thread!

Poslednja izmena:
Nisi jedini koji je to uočio, bilo je i tema koje su pokretali useri ali koje su se pretvarale u karikiranje. Za mene je ta priča odavno završena kada sam svojevremeno kupio jedan ATI i utvrdio da generalno prikazuje mutniji desktop i naročito tekst u odnosu na prethodnu Nvidia (ne sećam se više koji su bili modeli). Probao sam zatim naizmenično nekoliko Nvidia i ATI-ja i ove prve su davale znatno bolji kontrast a naročito dobro su prikazivale ClearType fontove pod ikonicama tako da je prosto desktop blistao kad ga je terala Nvidia. Otada koristim isključivo "zelene" jer me igrice ne interesuju. Lično sam voleo ATI i sećam se kako je dobar 2D prikaz imala ATI Rage kartica sa 8MB memorije ali otada su se stvari promenile.

Koji monitor i koje graficke?

Iskreno da kazem, kada su karte prikachene na dobar monitor preko DVI, ne vidim neke razlike. Chini mi se da Ati po defaultu ima malo topliju nijansu boja i to bi bilo to. Govorim naravno o top modelima, kao shto su GTX470/570 i AMD 5850/6950. Ono shto mene zaista brine je ochajna podrshka za OpenGL kod Ati kartica, zbog chega ih za posao ne koristim 🙁

Koji monitor i koje graficke?

Ako si pitao mene u pitanju je monitor Samsung 720T sa 8bitnim SPVA panelom i statičkim kontrastom 1:1000 iz 2006 god. Zbog lepog prikaza i dan danas ga koristim iako je 17-ca jer nema ništa bolje po nekoj razumnijoj ceni. Naravno sa DVI + VGA ulazima. Kad sam taj monitor nabavio tragao sam i za grafičkom sa lepim 2D i poslušah savet da uzmem neku jeftiniju jer su brze igračke kartice bacanje para pošto je im je preko DVI prikaz identičan, tj. pixel na ekranu je pixel u GPU, zaobilazi se RAMDAC. Tako sam uzeo ATI 9250 128bitinu i da ne bude neka jeftinija uzeh najkvaliteniju izvedbu holandskog Club3D. Do sada nisam video kvalitetniji PCB nego ona što je imala. Onda sam primetio ono što i PCBeast i neki drugi. Zamenio sam je sa Nvidia Leadtekom GS 7600 (koristim isključivo Leadtek). Zatim sam bocnuo ATI Sapphire 4830 i opet isto. Na kraju sam probao i sa starijim Nvidia karticama koje sam držao u kutiji Leadtek ti 4200 i jednim Eaglom MX 440 i uvek isto. Znači više kartica dobrih proizvodjača Club3D/Sapphire vs Leadtek. Doduše ATI relativno lepo prikazuje video a i igrice naročito catoon-like nisu loše sa onim toplim bojama. Sada sam na NV GT240 takodje Leadtek i njen oštar prikaz je identičan sa prethodnim GS7600. To nije slučajno.

Poslednja izmena:
Chekaj, ti hocesh da kazesh da si uporedjivao karte na VGA ulazu? Niko normalan ne koristi VGA ulaz u 2011...

Veruj mi da nisam nenormalan i da stvarno koristim DVI i to ne samo 2011 već od kada sam kupio taj monitor. 🙂

Koliko sam AMD (6870, 6950, 6970, 6990) i nVidia (GTX 590, GTX 570, GTX 550) karti probao na mom P2450H ja iskreno nisam video nikakvu razliku u ostrini ili kvalitetu ni u 2D ni u 3D. Sve su bile spojene preko DVI.

pa na TN monitoru i nema neke razlike, boje su isprane bilo sta da nakacis na njega 🙂

secam se ja kada sam presao sa ati rage pro na nvidia tnt, oci me bolele 🙂 sad kada sam presao sa ati na nvidia, cini mi se da je na nv ipak malo topliji prikaz

Poslednja izmena:
I TN paneli su podigli nivo kvaliteta u svom prikazu.Samsung kao i ostali brendovi su ubacivali neke svoje inovacije kao sto je new color inovation itd..
Secam se jos kada sam sa prvog TN-a presao na malo ozbiljniji Gaming panel ,monitor placen 450 eur gde se jasno video skok u kvalitetu slike.
Sto se tice nVidia vs ATI 2D/3D kartica sam imao realno mnogo i definitivno sam najveci deo vremena posvetio tome jer me iz nekog razloga to najvise zainteresovalo.
Ne znam da li se neko seca ali postojala je razlika u prikazu 2D/3D izmedju serije 7900 (nV) i 1900 (ATI) iz tog doba .nVidia je davala losiji prikaz,ispranije boje,slabiju ostrinu.
(Secam se bas u igri Oblivion,Dark Messiah ) Ova razlika se videla i na TN panelu cak i kroz obican 3D Mark 2006!
Pojavom 8800 serije osetio se veliki skok gde su od kako pratim isli definitivno korakom napred docekavsi Fermi koji definitivno daje jasnu i kvalitetnu sliku,ostre i realisticne boje.

Test koji sam radio menjao sam kroz vise pozicija input source DVI/HDMI/DisplayPort ali se isti kvalitet dobijao.
nVidia nije imala DisplayPort tako da to nisam mogao da proverim a trebalo bi da kroz DP moze da se izgura 10 bit color.
Na ATI sam probao ,ista se situacija desava,nema razlike sa DVI na DP sve je to isto.

Sto se mene tice,ovo cu definitivno da ispratim i sa starijim generacijama karti sve do poslednje generacije i da napravim jedan presek bar za sebe licno.
Iskustva cu preneti ,svako nek usvoji kako zeli ,ovo je moje iskustvo a svako moze da ponovi na isti nacin sve i dodje do svog zakljucka.

P.S.Malo sam preleteo i po netu i definitivno se mnogi useri slazu da se na TN-u jako tesko uocavaju razlike ..
Sto se tice profesionalnijih panela iskustva su podeljena ,tu je vec tesko odrediti ko prica istinu a ko ne jer ima mnogo fanboy-eva
pa ce samo manjina biti realna sto je po meni najbitnije..
Ono sto sam zapazio jeste da vecina koristi nVidia za profi rad vezano za obradu slika,3d i sl. sa svojim kalibrisanim monitorima.
Valjda i to nesto znaci,sad ne znam..
Najbolje je uveriti se sam svojim ocima,jedno je iskustvo korisnika a drugo je videti i sam.
Sto se mene tice moze svako da dodje i vidi razliku,demonstriracu nije nikakav problem.
Ako treba mogu da pozovem i ovu dvojicu kolega da potvrde moje i svoje iskustvo cisto da se otklone bilo kakve sumnje u moje namere
vezano za pristup ovoj problematici.
Sto se tice ovih stvari ovde nema mesta za bilo kakav flejm niti pristrasnost a svako moze i sam da se uveri jer razlike u realnom radu i nisu tako male vec su odmah
na prvu primetne bas onako kako sam gore opisao!

Poslednja izmena:
Kako niko od zvanicnika nvidie i ati-a za sve ove godine nije komentarisao te razlike (ako ih ima)? Verujem da bi se pravile reklame ako ima benefita kod jednih ili drugih ( tipa: sa nasim karticama ne bole oci ili kod nas cete boje videti lepse nego ikad). Ja mislim da je sve to isto. Mislim, voleo bih da ima konkretnih dokaza ko je bolji, ali sve se svodi na subjektivno ocenjivanje.

Upravo zato sto fanboy-izam ne dozvoljava coveku da bude realan.
Mnoge stvari se precute i kod jednih i kod drugih.
Prvo i dan danas retko ko ima savremeniji profesionalniji monitor.
Drugo na TN-u su razlike mizerne,tesko uocljive a poredjenje na osnovu jedne karte pa ubacivanje druge na isti sistem
je jednostavno tesko.Za to moras da imas oko sokolovo i da imas fotografsko pamcenje.
Jedino u real time je poredjenje adekvatno.
Ovo sto sam ja radio moze svako ko za to ima uslove,tu nema sta da se krije niti je misljenje subjektivno jer oko ne laze a vise ociju
tek probija sve predrasude oko subjektivnosti samog utiska!
Ovde cak nisu ni male nijanse vec na prvu odmah se uocava razlika.Prvo sto zapada za oko je zamucenje slike a posle i boje!
Konkretnijih dokaza od ovog nema.Stvar je samo koliko je ko voljan da prihvati neke cinjenice!

Ono sto sam zapazio jeste da vecina koristi nVidia za profi rad vezano za obradu slika,3d i sl. sa svojim kalibrisanim monitorima.
Valjda i to nesto znaci,sad ne znam..
Najbolje je uveriti se sam svojim ocima,jedno je iskustvo korisnika a drugo je videti i sam.
Sto se mene tice moze svako da dodje i vidi razliku,demonstriracu nije nikakav problem.
Ako treba mogu da pozovem i ovu dvojicu kolega da potvrde moje i svoje iskustvo cisto da se otklone bilo kakve sumnje u moje namere
vezano za pristup ovoj problematici.
Sto se tice ovih stvari ovde nema mesta za bilo kakav flejm niti pristrasnost a svako moze i sam da se uveri jer razlike u realnom radu i nisu tako male vec su odmah
na prvu primetne bas onako kako sam gore opisao!
Profesionalci koriste N zbog cude a ne zbog slike.. mada ako se nevaram sa pojavom serije 5000 nvidia se zalila kako je amd namerno ukrala nekoliko frejmova tako sto je smanjila kvalitet slike(znam da sam to procitao a sad gde, davno bece). A pre toga kvalitet slike je bio uvek na strani atija mnogo lepsi prikaz boja. A sad ne znam i ne mogu da tvrdim nista jer sam imao samo atija u poslednje vreme i kvalitet mi je bio ok, mislim da su jako male finese u pitanju...

Profesionalci koriste N zbog cude a ne zbog slike.. mada ako se nevaram sa pojavom serije 5000 nvidia se zalila kako je amd namerno ukrala nekoliko frejmova tako sto je smanjila kvalitet slike(znam da sam to procitao a sad gde, davno bece). A pre toga kvalitet slike je bio uvek na strani atija mnogo lepsi prikaz boja. A sad ne znam i ne mogu da tvrdim nista jer sam imao samo atija u poslednje vreme i kvalitet mi je bio ok, mislim da su jako male finese u pitanju...

Drugacije je shvacena potreba za kartom.Bas sam citao kakve afinitete imaju korisnici i upravo se radilo o tome gde su realnije boje i ostriji prikaz pogotovu oni koji rade profesionalno sa fotografijama!
Sto se tice da je ATI uvek imao bolje boje i cistiju sliku je jednostavno urbana legenda iz doba kada je razlika zaista postojala tipa 7900 vs 1900 to sam vec napomenuo.A kad bi se vratio ranije na 6600 serije u poredjenju sa 9600 recimo opet
je drugacija prica.6600 je davao izuzetno ostru sliku i zivopisne boje.nVidia je zarad performansi sa 7900 podbacila u kvalitetu prikaza,bilo je dosta toga i na netu.
Obzirom da sam sve te zive kartice probao/imao znam o cemu pricam.
To sto govoris za gubljenje kvaliteta grafickog prikaza na osnovu performansi je sa serijom 6xxx a ne sa 5xxx pogotovu forsiranjem MLAA se tek gubi na kvalitetu slike!

Ponovicu jako bitnu stvar ponovo.Svako moze da proba ono sto sam ja ovde izneo ali pod uslovima da ima malo bolji panel od TN-a jer je ta tehnologija ustrojena realnijim prikazom.

@nsdraza, upravo to...(inace ne znam napisi odvojeno)

Nema razlike izmedju prikaza, ja imam TN DVI 2ms i ne vidim nikakvu razliku a promenio sam na njemu jedno 10ak ati i 10ak nvidia karti...nisam fanboy za razliku do nekih f*cktarda ovde, tako da mogu da budem objektivan.

Ja sam mislio da smo sa ovim zavrsili... ali izgleda da nismo.

Kod DVI prikljucka ne moze da postoji, jer je pixel u pixel iz VRAM-a, i nema nikakve konverzije kao kod VGA porta. Nema sta da bude ostrije ili mutnije, ista slika na dve graficke karte ce izgledati isto na isto monitoru.

Ako ne verujes probaj dead pixel tester, stavi one linije u razmaku od po jednog pixela i menjaj boje, pa vidi koja je "mutnija" i "jarkija" karta.

Baš sam želio napisati ... kužio sam razliku dok sam bio na trinitronu, sad baš i ne 🙂.
I da, 6600 i 7600 kao što PCBeast reče ... oooogromna razlika na trinitronu. 6600 je bio u klasi Radeta 9700/9800, možda i bolji. 7x00 serija je bila dno dna što se tiče prikaza boja, ATI X300 je imao ljepše boje.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da smo sa ovim zavrsili... ali izgleda da nismo.

Kod DVI prikljucka ne moze da postoji, jer je pixel u pixel iz VRAM-a, i nema nikakve konverzije kao kod VGA porta. Nema sta da bude ostrije ili mutnije, ista slika na dve graficke karte ce izgledati isto na isto monitoru.

Ako ne verujes probaj dead pixel tester, stavi one linije u razmaku od po jednog pixela i menjaj boje, pa vidi koja je "mutnija" i "jarkija" karta.

Ti bar mozes da dodjes u svako doba da se uveris 😉
Nema sta mene neko da uverava u nesto sto fizicki ne daje isti kvalitet slike.
Druga stvar to je i logicno da sa svakom novom generacijom karti se poboljsa kvalitet prikaza makar i za nijansu kao
sto je logicno da dve razlicite arhitekture mogu da daju drugaciji nivo kvaliteta prikaza kao sto je bilo i do sad .
I pre je postojao DVI,jos od 99-te godine pa su razlike u kvalitetu grafickog prikaza ipak bile 😉
Nemoj zaboraviti da moj monitor ima 1.07 milijardi boja i da provlaci 10 bit ,real 8 bit sa S-PVA panelom.
Ne govorimo o TN-u ,to sam vec nagovestio da se i ne primecuje.

P.S.Baci mi na P.M. kad zelis da dodjes da ti demonstriram to sto ti je nejasno.

Poslednja izmena:
DVI se kod nas "omasovio" tek mozda 2005/6 i to kod ljudi koji su "entuzijasti", dok kod obicnih ljudi VGA jos uvek vlada.

Govoriti da arhitektura GPU-a ima bilo kakve veze je isto kao i govoriti da mi ista pesma bolje zvuci na ploci sa X48 chipsetom u odnosu na lupam nForce 780i, na diskretnoj zvucnoj. Jednostavno nema nikakvog uticaja, ni PCB, ni kvalitet kabla, ni kvalitet konvertera. Ako je los kabal slika ce nestajati ili ce brljati, nece biti razlike u boji. Sa 9600GT sam se patio jer je drugi DVI port redovno brljavio i sekundarni monitor je "ispadao" na momente i brljao celu sliku.

Kod VGA porta je skroz druga prica, analogni signal koji zavisi od kvaliteta PCB-a i smetnji koje pokupi u njemu, kao i u kvalitetu DA konvertera i kabla, cak i AD konvertera kod LCD monitora. Toga kod DVI nema, i nema nikakve razlike.

Mnogo pricas druze.Mani se filozofije i dodjes licno da pogledas i sve ce da ti bude jasno ono sto ti sad nije.
Hoces da ti organizujem vise vrsta kartica?Ali za taj trud sta ja dobijam>?
Ovakvim nastupom koji ti sad imas i koji ce imati tvoji sledbenici koji ce se zbog fanboyizma ukljuciti u temu naslucuje samo nepostovanje
prema meni kao korisniku.
Sve ovo sto sam ovde izneo ispada da je laz.Znaci ti hoces da kazes da ja lazem pored svih detalja koje sam izneo?!
Malo je razocaravajuce to ponasanje ali nek ti bude!
Ja ovu temu nisam postavio da bi se branio vec da bi preneo jedno iskustvo.
Tvrditi da nesto nije tako a ne doziveti isto u svom licnom iskustvu je porazavajuce!

Poslednja izmena:
PCBeast, svaka cast na trudu, ali ja tom sto ti govoris nikada ne bih mogao da verujem. Svi znamo da si ti na ovom forumu dokazani nVidia fanboy, i tu nema price. Ja smatram da ti u ovoj situaciji nikako ne mozes da budes objektivan, koliko god to zeleo. Jos jednom, svaka cast na trudu, i verovatno si tacno preneo ono sto si video, ali tvoja subjektivnost nikome ko iole ozbiljno prati ovaj forum ne moze, a da ne bude minus u ovom tvom testu.

@PCBeast: Chupo hoce verovatno da kaze da ti vidis ono sto bi voleo da vidis. Auto-sugestija je cudo.

A uzgred, kad ti spomenes neciji "fanboyizam", smrkne mi se.

@Psycho1993

Neko nema dlake na jeziku da kaze sve sto misli i sto je sticao godinama kroz rad.
Isti ti koji druge deklarisu kao fanboy-a su neoprani fanboy-evi.
Isti ti koji se nisu dokazali nisacim osim praznim recima i nagonom za svadju i prepirku.
Razumecu svakog ko stane iza onog sto kaze a to moze delom da potkrepi.
Ako sam zbog toga fanboy,neka sam.Rekao sam to 100x,ponosito cu nositi tu etiketu.
Uopste nije tesko biti realan,ja za sebe smatram da jesam jer gledam siroko a svoje misljenje
kreiram na osnovu dozivljenog i zdrave logike koja se ovde na forumu mali milion puta
obistinila 😉
Ne stoji moj potpis dzabe,sa razlogom sam ga stavio ali samo ce jedan mali broj ljudi to razumeti.

Izgleda da slabo ko sta cita.Jesam li rekao da su jos dva coveka pored mene dozivela isto iskustvo?!
Nesto sto je itekako vidno primetno ne moze da bude subjektivno a opet je daleko od opticke varke!

P.S.Da ne idemo daleko.Nebitno je ko ce i da li ce verovati,bitno je da se prenese poruka koja ce koliko toliko
ostati upamcena.

P.S.Eto ja nagovestih vec na pocetku scenario..Znaci krenulo je :d

Poslednja izmena:
Tvrditi da sve grafičke daju identičnu sliku svaka preko svog preko TMDS-a je kao kada bi rekao da svi monitori rezolucije 1280x1024 daju identičnu sliku. Naravno da neću da me niko pravi moronom i da mi govori kako ne vidim ono što vidim rodjenim očima. Neka svako koristi šta hoće i neka uživa u tome. 🙂

Tvrditi da sve grafičke daju identičnu sliku svaka preko svog preko TMDS-a je kao kada bi rekao da svi monitori rezolucije 1280x1024 daju identičnu sliku. Naravno da neću da me niko pravi moronom i da mi govori kako ne vidim ono što vidim rodjenim očima. Neka svako koristi šta hoće i neka uživa u tome. 🙂

Ne postoji nacin objasniti ljudima ono sto ne zele da cuju.
(Evo ja sam coveka jos zvao da dodje i sam da se uveri :d )
Posebno cu se sloziti sa tvojom poslednjom recenicom i to neka bude i moja zadnja rec jer
ce se tema definitivno prevoriti u flame war i vredjanje na licnoj osnovi!

Poslednja izmena:
Iako nisam hteo da do ovoga dođe, moram....

@PCBeast

Čime ti možeš da dokažeš to što si video? Imaš li neki uređaj ili bilo šta što to može da dokaže ili (pogotovu) tebi treba da se veruje na reč iako svako, ali baš svako na ovom forumu zna da debelo vučeš stranu nVidia-i. Otkud ti baš da se setiš da pokreneš ovu temu a ne neko drugi.

Šta bi ti rekao kada bi ja izjavio "Muzika bolje zvuči na Intel procesorima, nego na AMD, jer intel bolje obrađuje zvuk, a probao sam na odličnom pojačalu i diskretnoj zvučnoj, i Intel bolje zvuči, tri moja drugara su to isto čula. Verujte mi ja imam iskustva sa tim stvarima."

Svako će reći da zvučim smešno, sličnu stvar si i ti rekao samo si to lepo upakovao...

Da postoji razlika u kvalitetu 2D prikaza dosad bi mnogo više ljudi to primetilo, i kao što je neko pre mene rekao, firme bi to koristile u marketingu.

Posto si bezobrazan odgovoricu ti!
Kome uopste treba da dokazujem nesto?
Dovoljan je dokaz sto sam te pozvao u svoj dom da se sam uveris!
Da te nije mozda strah od onog sto bi doziveo kao novo saznanje?!
Lako je prosipati filozofiju a nemati to sa cim potrkepiti!
Zvao sam te,pravis se lud.Realno dobrodosao vise nisi jer teras mak na konac
a nemas dovoljno argumenata da dokazes svoju pricu koju samo na nekoj teoriji zasnivas.
Meni je realno smesno to sto pominjes dva razlicita graficka procesora i istu sliku.Veruj mi da je smesno.
Nikad nece biti 100% iste ali nikad,cak i kad oko ne moze da uoci razliku ni tad nece biti isti kvalitet prikaza!
A drugo zaboravio si i udeo samog sw-a 😉
Po tebi ce narednih "100 godina" svaka generacija karti imati isti prikaz 😀
Sve jedno da li je DVI,HDMI,DP olala..
Kad vec pominjes mene i nVidia i ti vise naginjes ATI pa se ja toga nisam hvatao kao pijan plota.
Manipulacija masom na osnovu onog sto zele da cuju je opasno oruzje protiv protivnika ali to moze da prodje samo ljudima
koji plitko razmisljaju (ne mislim na kreatora,manipulatora) .

Imas pun net ljudi i iskustva,ako lazem ja ne laze ceo svet.
Pa i imao si kontra kampanju,pisali su o seriji 6xxx i losem prikazu na konto boljih performansi.

Drugo trziste tako ne funkcionise.To je samo biznis a tu ne postoje neprijatelji da bi jedni drugima nabijali noz u ledja.
Svi se bore za svoj udeo i svog kupca.Takve stvari nisu apsolutno primarne vec se danas sve vrti oko toga ciji je duzi
tj broja fps-a!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno