Šta je novo?

NVIDIA Announces Tesla

• Začetnik teme Začetnik teme mhz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta reci.. "NVIDIA claims the Tesla C870 delivers 518 Gigaflops of GPGPU processing power" 🙂

I naravno "The Tesla S870, C870 and D870 carry an MSRP of $12,000, $1,499 and $7,500, respectively" ako sam dobro skapirao sta $ znaci 🙂)

Sta reci osim da je Tesla bio i ostao no.1
i bas kao za zivota, niko da kane neku kintu za koriscenje cuvenog prezimena u komercijalne svrhe (onaj lik sto pravi Tesla roudstere se ubi od (pred)prodaje...) 🙁

No, barem mu prezime nece ostati zaboravljeno, no nek iz nekih nadleznih institucija bi trebalo da barem prati ko sve koristi "Tesla" za svoje proizvode i da insistira da se uvek i svagde pominje objasnjenje vezano za prezime i cuvenog nauznika koji ga je nosio!

P.S

Sad videh da su oni posle "Tesla" stavili znak za trademark!!!! BROOKA!

Poslednja izmena:
mozda ce zbog ovoga nVidia
jeftinije prodavati svoje proizvode na prostorima ex Jugoslvije 😛

ali to za trademark je stvarno bruka,
e ja imam pojacivac marke tesla, jel moze sad nvidia da me tuzi :d ?

Poslednja izmena:
mozda ce zbog ovoga nVidia
jeftinije prodavati svoje proizvode na prostorima ex Jugoslvije 😛

stvarno neozbiljno sa njihove strane za trademark...treba im skrenuti paznju...a sto se tice jugoslavije treba da imamo 50% popusta na sve proizvode...🙂 ipak je tesla bio i ostao nas!!!

Kada je bilo sta elektricno u pitanju, Tesla je brend no.1 tako da to ipak nije samo 'prezime koje potice iz like', i Ferari je onda 'samo' prezime...

Kada je bilo sta elektricno u pitanju, Tesla je brend no.1 tako da to ipak nije samo 'prezime koje potice iz like', i Ferari je onda 'samo' prezime...

Ali cini mi se da nije zasticeno kao sto je to brand Ferrari ... Ako se ne varam, postoji i band pod nazivom Tesla, pa funkcionisu i dan danas, bez pravnih problema 🙂. A ne secam se da postoji jos nesto pod nazivom Ferrari ...

Poznato je da su Teslini patenti iskorishceni a da on od toga maltene nije imao finansisku korist za zivota shto je bilo i ostalo presudno kada zivis i radish u Americi. Mnogi ljudi su se obogatili kada su iskoristili njegove patente posle isteka rokova. Da je ostavio iza sebe kompaniju danas bi Tesla bio mnogo veci brand (na primer Ford, HP ali ima dosta drugih). Sada nishta nema dovoljno veliku snagu da stane na put lepljenju imena Tesle na sve i svashta, a TM znak nvidia-e je samo potvrda toga.

Ova sad ispada isto kao kad dash ime raketi Tomahawk. Ne znam da li su se bash bunili oni indijanci iz rezevata. 😛
Ako nishta drugo sramota je shto u selu/kuci u kome se Tesla rodio i dan danas nema struju.

Poslednja izmena:
E dragi benchmarkovci, ja sam se malo bacio na istrazivanje oko toga ko ima trademark i prica je ovakva, dok je Tesla bio ziv, poslao je telegram u kome je porucio da se podigne institut a institut kao institucija jedina ima pravo (trademark) na sve njegove patente a samim tim i na koriscenje imena. Razmenio sam par mail-ova sa jednim gospodinom sa Instituta Nikola Tesla a kontaktirao sam i udruzenje Nikola Tesla u Americi, pa cemo na kraju da vidimo ko ce koga da tuzi... kad ste vec toliko zapeli sa tim tuzenjem...

E dragi benchmarkovci, ja sam se malo bacio na istrazivanje oko toga ko ima trademark i prica je ovakva, dok je Tesla bio ziv, poslao je telegram u kome je porucio da se podigne institut a institut kao institucija jedina ima pravo (trademark) na sve njegove patente a samim tim i na koriscenje imena. Razmenio sam par mail-ova sa jednim gospodinom sa Instituta Nikola Tesla a kontaktirao sam i udruzenje Nikola Tesla u Americi, pa cemo na kraju da vidimo ko ce koga da tuzi... kad ste vec toliko zapeli sa tim tuzenjem...
Svaka cast majstore!!!

Ja sam imao slicnu ideju, ali ne poznajem nikoga ko bi mogao da ucini nesto po ovom pitanju!

Mislim da mi koji smosvesni Teslinog znacaja, kao i institucije koje nose njegovo ime treba da uticu da se secanje na isto ocuva.

NVIDIA nigde, ali NIGDE ne pominje Teslu na svom sajtu. Jasno je da su uzeli cuveno prezime kako bi oznacili nesto revolucionarno, nesto iz buducnosti, toliko progresivno da ce promeniti svet kakav znamo. Sve te stvari se vezuju za Teslu i njegovo zavestanje covecanstvu.

Kao dobar primer kako treba da se cuva secanje na cuvenog naucnika, navescu primer kompanije koja proizvodi famozne sportske automobile na elektricni pogon:

http://www.teslamotors.com/learn_more/why_tesla.php

Kaos to vidite, oni su jasno rekli zasto Tesla i nisu trejdmarkovali prezime nego "Tesla Motors" i "Tesla Roadster". Kombinaciju je moguce registrovati, ali ne i samo prezime!

Zaista se nadam da ce NVIDIA da promeni svoju odluku oko registrovanja i da ce jasno da istakne zasto je svom proizvodu dala naziv po prezimenu najznacajnijeg Americkog naucnika srpskog porekla.

p.s. Oni su lepo rekli sve o Nikoli Tesli, ali se opet nigde ne pominje odakle je on itd.

To je manje bitno. Tesla jeste bio nas, ali je bio i Americki, ali mozda najvaznije svetski naucnik. Jako je bitno da se Tesla prezime pamti po doprinosu koje je taj jedinstveni covek dao svetu, a ne po jedinstvenom proizvodu koji ce mozda promeniti svet HPC-a. Neka 'vidija svoj proizvod zove Tesla, ali neka ga registruje kao kombinaciju tog prezimena i jos necega, a nikako da zasticuje samo prezime! I naravno mora jasno da istakne zasto i po kome su odabrali da krste taj proizvod sa "Tesla". Cak ia ko je u pitnaju sin yooyovog drugara, treba to da napisu u oficijelnom saopstenju i da stave na sajtu!

Pa mogli bi i Vi malo da se ukljucite, saljite mail-ove na sve moguce adrese koje vam padnu na pamet, narocito ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom? ili nekom drzavnom organu (agencija) za zastitu autorskih prava?

Ajde, sta cekate!

p.s. Jer ako "oni" vide da to nije pojedinac, vec ih ima dosta, mozda ce nesto i uciniti... ?

Come on people!!!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno