Šta je novo?

nvidia 9600m GT problemi sa adrajverima

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozz
od kako sam kupio komp, tj notebook imam problem sa drajverima za grafiku! prvo sam imao problem sa gasenjem monitora posle odredjenog vremena, a danas mi je pao sistem, koji sam uspesno podigao, medjutim kad skinem drajvere sa oficijalnog nvidia sajta, instaliram ih, restartujem racunar, dobijem problem... slika je crna, monitor se ponasa kao da je ugasen..., ponovo oborim sistem sve je ok dok ne instaliram te drajvere
inace u pitanju je masina iz potpisa MSI GX701-092eu
jel ja nesto propustam da odraim ili sta ?

To je jedan od cipova za koje je utvrdjeno da su pripadali defektnim serijama... nadam se da to nije kod tebe slucaj, ali su simptomi otkazivanja cesto bili bas takvi.

pupu daleko bilo da je otkazivanje

ma te probleme imam od kako sam kupio komp, a to je tipa 2.5 godine... do sad je sve normalno radilo, sem sto sam uvek imao neke tripove kad instaliram nove drajvere.... skoro sam isto instalirao drajvere i slika je krenula da se zamrzava i bukvalno se ceo komp zamrzne nista drugo ne pomaze sem vadjenja baterije :(

Live update mi ne nalazi updateove, tj kaze da su svi drajveri uspesno instalirani iako je dev. manager pun ne poznatih uredjaja...
takodje sam na MSI sajtu probao da nadjem moj proizvod i onda odem u drajvere, medjutim dostupni su samo drajveri za XP 32 i za vistu 32 (koja sramota, za ovakvu masinu staviti x32 drajvere)....

A da li mozda mozes da nadjes neki stariji driver, mozda jednostavno driver nije dobar za tu karticu?

Imao sam ovaku mashinu ranije (MRZIM KAKO SE GREJE "touchpad") :wall::wall::wall::wall:
Takodje sam imao isti problem sa ekranom mislim da je bila windows 7 64bit-a , e sada nemoj me drzati za rec promenio sam jedno 200 300 lapova i brdo racunara u poslednjih 5 6 godina..
Ako se dobro secam mislim da sam na Windows xp 32bit-a sa Omega drajverima digao i sve mi je radilo extra stim da sam ga ubrzo i prodao , jer je poceo jako da se greje a i bio je mator ...

da da, tacno se greje oko touchpada... al dobro, koliko para toliko muzike... *** nisam znao da je MSI toliki krs kad sam ga uzimao... sad znam, na svojim greskama se uci :)

ne mogu da pronadjem starije drajvere... na nvidia sajtu imam smao najnovije :/

ne mogu da nadjem na tom sajtu, kazu ne radi im baza trenutno :)
inace evo sta pise na oficijalnom nvidia sajtu za drajvere za moju grafiku:

Notes:

1.Notebooks supporting Hybrid Power technology with Intel chipsets are not supported by this release.

1.The following Sony VAIO notebooks are supported: Sony VAIO F Series with NVIDIA GeForce 310M, NVIDIA GeForce GT 330M and NVIDIA GeForce GT 425M. Other Sony VAIO notebooks are not supported at this time (please contact Sony for driver support).

nznm dal moj komp ima taj hybrid power technology sa intel chipsetom?

Hm, sajt radi bez ikakvih problema... dole imas 11 strana sa raznim verzijama, najstarija 64-bitna za Win Vista/7 je 181.72, iz aprila 2009. godine.

Vrh Dno