Šta je novo?

Nvidia 8800GT vs Ati 4850

Schkomi_NS

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
309
Može li mi neko, molim vas, objasniti u čemu je tolika razlika između ove 2 kartice?

1. Koja je brža
2. Koja ima bolje hlađenje
3. Koja ima bolje drajvere
4. Koja se manje čuje kad radi

...

Ja imam XFX 8800GT 1gb. Šta mislite o toj kartici?

Malo se potrudi i prelistaj po benchu i sve ce ti se kasti . :)
Imas dva tabora NVidia i ATI.....bla,bla
Jednima je bolje ATI a nekima NVidia......bla,bla

Za moj pojam karta je sigurno kvalitetna ali ju je pregazilo vreme,
ali je jos uvek dobra.
Pozz

Pa vidi... Da sad uzimash karticu, rekao bih ti da uzmesh 4850, poshto daje vishe za ulozene pare...
A s obzirom da vec imash 8800GT, onda je prelazak na 4850 nepotreban...

Može li mi neko, molim vas, objasniti u čemu je tolika razlika između ove 2 kartice?

1. Koja je brža
2. Koja ima bolje hlađenje
3. Koja ima bolje drajvere
4. Koja se manje čuje kad radi

...

Ja imam XFX 8800GT 1gb. Šta mislite o toj kartici?

tvoja karta treba da single slot sa referentnim hladjenjem tako da se malcice vise greje.generalno gledano nemas potrebe da je menjas za 4850 jer su slicne u perf. i ne isplatiti se da je menjas:D

jedina varijanta u kojoj "dobijas" je - Del Boy varijanta - das nekome tu karticu za lepe pare i 1 u 1 uzmes 4850 :p
inace ti se ne isplati menjati (ne previse). mada, sad vidim da imas 22'' - ona 4850-ka je ko rodjena za tu rezoluciju, sto novija igra, to joj vise godi. ma uostalom ti najbolje znas, odluci sam :smoke:

:smoke: Xvala vam svima!

Trazio sam neke benchmarke ne netu...

8800GT je dosad gutala sve sto sam joj ponudio u full-rezoluciji i sa maxmalnim podesavanjima.

Ne mogu ni da zamislim sta bi ova 4850 sve mogla ... ,)

Poslednja izmena:
Još jedna stvar...

moja 8800GT ima 1gb memorije :)

Ja sam je nedavno kupio, jer na drugom compu imam ATI Radeon 9600Pro, i nisam njime bas pezadovoljan...

Gledam i sam na netu i vidim da je 4850 jeftinija za oko 30tak eura u proseku, a brža za oko 20-25% od 8800GT

A čitao sam da se 4850 jako greje? Jer to istina?
Inače cooler na XFX 8800GT dosta šušti kad radi...

Još jedna stvar...

moja 8800GT ima 1gb memorije :)

Ja sam je nedavno kupio, jer na drugom compu imam ATI Radeon 9600Pro, i nisam njime bas pezadovoljan...

Gledam i sam na netu i vidim da je 4850 jeftinija za oko 30tak eura u proseku, a brža za oko 20-25% od 8800GT

Kako da budeš zadovoljan sa 9600Pro kada je to kartica stara preko 3 godine? A tek mašina u kojoj se nalazi, mogu da mislim.
A tu 8800GT si bogami žestoko preplatio.

Ja kao zakleti nV fan ti mogu reci moje iskustvo prelaska sa 8800GTS (G92) na 4870. Znaci poredjenjenje je OK posto je GTS brzi od GT a 70 od 50.
Dobitak u performansama je jasno vidljiv. Moj bench test je Silent Hunter III + GWX 2.1 + enhanced damage mod pack. Sa 8800GTS (G92) sam imao pad FPS na ispod 20, dok 4870 prosto nije uopste pokazivala pad FPS. Fenomenalno ! Znaci nemoj da gledas samo 3DMark, jednostavno tek kad probas igrice vidis stvarnu razliku. Zaista 48xx serija GPU-ova im je super, meni neke druge stvari smetaju kod ATI-a ali to nije apsolutno za ovu temu i samo bi napravio nepotrebni flame.
Bottom line, videces dobitak veruj mi.

poz
M.

pa 4850 se kolje sa 9800GTX-om tj. kloknutim 8800GTS 512, a ne sa GT-om. Ali da, ako već imaš 8800GT, ne verujem da ti je na 4850 neki upgrade. Dodaj još malo para pa idi na 4870 :)

isto preporuka za 4870 (ima jedna zanimljiva u oglasima, ako nije prodana već)
moraš da se pripremiš za far cry2, pa novi crysis warhead, stalker, project origin itd.

8800GT ---- 4850 30% brža ----- 4870 25-30%brža od 4850. tako da ti više "treba" 4870.

A tu 8800GT si bogami žestoko preplatio.

? pa.. Ja sam baš gledao cene, kurs evra... sve. Nisu me puno odrali, pogledaj cene u nekima od pc-shoppova.

Cene kartica su za 2 nedelje (koliko ja imam ovu novu karticu) su opale za 10% (i više). Ja to jednostavno nisam mogao da znam. Da sam sačekao jos 2 nedelje, bolje bih prošao. OVako... avaj

Ne žalim za datom lovom, kao što rekoh - 8800GT je gurala SVE što sam joj ponudio od Obliviona do Unreal-a . . .

Zasad sam zadovoljan, osim sto je cooler malo glasniji, tj šušti (ja bar mislim da je to cooler od grafičke?).

ATI je očigledno napravio dobru stvar sa 4850 i 4870. Svaka čast.

Inače, pogledaj konfiguracije većine ljudi na ovom threadu - većina ima 8800GT* :) :)

Ima li neko da je nezadovoljan sa svojom 8800GT* ? :S:

Poslednja izmena:
isto preporuka za 4870 (ima jedna zanimljiva u oglasima, ako nije prodana već)
moraš da se pripremiš za far cry2, pa novi crysis warhead, stalker, project origin itd.

8800GT ---- 4850 30% brža ----- 4870 25-30%brža od 4850. tako da ti više "treba" 4870.

PA... trudiću se za FarCry2 :) Mada mislim da će on odlično da radi i na 8800GT :trust: ,)

pa 4850 se kolje sa 9800GTX-om tj. kloknutim 8800GTS 512, a ne sa GT-om. Ali da, ako već imaš 8800GT, ne verujem da ti je na 4850 neki upgrade. Dodaj još malo para pa idi na 4870 :)

Ova je pametna!;) Sacekaj pa vidi kako ce se ponasati 8800GT u nadolazecim naslovima, pa ako bude bilo potrebe dodaj para i uzmi fino sebi 4870 i na konju si!:D

Ja sam juce kupio 4870, a pre toga sam imao 8800GT. NVidia i ATI su sjajni. E sada i jedni i drugi su imali padove (kao NV sada, zbog nenormalne cene grafickih). E sada ako imas 400 i vise evra za 280 GTX uzimaj, ali 4870 ces dobiti za nesto malo vise od 200 evra (duplo jeftinija od najjace NV) i veruj mi da ce te sluziti jako dugo. A performanse su zle. Ja moju drzim na defaultu i krcka sve igre bez problema. Ako radis u MAYI NV je za sada bolji, jer drajveri kod ATIja malo brljaju, ali se nadam da ce ih uskoro srediti.

2x4870 u Crossfire je po ceni kao GTX280, a dobijas nesto sto je brze (ako ti takva stvar treba).

Moj predlog je da ne uzimas 4850, vec lepo pazari 4870 i uzivaj.

Poslednja izmena:
;) Xvala Doktore :)

Inače, i ja sam doktor... :D

ali da ne dužimo priču => imam zasad 8800GT, tek sam je kupio (pre 2 nedelje) i zasad sam zadoovljan. Videćemo za koji mesec/godinu, ako ne rikne grafička dotad, uvaliću je bratu, a ja sebi uzeti nekog Atija 4xxx :)

Možda ova 8800GT neće biti tolko jaka za najnovije igre koje ce tek da dođu, ali ljudi... pa ja sam dosad igrao OBlivion (u sakatoj rezoluciji dodushe) na Radeonu 9600pro sa 128mb vrama.... Smetalo mi jeste, ali sam se lepo naigrao! :)

Nadam se da će tako biti i sa ovom grafičkom

Kakvo je stanje sa novim ATI drajverima za 4850 recimo? Ranije su smarali drajveri samo tako i stabilnost u igrama nije mogla da se poredi sa nV drajverima, a neke igre jednostavno nisu htele lepo da rade sa Catalystima. Kako se ponašaju danas na Visti, na XPu i u igrama?

iz prve ruke: na 3850-ci i na 4850-ci (od novembra lane) sam presao gotovo sve nove naslove (i dosta starih), i mogu ti reci da nisam imao ni jedan problem. isto tako i gomila ljudi sa 38xx i 48xx karticama koje znam, i koje sam kupio/prodao. 48xx se malo jace greje - i to joj je jedina mana, al kako vidis svi smo preziveli XD
da, i, jako lako sam se pomirio sa time, posto kartica radi kao 9800GTX (najcesce su "tu negde", al negde je i otkida redovno, sto nije i slucaj obratno) a kosta kudikamo manje!
neces se pokajati

EDIT: sad nesto premotavam film, eto vozim ATI-ja jos od Rage sa 4mb (praistorija) pa sve preko 9000Pro, posle 9800Pro, X800, X19xx, (HD 2xxx preskocih, ali buraz je imao 2600XT DDR4), i sada 3850 i 4850, i ne secam se da sam ikada imao problema i sa jednom igrom. dok sam sa FX5xxx plakao s drajverima. (posle se to na 6xxx vec sredilo)

Poslednja izmena:
Vrh Dno