Šta je novo?

Nvidia 8600gts kuler ?

Nigor

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2008
Poena
320
Imam problem oko kulera na ovoj grafickoj,nenormalno se cuje sto me u zadnje vreme mnogo nervira,koji kuler bi mogao da stavim a da je silent???
base_media

Poslednja izmena:
CoolerMaster Coolviva pro
Sa pasivcem ces lose proci jer se greje taj gts

Ili SE, nije neka velika razlika u ceni ali je jeftiniji...
Na toj grafi nije kuler, nego prava turbina (usisivac)...dva dana je bila kod mene u kompu...
Jedina noc kad sam morao da gasio komp zbog buke u zadnjih 5-6 godina...

da, moze i SE , turbine su smrt za usi ..pogotovo posle par meseci kad se zaprljaju i lezajevi i lezista malo izgube tolerancije

Mozda bih trebao malo da je ocistis, izduvas od prasine i malo podmazes cooler i manje ce se cuti...

Pozdrav!

Ma i cistio sam ga i podmazivao nista ne pomaze,i dalje se cuje ko da imam usisivac u kucistu :),zato danas odo da vidim za taj CoolerMaster Coolviva pro da ga uzmem,pa da mogu u tisini da spavam. :p

Poslednja izmena:
Koliki je raspon između rupa na toj grafi? Imam ja jedan cooler od 8800GT i lepo radi.
Ovaj:

gigabyte_8800gt.jpg

Ne pomaze tu nikako podmazivanje, radi na prevelikoj brzini...jedino da ga spustis na 7v ali se i tada dobrano cuje ali i lose hladi...
Montirao sam i TITAN Eagle TTC-CS82TB (ostao mi od 7600gt) koji se ne cuje ni na max obrtajima ali nije mogao da ohladi kako treba...
Mozes da premeris razmak rupa sto ti je predlozio MegaSkot pa da njega spustis na 5 ili 7v jer ce i on da ti radi na max a cisto sumnjam da je tih...
Coolvivu sam naveo zato sto mozes posle da ga ostavis za neku jacu grafu, npr. 4850 ili neku drugu pa sad prelomi sta ti se isplati, iskreno i nema nesto bas "pristupacnijih" kulera...
MegaSkot, pusti link, ne vidi se slika...

25frnf9.jpg

Razmak rupa 53mm.

Vrh Dno