Šta je novo?

nVidia 81.94

Ivke77

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
415
Jel probao neko, jel valjaju ili da preskocim?

Zvuci primamljivo:
Improved performance for Quake 4
Improved performance and compatibility for Call of Duty 2

Nikakvih promena nema sem sto se graficka jos vise greje,a Quake4 ne ma sanse da se igra u ultra high,a sa predhodnim sve ok(temperatura otisla neki 3,4C na gore bar meni)

E stvarno je neki trip sa grejanjem karte??? :trust:
I meni je porasla tempa za par stepeni i u "leru" (2D mod) i u igrama... :trust:

BTW, cini mi se da Quake4 i Doom3 stvarno malo bolje klize, bar kod mene... ;) U Doom3-jci TimeDemo 2fps-a vise, dok mi je score u 3DMark-ovima opao za nekih 50-ak poena...

E moram i da se pohvalim... :banana:

Skidao sam drivere sa faxa, u isto vreme ATI 5.11 CCC, ATI 5.11CP i ForceWare 81.94 sve u isto vreme sa vise od 1Mb/s (megabajt) po jednom downloadu, sto mu dodje vise od 3Mb/s (megabajta! :p) iliti 24+ Mbit/s... :party:

Kroz nekoliko dana ajmo opet ponovo 82.00 83.00 84 ..............,niasam siguran da ce ovi drajveri osvetlati obraz nvidi.Nadam se da ce bolja verzija biti nesto malo vise zanimljivija.

Drajveri su teski ocaj... nisu WHQL, ne donose nikakvo ubrzanje u doom3 ili q4, a bogami donose velikooo usporenje u HL2 canals demou od oko 20-25%!!! Temperatura GPU-a je ista, nije visa (jos da je i ovo, pa mislim..... ) Zaobici u sirokom luku i drzati se starih dobrih 77.77 ;)
P.S. Ah, da Riddick je "zakucan" na 800*600. Toliko o ovoj verziji.

Poslednja izmena:
50 3d05 marksa sam dobio vishe, a umesto toga em vecu temperaturu, em greshke pri podizanju nekih 3d aplikacija, back to 85 :(

Stvarno mi nije jasno sta se desava sa nVidiom, jel oni uopste testiraju drivere pre nego sto ih okace na net?

Probao sam jučer 81.94 i stvarno je veča temp. 3-4C,

ja sam vratio na stare, btw , pogledajte u driver description, josh uvek pishe da su .85 ,ako ste njih koristili pre ove verzije.
Stvarno mi nije jasno sta se desava sa nVidiom, jel oni uopste testiraju drivere pre nego sto ih okace na net?
upravu si ti, shto ih kace za dl ako nisu WHQL

jedno pitanje, ima li neko link od tih 77.77 drivera, vidim da ih svi hvale, pa ne bi bilo loshe da probam.

Immortalis je napisao(la):
ja sam vratio na stare, btw , pogledajte u driver description, josh uvek pishe da su .85 ,ako ste njih koristili pre ove verzije.

upravu si ti, shto ih kace za dl ako nisu WHQL

jedno pitanje, ima li neko link od tih 77.77 drivera, vidim da ih svi hvale, pa ne bi bilo loshe da probam.

imas na nvidia-i

Ma ima WHQL beta 82.04. Znam da ih je probao byMaX. Pa neka ga neko priupita kako stoje stvari sa njima. :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ma 81.85 sljakaju ko zmaj u F.E.A.R-u na 6600GT (cini mi se primetno bolje nego 78.01), a i Doom radi odlicno :D

ne shvatam zasto se neko buni kad su performanse niže u 3Dmarku, mislim, 89 je samo 84 WHQL sa fixom za dve igre - i odjednom pricate o problemima. Bitno je da CoD2 ne puca kada se ukljuce AA i AF iz same igre u 1280 x 960 i visim res. Resili su mi problem i rade stabilno...

Poslednja izmena:
Ja se ne bunim :), samo mi ovo sa tempom sumnjivo... il' sam se samo jaaaako istripovao... :d Mada, nisam jedini...

Meni 81.94 nerade kako treba, posto mi je graficka poprilicno overklokovana ukoliko mi je toplo u sobi oko 20-22C COD2 izdrzi pola sata i zakuca se... Q4 izdrzi i duze 1-2h ali i on isto ponekad blokira. Srecom kada je u sobi oko 15-17C sve radi manje vise kako treba... vracam stare MSI 76.45.
Mali off-topic koji su najbolji za nf3 cipset ja koristim 5.10 i za sada sve radi kako treba?

jos nisam probao nove ail sa 78.01 mi sve radi kako treba,za sad :)

Ja trenutno koristim 82.10 sa Guru3D-a. Problem je sto u PES4 i PES5 ne mogu da izaberem rezoluciju 1024*768!!! Dakle sve su tu osim ove! Ostale igre rade savrseno osim Riddicka koji nece ni da pokrene (verovatno neki problem sa OpenGL-om). Ali najnoviji patch za Riddick ispravlja ovaj BUG.

sasamil, najbolje je da imaš probleme u igrama zarad 1.5 frejma koje dobiješ sa tim ekstremnim overklokom u odnosu na umereniji overklok koji radi sa 81.xx drajverima?? Jedino ako držiš karticu za 3DMark, ok, ali 7x.xx uglavnom prave probleme u nekoliko igara koje sam probao... Nisu ForceWare drajveri baš tako speglani kao što ljudi misle, bar ne ako imaš najnoviji hardver. Uostalom, to je jeda nod razloga zbog koga dosta teže dobijaju WHQL nego Catalysti...

Oborio sam takt na 360/890 stavio 77.77 i sve radi kao sat, nisam primetio da cod2 radi sporije.... q4 radi ko sat u 1280x1024 high 4xaa

Nabudzio sam nekako 81.95 i rade za sad dobro(manji mi je OC za desetak Mhz u oba segmenta,ali mi nekako bolje radi 3d podsistem,posebno novije igre).ko zna ,mozda se i ne vratim na 77.77 :d
PS Markovi mi dodju na isto kao i pre(a i to sr**nje ne moze da se igra :d :d )

Vrh Dno