Šta je novo?

Nvidia 7950 GX2 gde i po kojoj ceni?

Imtel, Kimtec, Pakom... Gde god nađeš jeftinije, sve karte su iste. Kad završiš, ubaci poslednji bios, tiša je karta i naponi su niži (radi i na prvim serijama GX2-ki).

Kod mene:d
POV GF7950GX2 1GB2x DVI TVD - 660€ sa PDV, mada bi mogla i malo nize...mozda, ovo je odokativno dodat PDV.

Zar onda OC nije manji??? :trust:

Jeste, mada nije neka razlika. NiBiToR 3.0 pokazuje manje napone kod .24.33 bios-a (koji stiže na MSI i novim XFX kartama). Čak su isti, niži naponi, i na XXX verziji XFX 7950GX2 karte koja ima GPU-ove overklokovane na 560 MHz, a memoriju na 675 MHz. (def. 500/600). Kod XXX verzije je samo minimalan broj obrtaja 50% od maksimuma, a kod ostalih kartica 35 do 40%. Skini NiBiToR sa www.mvktech.net/content/view/ sajta i sve bios-e (novi MSI bios nemaju, taj sam ja sačuvao sa MSI kartica koje su bile na testu). Ja sam stavio tu novu verziju zbog tišeg kulera, manjeg napona i povećane kompatibilnosti sa non-SLI pločama. Ništa ne tvrdim, ovo su tvrdnje frikova sa xtremesystems, guru3d i techpowerup foruma...

Odustao si od X1950XTX?

Pa i jesam i nisam - najbolju ponudu za x1950 xtx imam za 340 E bez pdv-a MSI sa 3 godine garancije. A najbolju ponudu za 7950 gx2 imam za 470 E bez pdv-a i to club3d sa dve godine garancije. E sad iskopah VPC ceni za MSI 7950 gx2 odo oko 500 E bez pdv-a, maloprodajna bi bila oko 508,510 bez pdv-a. Znaci razlika u ceni je 130 E minimum + godina garancije!? Hmm jos se mozgam, aj nekako mi 7950 ne deluje bas kao ubica ati-ja. Tu su oni negde, a jos kad vidim da ovaj ima HDR + negde i prestize 7950 - ne puno ali se desava - prosto ne znam sta da radim. Jos uvek cekam (do sutra) potencialno bolju ponudu za obe karte - pogotovo za 7950 - pa cu da se smozgam. A i nekako mi se cini da recimo za jedno 6-8 meseci kad se pojave dx10 karte da cu lakse prodati 1950 za recimo 300 E nego 7950 za recimo 420 E. Treba misliti i na te stvari - ceka se lakse otarasiti.

BFG GeForce 7950 GX2 1GB graphics card

http://www.bfgtech.com/7950Gx2_1G_PCIX.html

Ovo ima kod nas sa 5 god. garancije za oko 580e. (sa PDV-om)

Ne kontam poentu ovoga? Pa znam i ja da ima - samo gde? I pogotovo gde za te pare?

BFG distribuira CT. Ako ti je ponuda za MSI X1950 XTX - 340 evra, ne znam šta se više premišljaš. A ako ti baš tih 140 evra ništa ne znači, onda uzmi najpovoljniji GX2. Retke su situacije gde je ATI brži...

Imas u Imtelu za 550 eura sa PDV-om Club3D graficku!!!

A i nekako mi se cini da recimo za jedno 6-8 meseci kad se pojave dx10 karte da cu lakse prodati 1950 za recimo 300 E nego 7950 za recimo 420 E. Treba misliti i na te stvari - ceka se lakse otarasiti.
Realno - tesko ce biti prodati i jedno i drugo. Velike su to pare...

Poslednja izmena:
Ipak pade MSI 1950 XTX. Cena finalna je bila 330 Bez pdv-a sa 3 godine garancije a za 7950 Gx2 za isto MSI model sa 3 godine garancije 525 E bez pdv-a!? Znaci ni manje ni vise vec 200 E je razlika u ceni!? Onaj club3d 7950 (sto valja Imtel za 550 sa pdv-om) gx2 je sa dve godine garancije, ubedljivo je najlosiji I najeftiniji gx2 I ima neku veliku latenciju na memoriji - memorija koja se koristi na club3d-u je losija od one na MSI-u Ili Asusu te je zato ova dosta jeftinija. Po nekoj mojoj kalkulaciji vise se isplati dodati jos 130 E I uzeti 2x 1950 xtx u crossfire modu nego jednu 7950 gx2 - mislim ako smo vec u fazonu bacanja para :D. A sama karta brooka izgleda + tezi oko kilo :) - kad mi jos stigne Kandalf LCS sa svojih 25 kila pa jos sve ove komponente svaka po kilo - milina :) . Mozda necu imati najbrzi komp na benchu ali svakako cu biti medju 5 najtezih ;).

Poslednja izmena:
Druže, jel si siguran u to što si rekao za Club3D 7950GX2 karticu. Ima isti bios kao i "referentni" GX2, tako da ne znam o kojim opuštenijim latencijama i drugačijoj memoriji pričaš?

Tako mi objasnili prodavci na moje pitanje zasto je club3d toliko jeftiniji od ostalih modela. Kao club3d koristi losiju I jeftiniju memoriju od ostalih modela. Sad vpc cena za MSI je oko 500-510 (kimtec) bez pdv-a a club3d je maloprodajna 470 bez pdv-a!?. Sto znaci da je ovaj bas dosta "jeftiniji" ako je 470-550 E za graficku "jeftino" :D. Mozda I prodavci lupaju - mene iskreno mrzelo da proveravam po netu + da skidam kuler sa kartice I gledam ciji su cipovi na memoriji + koje su latencije na modulima..

Verujem ti batice :D. Djubrad su ti prodavci - oce da ti uvale samo ono sto imaju na lageru. Sve u svemu vise ne mogu da se borim. Uzeh MSI 1950 XTX I stvarno vise ne razmisljam o nabavci nicega drugoga - bar do proleca. Toliko sam se iscimo oko nove masine da to nije normalno. Jedino me obradovalo kad sam u 3d-max-u udario render /scenes/version3Features/displacement/Antartica.max on je ovu scenu na bivsem A64 3500+ occ 2,45 GHZ rendao oko 8-10 sati (inace ovo koristim kao neki moj interni bench) secam se na nekom od ranih celerona mi je rendao 2-3 dana :) a sad za 14!? MINUTA!? Prosto ne mogu da verujem. Tripujem da sa mojom A64 masinom nesto nije bilo u redu ili da sa mojom novom core masinom nesto nije u redu!? Pregledah dobijeni avi I stvarno je izrendo tu scenu u full ntsc rezoluciji kako I stoji po defaultu. Nesto tu nije kako treba. Ko ima A64 I 3dmax nek proba ovaj test na svojoj masini, bas me zanima - mozda se ni ja ne secam tacno ali 14-16 minuta je van svake pameti za tu scenu!? A o after effectsu I premijeru tek da ne pricam. Neke scene gde mi je Ram-preview radio sa 2-7 fps u AE na A64 sad radi u real time-u!? A tek slika na 1950 - posto koristim michubisi diamond proffesional crt 22 incha. Ati daje stvarno pro sliku. U masini koja mi je bila data na koriscenje dok sam cekao core - bila je nvidia 7300gt. Posto dve godine pre toga furam atija 9800 pro - stalno sam mu stelovao boje I nekako mi se cinilo da je slika - bleda, nikako nije to to. Cim sam zabo ati-ja - odma je bilo - to je to :). Mozda cisto sto sam se navikao na atijevu sliku pa sam krajnje subjektivan ili mozda 7300gt ipak ne moze da se poredi sa skupljim nvidia modelima ali po meni ati ima bolju sliku. E sad, posto cu jos neko vreme furati crt od koga mi je stvarno tesko da se odvojim - ko bi video sliku na mom crt-u skapirao bi I zasto- gde mi nije potrebno da mi igra u native 2200x1700 leti - to je bio jedan od presudnih faktora za 1950 + za igrice I onako planiram da nabavim projektor - ko je video HL2 na 4 metra velikoj slici na projektoru zna koje je to savrsenstvo kad one bube od 1 metra velicine krenu da ti skacu na facu :p - tu se obavezno pada sa stolice :D. A I projektor radi tu oko 1024x 768 - tako da je 1950 opet nekako logicniji izbor. Ipak je 140-200 E prevelika razlika u ceni izmedju ove dve karte, za te pare nvidia ipak mora da bude mnooogo brza od atija I ne sme da se desi ali ni u jednom testu ili igri da ati bude brzi - za te pare.. Sve u svemu kad bih imao 244T koga bi koristio za igre - onda bi mi gx2 bio najlogicniji moguci izbor - ovako 1950 xtx..

Slažem se u potpunosti. Nisi pomenuo koju sad mašinu imaš, samo si rekao da je pre bio A64... Sad imaš Core 2 Duo?
Što se tiče monitora, verujem da ti je takav CRT potreban za posao, a za igre, ako imaš projektor, ne znam zašto razmišljaš o 244T (ako ne da zameniš stari CRT)?

Jos nemam projektor - planiram da ga nabavim. A 244T bi uzeo kao sec monitor za rad. Mnogo mi se svidja :D. Masinu pazarih: core 2 E6600 occ na boxu dok ne stigne voda (kandalf lcs) 3,4 ghz 1,4 vcc, asus p5w DH, 2x kingston hyperX 8500 1066mhz, 3x WD 500 GB sata2 + maxtor 400 gb sata2 + maxror 120 gb ata (oba maxtora su externa), MSI 1950 xtx, itd.. Mnogo bre skupa ploca I procesor (cca 500 E bez pdv-a) a o ddr2 memoriji da ne pricam, a godinama pre furah iskljucivo amd I nikad za upgrade ne dadoh ko sad!? I posle kao intel jeftin :D. Odra nas intel. Mada do sad najveca I razlika u performansama posle upgrade-a, skoro ko da nesto nije u redu :p. Meni je A64 3500+ onaj super pi 1M racunao minut I valja 40 sec (ne secam se tacno ali je bilo preko minut u pitanju) a ovaj E6600 racuna za 13,8 Sec!? Shvasta. A kod drugara testirah na dual core D2 pentiumu 2.66 Ghz I isti super pi mu 49 sec!? Ne kontam. Dal je moguce da je core 2 toliko brzi? U svakom slucaju je nikad skuplji..

Poslednja izmena:
@malo_offtopica
Jel tebi izvor nafte blizu kuce? Bas si lepu makinu sastavio, nema sta :-devil-: .

Btw, definitivno ti taj A64 nije bio u redu. Evo kod mene spi 1M za <30s pri nekih ~2.9, i to sve sa memorijom koja radi na jadnih 200mhz :crash: . Na tih tvojih 100s nemam komentar.

I kolko te je to sve izashlo bez kucishta ako nije tajna...Sorry za off ali me bash zanima...

Jos nemam projektor - planiram da ga nabavim. A 244T bi uzeo kao sec monitor za rad. Mnogo mi se svidja :D. Masinu pazarih: core 2 E6600 occ na boxu dok ne stigne voda (kandalf lcs) 3,4 ghz 1,4 vcc, asus p5w DH, 2x kingston hyperX 8500 1066mhz, 3x WD 500 GB sata2 + maxtor 400 gb sata2 + maxror 120 gb ata (oba maxtora su externa), MSI 1950 xtx, itd.. Mnogo bre skupa ploca I procesor (cca 500 E bez pdv-a) a o ddr2 memoriji da ne pricam, a godinama pre furah iskljucivo amd I nikad za upgrade ne dadoh ko sad!? I posle kao intel jeftin :D. Odra nas intel. Mada do sad najveca I razlika u performansama posle upgrade-a, skoro ko da nesto nije u redu :p. Meni je A64 3500+ onaj super pi 1M racunao minut I valja 40 sec (ne secam se tacno ali je bilo preko minut u pitanju) a ovaj E6600 racuna za 13,8 Sec!? Shvasta. A kod drugara testirah na dual core D2 pentiumu 2.66 Ghz I isti super pi mu 49 sec!? Ne kontam. Dal je moguce da je core 2 toliko brzi? U svakom slucaju je nikad skuplji..

Ma bre, lud li si. Nije tolika razlika u super Pi. Radio mi je 22 do 23 sekunde Venice 2700 Mhz, onaj 1M test, a ovaj radi na oko 14 sekundi...

Ma bre, lud li si. Nije tolika razlika u super Pi. Radio mi je 22 do 23 sekunde Venice 2700 Mhz, onaj 1M test, a ovaj radi na oko 14 sekundi...

Hteo si reci 32-33s ? Toliko daje A64 na 2700, tako je bar kod mene. Ipak je WR za AMD ~20s postavljen
sa FX-"nesto" pri>4GHz :) .

Hmmm sad ste me istripovali - ali ja sam pre ovoga imao nf3 939 I a64 3500+ - onaj prvi 939 a64. Mislim moguce da sam pretripovo ali 90% sam siguran da je super pi isao preko minut. Na pentiumu d2 na 2.66 ghz ne occ ide 49 sec. Mozda mi je u tom momentu kad sam testirao a64 bio ne occ jer sam se spremao da ga prodam. Moguce da je to!?

cene : (bez pdv-a posto ga ja ne placam)
1 E6600 - 300E
2 P5W - 200E
3 Hyperx- 230E
4 WD x3 - 600E
5 1950 - 330E
6 kandalf- 240E
7 SD 4GB- 98 E

Znaci I crkveno I mrtveno :D.

Neke stvari sam imao od ranije (hardovi, zvucne, Tv kartu itd.) pa njih ne mogu da stavljam u cenu. Ovo je sto sam platio sad, nakon sto prodah celu moju prethodnu masinu sa sve 3x300 gb maxtorima itd. posto sam nadogradjivao I hardove. A jel neko ima 3dmax pa da potera antarticu ? To me najvise zanima, za koliko A64 (obican ne x2) renda 100 frejmova u doticnoj animaciji..

Hteo si reci 32-33s ? Toliko daje A64 na 2700, tako je bar kod mene. Ipak je WR za AMD ~20s postavljen
sa FX-"nesto" pri>4GHz :) .

U pravu si, ***, sad sam pogledao screenshot. Najvise sto sam dobio je 30 sekundi, na 2800 i kusur... Ne mogu da verujem da mi ovaj daje više nego duplo manje!

Pa i koshta 3-4x vishe :) taman se uklapa :)

Znam da je 8800GTS bolja kupovina od GX2, ali ovo pitam za ortaka... koja je trenutna cena ove karte i gde ima da se nabavi? Moze na PM ako treba

Poz

Nazad
Vrh Dno