Šta je novo?

nVidia 7600 plus matichna...problem(?)

pepelone

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poena
301
Ovako...
Menjao sam HDD, i kad sam ponovo sklopio rachunar doshlo je do sledeceg problema, naime uopshte se ne vidi slika na monitoru,samo crno, radi lampica na monitoru i signalni kabl i sve je dobro povezano...
Pretpostavljam, da je neko od mojih :D , uklonuo kabl za napajanje iz grafichke u matichnu jer na matichnoj imaju dva pina koja ako ne greshim su za napajanje, ali problem je u tome shto ja ne znam da li je tu uopshe bio kabl za napajanje i da li je on neophodan, a josh veci je problem shto ja ne mogu sad naci taj kabl...?
Ima li neko ideju shta da chinim??

7600 nema eksterno napajanje, znači kabla nije ni bilo.
Skini HDD i probaj da pokreneš komp, ako ni tad ne dobiješ sliku onda ima više stvari koje mogu biti problem i moraš detaljnije opisati šta si radio i koju tačno konfiguraciju imaš.

Poslednja izmena:
Ovako...
Menjao sam HDD, i kad sam ponovo sklopio rachunar doshlo je do sledeceg problema, naime uopshte se ne vidi slika na monitoru,samo crno, radi lampica na monitoru i signalni kabl i sve je dobro povezano...
Pretpostavljam, da je neko od mojih :D , uklonuo kabl za napajanje iz grafichke u matichnu jer na matichnoj imaju dva pina koja ako ne greshim su za napajanje, ali problem je u tome shto ja ne znam da li je tu uopshe bio kabl za napajanje i da li je on neophodan, a josh veci je problem shto ja ne mogu sad naci taj kabl...?
Ima li neko ideju shta da chinim??

wtf???? malo si se zbunio :D...
dao si nemoguce malo informacija... ovako, na prvu, moguce je da na maticnu nije prikljucen 4 ili 8 pin za napajanje, eventualno i molex... znaci, slobodno ih prikljuci na plocu, jer bez njih ne moze raditi...

@ Waylander
nista nece dobiti "skidanjem hdd-a"

Ako imas 7600AGP ona ima 4-pinski priklucak za struju koji mora da bude uboden da bi sve radilo.Ako imas PCI-E 7600 taj nema nikakve dodatne prikljucke za struju.Onda znaci skines lepo memorije pa ubodes samo 1 pa probas,cesto se memorija pomeri prilikom sitnijih intervencija na racunaru.Naravno mozes i da ocistis memorijsko leziste cetkicom od prasine,i same kontakte na memoriji nekom mekom gumicom od oksida.

Na grafichkoj imaju dva pina koja su koliko znam za cooler, a shto se tiche konfiguracije u pitanju je asus a8n sli...
Josh jedna informacija, maloprije sam izvadio obe memorije i kad upalim uopshte ne pishti :trust::trust:

Nazad
Vrh Dno