Šta je novo?

NVidia 680i mnogo obecava ... :)

sve je to lepo ali ocekivane cene od 249-299$ za 680i sli i 99-149$ za 650 ultra to jest najslabiji model je brat bratu previse.isti fsb ce dati i prilicno jeftiniji p5b (u bilo kojoj varijanti)

sve je to lepo ali ocekivane cene od 249-299$ za 680i sli i 99-149$ za 650 ultra to jest najslabiji model je brat bratu previse.isti fsb ce dati i prilicno jeftiniji p5b (u bilo kojoj varijanti)

Isti FSB tacno ali ne iste performanse , P5B ima strap sto znaci da se putem BIOS'a pri FSB'u preko 400 olobavljuju latencije chipseta i memoriski protok znatno opane da bi tek na nekih 470 dostigao nivo onog od 399 🙂

Drugo P5B ne podrzava SLI rezim a i sa modovanim drajverima gubi na performasama jer nema podrsku za 2x16 (SLI)

Slazem se da je karta veoma skupa i posebno interesantna za ljude koji imaju namjeru kao ja da
voze SLI na Intelu ..... Ko moze dati za grafiku 500 € i vise njega i te 50€ vise za plocu ne bole.

Poslednja izmena:
Ha, ladno su zabranili pristup fuggerovom testu 🙂
Evo slike sa dve gtx i 3dm 06
BoardCom28800GTX.jpg

16822_3Dmark2006_E6700Ar_8800GTXSLI.jpg

Alaj ovaj abit ima brooka specifikacije. 32Gb rama max :banana: (prodam kucu i kupim memoriju) :d

I jel ovaj tagan od fugera ima 4 one pci uticnice sa 6 pinova (za graficke kartice) ili je koristio dva napajanja. Nemogu bas sa slike da vidim jel napajanje 500,800 ili 900W

Poslednja izmena:
As you can see I unsing all the PCIe plugs of my TAGAN 900W - quad rail.

To je rekao covek 🙂

Ovo deluje kao vrhunska platforma... Jedina mana je je ne postojanje dve PATA grane (ipak se optika jos uvek kaci na istu, mislim PLEXTOR-i sa SATA konekcijom su retkost). Ali sve ostalo je na mestu... I uz to ploca izgleda vrhunski 🙂

Prvo ce biti problem (ako uopste ima) naci 4GB DDR2, a onda tek da li ima sanse da to stvarno radi. I ECC varijanta je imala probleme sa toliko RAM-a, zato je Intel uveo J***** FBDIMM.
Alaj ovaj abit ima brooka specifikacije. 32Gb rama max :banana: (prodam kucu i kupim memoriju) :d

znaci skupljam kesh za in9

Daj Boze, ali koliko je ovo mator/ zastareo chipset, a vidia ga u jako malo stvari dobija 😉

Isti FSB tacno ali ne iste performanse , P5B ima strap sto znaci da se putem BIOS'a pri FSB'u preko 400 olobavljuju latencije chipseta i memoriski protok znatno opane da bi tek na nekih 470 dostigao nivo onog od 399 🙂

Sad mi nista nije jasno; zar nije bila neka prica da je bolje drzati takav sistem na 401 mhz i vise, a ne na 330-400!

Sad mi nista nije jasno; zar nije bila neka prica da je bolje drzati takav sistem na 401 mhz i vise, a ne na 330-400!

Najbolje je izgurati sto veci clock a sa limitiranim multiplikatorom jasno je sta je bolje.

Nazad
Vrh Dno