Šta je novo?

nVidia 6800GT/6600GT SLI benchmark

NSX je napisao(la):
OK, evo ovako : sada je na pricewatch-u 90nm 3000+ 160$, znaci za 15ak dana kod nas bi trebao da bude tu oko 160 EUR. nForce4 SLI ploca ce tada biti oko 200 EUR sto je 360 EUR ukupno (300 EUR je kombinacija sa ne-SLI plocom, nisam znao da ce SLI ploca biti ovako skupa, ali what the hell). Na PC Berzi (PC Project) imas 2 6800LE 256bit MSI kartice sa 128 MB(pretpostavljam modabilne) za 440 EUR, plus 2 DOBRA VGA cooler-a(CoolerMaster CoolViva, VGA GPU cooler, heat pipe, silent fan) to je jos 30 EURa. Za jos 150 EUR moze se uzeti 2x512 MB kvalitetnog DDRa i to je ukupno 980 EUR iliti 1000 litara benzina(u Crnoj Gori).

Kada se vratim 5 godina unazad(decembar '99.), 1000l benzina je u Crnoj Gori kostalo 500 DM, a za te pare se mogao dobiti Celeron 366 sa integrisanom grafikom i 64 MB SDRAMa(i to u BGu, memorija je dosta varirala u to doba).

Ja bih prvi bio prezadovoljan tim cenama.... nisam imao pojma da su 939 procesori tako jeftini. Oni prvi koji su se pojavili su cenom šišali i neke P4EE, bar je tako pisalo u digitalu (par brojeva unazad čini mi se 3500+ i neka cena od 500 i kusur dolara ili eura). Ali, ako je tako :D :d . Moje izvinjenje na komentaru momci i držim fige za nove prednovogodišnje cene :) .
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Moorhuhn je napisao(la):
Ja bih prvi bio prezadovoljan tim cenama.... nisam imao pojma da su 939 procesori tako jeftini. Oni prvi koji su se pojavili su cenom šišali i neke P4EE, bar je tako pisalo u digitalu (par brojeva unazad čini mi se 3500+ i neka cena od 500 i kusur dolara ili eura). Ali, ako je tako :D :d . Moje izvinjenje na komentaru momci i držim fige za nove prednovogodišnje cene :) .
Pozdrav. :wave:
Nema izvinjavanja... svima bi bilo bolje da se ispune ove ('ajde da kazem *nase*) prognoze oko nizih cena, zar ne? ;)

Inace, ja licno cekam S939 procesore... u paru sa odgovarajucom plocom.
I receno mi je da ti procesori nece biti nista znacajnije skuplji od klasicnih A64 procesora u S754 izvedbi. Znaci, nista 200-300 evra skuplji... neee ;)

Osim toga, Silver je vec istakao u nekom thread-u da se kod njega S939 3000+ procesori krecu negde oko 150€...

Vrh Dno