Šta je novo?

nVidia 6800GT/6600GT SLI benchmark

Moorhuhn je napisao(la):
čekaj, čekaj pa zar 8500 nije bila brža od Ti500? Koliko se sećam jeste... ili je to 8500 PRO bio u pitanju. Ono čega se sigurno sećam je da je nVidia malo "krala" u 3Dmarku 2001SE. Ali to je sada prošlost...slatka prošlost kada smo čekali po 12 meseci za novo parče hardvera...

8500pro ? :d to ne postoji ... :d
nV u tom periodu nije morao da krade i u toj proslosti nikada nismo cekali 12 meseci na novu kartu nego na plafon 6 ;)

Proverio sam u međuvremnu za rezultate. Bili su približno isti sa tim da je nV prilično degradirala kvaltet slike u dotičnom testu (Nature). Ne znam da li to ima veze sa trple frame bafferom...možda ("optimizacija drajvera" :D )
Što se tiče :d to ne postoji :d pa dobro kako ti kažeš, ali pre toga pogledaj ovu nepostojeću :d

Šalu na stranu znam da ATI nikada nije izbacio čip sa tim imenom već su je pojedine firme malo ubrzavale i tako nazivale. :D
6 meseci... pa dobro bio sam još uvek u ranim 20-im pa mi je sve to nekako sporo prolazilo... ovako matorom sa druge strane vreme mi prosto leti...
jao sad ću da se :bottle: :bottle: :bottle:
Ma sve u svemu 8500 je i iz ove i iz "one" perspektive bio odlična kupovina... naročito LE.
Pozdrav. :wave:

Prilozi

• 8500pro.jpg
    8500pro.jpg
    17.9 KB · Pregleda: 55
nV nije krala u 2001SE (nije ni morala, kad je vec imala brzi cip)... sa kradjom se pocelo pojavom Mark-a 03.

A GF3 Ti500 je brza karta od 8500 (non Pro! :d).
8500 je egal sa obicnim GF3.

Poslednja izmena:
Jedno je sigurno. Najbrzu 3D grafiku mozete dobiti samo sa nVidiom.

radeon-8500-pro.gif

bre ovo je model 8500LE :d :D

al si ga okacio u nadi da ga necu videti a ? :d

bre voodoo nepostoji 8500pro :d to je isto sto i 8500LE znaci nema razlike u kloku :d

a i nije razlika samo 25mhz izmedju 8500LE i 8500 ;)
kod 8500LE("pro" model kod GA) je iskljucena i HyperZ opcija u biosu ;) :d

aj necemo vise o radeon kartama kada je tema vezana za nV6800/6600 SLI karte :d

NSX je napisao(la):
Auuuuuuu, sta ti je trebalo ovo da kazes... :p
Svesno ili nesvesno, upravo si pokrenuo lavinu!!!! :d:d:d

Sto se tice onog 8500/Pro/LE(LE :d):
8500 Pro, kako vec rece Hobit, *ne postoji*. Nikada nije ni postojao.
To je mozda fora kao sto je Gainward imao, ubaci "550" u naziv svog Ti500 modela, pa ljudi pomisle - to je nesto novo!

Inace, taj "HyperZ" je mogao da se ukljuci iz drajvera/nekog ATi tool-a, zar ne... ?
Nesto poput paljenja svih cevki na novijim kartama...

NSX je napisao(la):

Mora da je tako. :D:D:D
Zato onaj ko testira grafičke za ovaj sajt i 2-3 kompjuterska časopisa ima u svojoj mašini ATI X800Pro. :D Postoje testovi za pismene, i tamo se vidi ko ima najbržu grafičku za 3D. (ako je jedna :D)

@ CAR

Zar ti nisi ono hteo da ideš na X800Pro, ako skrpiš to malo bogatstvo ? :D

daj notaxu, pa branko menja karte kako vetar dune :d

Aha. Oće to. Pitaj ga kada će da promeni ovu. :D

CAR je napisao(la):
Sto se tice onog 8500/Pro/LE(LE :d):
8500 Pro, kako vec rece Hobit, *ne postoji*. Nikada nije ni postojao.
To je mozda fora kao sto je Gainward imao, ubaci "550" u naziv svog Ti500 modela, pa ljudi pomisle - to je nesto novo!
Pa to sam i rekao u nastavku teksta, a sliku sam i okačio kao dokaz toga :D ...malo ubrzano i ono kao šatro pro. :p
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena od urednika:
notax je napisao(la):
Mora da je tako. :D:D:D
Zato onaj ko testira grafičke za ovaj sajt i 2-3 kompjuterska časopisa ima u svojoj mašini ATI X800Pro. :D Postoje testovi za pismene, i tamo se vidi ko ima najbržu grafičku za 3D. (ako je jedna :D)

@ CAR

Ja sam napisao GRAFIKU a ne GRAFICKU :D :D

Da li su to oni izveli sa 1,2,4 ili 16 grafickih to apsolutno nije bitno. Za cca 600 EUR mozes dobiti 2 6800GT spojene u SLI. GF3Ti je kostao vise kada se pojavio, makar mi se cini.

Zasto bi neko ko testira bilo sta morao da ima najbrzu stvar?!? Mozda je njemu bitniji 2D kvalitet dok igra Solitaire...

notax je napisao(la):
@ CAR

Rek'o sam *mozda*... ;)

Em treba skrpiti tu lovu (gde bre "malo bogatstvo"... to je bre LOVA!!! :)), em mi nista ne garantuje da se necu predomisliti i ostati u proverenom taboru... :D

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Aha. Oće to. Pitaj ga kada će da promeni ovu. :D

gde sada da prizna da je pogresio u izboru, pa pojeo bi od muke tu kartu :D a mi bi mu pomogli da mu bude josh teze :d

Gde ih ima za cca 600 E?:D A jos i takva ploca sa 2 PCI x16 slota pa DDR II memorija pa tako dalje...rupa bez dna...

LUC1FER je napisao(la):
A jos i takva ploca sa 2 PCI x16 slota pa DDR II memorija pa tako dalje...rupa bez dna...
Sudeci po ovom DDR2 ti bi to da stavis na nekog Intela? :wall: :d
Ja nisam cuo za neki chipset za intela sa 2 PCIE x16
slota, mislim da je jedini cipset sa 2 pcie x16 slota
NFORCE4, a ti pogadjaj koje on procesore podrzava. :-devil-: :D :banana:

Poslednja izmena:
Pa dobro ako je nema trenutno bice je za par nedelja...:D

CAR je napisao(la):
Rek'o sam *mozda*... ;)

Em treba skrpiti tu lovu (gde bre "malo bogatstvo"... to je bre LOVA!!! :)), em mi nista ne garantuje da se necu predomisliti i ostati u proverenom taboru... :D

Gde bre nadje da su oni provereni? :D. Provereni u cemu?? U "optimizaciji", grejanju i nedoslednosti u specifikacijama?? :S: Pa bre ljudi dve godine su skoro *****li i lagalali i sad se sve opet zaboravilo kao da nista nije bilo. Pa ti bi stavio pare i u Dafinu :d :p

LUC1FER je napisao(la):
Gde ih ima za cca 600 E?:D A jos i takva ploca sa 2 PCI x16 slota pa DDR II memorija pa tako dalje...rupa bez dna...

ASUSov GT je tu oko 300 EUR. DDR 2 ti ne treba, tacnije ne mozes je ni staviti na nForce :D Ploca i najjeftiniji 939 proc. ce biti skupa oko 300 EUR.

Milan je napisao(la):
Gde bre nadje da su oni provereni? :D. Provereni u cemu?? U "optimizaciji", grejanju i nedoslednosti u specifikacijama?? :S: Pa bre ljudi dve godine su skoro *****li i lagalali i sad se sve opet zaboravilo kao da nista nije bilo. Pa ti bi stavio pare i u Dafinu :p
Ja sam i stavio pare u Dafinu!!! :D

Svojevremeno... ;)

Nista ne govorim o "optimizaciji" (pa imam i ja obraz, majku mu! ;)), specifikacije me nikad nisu interesovale (svasta pise po tim papirima :smoke: )... ali grejanje? :D
Kakvo bre grejanje?!! :d:d

NSX je napisao(la):
ASUSov GT je tu oko 300 EUR. DDR 2 ti ne treba, tacnije ne mozes je ni staviti na nForce :D Ploca i najjeftiniji 939 proc. ce biti skupa oko 300 EUR.
Ploča i 939 procesor će skupa biti oko 300€??? Ajde malo proveri te svoje cenovnike... ili još bolje PODELI IH I NAMA :d

Zasto mislis da nece biti tako?

Moorhuhn je napisao(la):
Ploča i 939 procesor će skupa biti oko 300€??? Ajde malo proveri te svoje cenovnike... ili još bolje PODELI IH I NAMA :d

OK, evo ovako : sada je na pricewatch-u 90nm 3000+ 160$, znaci za 15ak dana kod nas bi trebao da bude tu oko 160 EUR. nForce4 SLI ploca ce tada biti oko 200 EUR sto je 360 EUR ukupno (300 EUR je kombinacija sa ne-SLI plocom, nisam znao da ce SLI ploca biti ovako skupa, ali what the hell). Na PC Berzi (PC Project) imas 2 6800LE 256bit MSI kartice sa 128 MB(pretpostavljam modabilne) za 440 EUR, plus 2 DOBRA VGA cooler-a(CoolerMaster CoolViva, VGA GPU cooler, heat pipe, silent fan) to je jos 30 EURa. Za jos 150 EUR moze se uzeti 2x512 MB kvalitetnog DDRa i to je ukupno 980 EUR iliti 1000 litara benzina(u Crnoj Gori).

Kada se vratim 5 godina unazad(decembar '99.), 1000l benzina je u Crnoj Gori kostalo 500 DM, a za te pare se mogao dobiti Celeron 366 sa integrisanom grafikom i 64 MB SDRAMa(i to u BGu, memorija je dosta varirala u to doba).

*****ao si se samo u vezi dve stvari:
1. CoolViva NIJE dobar cooler. (valja samo ako ces da drzis kartu na default-u)
2. Pocela je prica oko dve 6800GT u SLI rezimu... a ti sad pricas o 6800 LE - a i za to dajes *pretpostavku* da moze da se moduje...

Ne ide to tako...

P.S. Da ne ulazimo sad u pricu oko toga koliko su kostali kompjuteri i komponente pre dve godine, tri, pet... deset... i sta se moglo dobiti za te pare...

CAR je napisao(la):

Ispravka, sa dodatnim fanovima JESTE dobar cooler. ;) Nimalo losiji od Zalman-a sa jednim heatpipe-om (ZM80C-HP).

p.s. Za oko 2 nedelje cu da uporedim temperature sa VGA Silencerom rev.3 i ATI Silencerom 3.

OK, ali to je nesto sasvim drugo ;)

Ja kupim taj cooler, dam *neke pare* (nebitno sad kolike)... a ono ispada da ne valja tako, vec moram da kupim jos po koji ventilator pride? A, pa ne ide to tako... ;)

CAR je napisao(la):
2. Pocela je prica oko dve 6800GT u SLI rezimu... a ti sad pricas o 6800 LE - a i za to dajes *pretpostavku* da moze da se moduje...

Ne ide to tako...

P.S. Da ne ulazimo sad u pricu oko toga koliko su kostali kompjuteri i komponente pre dve godine, tri, pet... deset... i sta se moglo dobiti za te pare...

Well, dokle me neko ne demantuje znaci da moze :D
Za CoolVivu ti je odgovoreno, znaci jos 10ak EUR i to je to.

Ovo sam cisto uporedio dokle se doslo za 5 godina, nista drugo. Malo je OT, ali dobro sad.

Verovatno je bolje resenje (bez dodatnog budzenja) NV Silencer 5, ali za to cu imati odgovor iz "nulte" :D ruke tek kad isprobam Silencer-e i uporedim temperature "na zhivo".

Delija je napisao(la):
Verovatno je bolje resenje (bez dodatnog budzenja) NV Silencer 5, ali za to cu imati odgovor iz "nulte" :D ruke tek kad isprobam Silencer-e i uporedim temperature "na zhivo".

Ma nebitno. Za 30 EUR se mogu uzeti dva solidno cooler-a. U SLI varijanti jos dugo vremena overklokovanje ne bi bilo potrebno, osim nekih 5%, radi reda :D

Nazad
Vrh Dno