Šta je novo?

nVidia 6800GS problem

Asteriks

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2007
Poena
319
Imam problem sa ovom grafickom. Kada je instaliram (zamenim prethodnu), zajedno sa drajverima, racunar vrlo brzo blokira. Racunar radi normalno kada vratim staru.

Razlozi koje sam pretpostavio kao moguce:

1. Nisu uklonjeni stari drajveri kako treba (da li je to uopste verovatan razlog).

2. Graficka ima sopstveno napajanje (koje sam uredno prikljucio), ali je moguce da joj treba vise struje sto postojece napajanje ne moze da obezbedi; radi se o napajanju Cooler Master 350W; procesoru P4 3,2 GHz.

3. Graficka je neispravna

1.ako odradis ciscenje uninstaliranog drajvera driver sweeper-om u safe modu, onda stari drajver ne bi trebalo da bude problem

2.Po meni najverovatniji uzrok ako je sudeci po opisanom...ako je napajanje starijeg datuma, mozda je oslabilo...

3.takodje moguce, ako trokira i baca artefakte u 3D aplikacijama, pravi BSOD-ove i sl...probaj je na nekom drugom kompu...

Napajanje je nov CM, ali je onaj najslabiji od 350W. Negde sam cuo da ovakva graficka treba da se stavi na oko 450W ili vise. Medjutim, isto tako sam cuo da sa bilo kojim brand napajanjem od 350 pa navise moze da gura.

Kada je tek instalirana racunar je poceo malo sporije da se podize, pre windows ekrana. Zatim se zakucao prilikom pokretanja nekih ne tako zahtevnih igara. Onda nije hteo ni u Windows okruzenju uopste da radi.

Imam jos jedan racunar sa AGP podnozjem pa cu probati i na njemu.

Nazad
Vrh Dno