Šta je novo?

nVidia 6200 modiing & overclocking

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
GoranM je napisao(la):
3Dmark03 7622
3DMark05 3292
Aquamark3 1024x768 AF4x 54249
HL2 Canals 1024x768 sve max 72.83 fps
HL2 Town 1024x768 sve max 93.63 fps

pa dal si ti normalan?
ubices dextera ko zeca :d

:wave:

Ser_Zile je napisao(la):
pa dal si ti normalan?
ubices dextera ko zeca :d

Ma jok... samo mu nista nije jasno :d

Poslednja izmena:
Evo dokopah se jednog rachunara!!😀

Svaka chast GoranM-u. Na oc-ed kartici. Ja nisam imao hladnjake ali chim ih nabavim eto i mene na 550/688 ako ne i vishe. Kartica definitivno ima potencijal i za vishe. Ne vide se u testovima nikakve anomalije. Ja sam uspeo nekako da izvaram program da mi setuje na 550/688 ali nisam imao vremena da to testiram. Otputovao sam.

Najache bi bilo kad bih moglo na 550/700 ali ja mislim da bez onog moda na R510 i R512 nece lako ici ali ko ce ga znati.

@GoranM: Gde si bre uzeo one hladnjake i schim si ih sekao onako koso za prednju stranu?

ivica je napisao(la):
Evo dokopah se jednog rachunara!!😀

Svaka chast GoranM-u. Na oc-ed kartici. Ja nisam imao hladnjake ali chim ih nabavim eto i mene na 550/688 ako ne i vishe. Kartica definitivno ima potencijal i za vishe. Ne vide se u testovima nikakve anomalije. Ja sam uspeo nekako da izvaram program da mi setuje na 550/688 ali nisam imao vremena da to testiram. Otputovao sam.

Najache bi bilo kad bih moglo na 550/700 ali ja mislim da bez onog moda na R510 i R512 nece lako ici ali ko ce ga znati.

@GoranM: Gde si bre uzeo one hladnjake i schim si ih sekao onako koso za prednju stranu?
Hladnjaci su Spire EE-HS01, imaju samolepljivu traku sa donje strane, tako da samo odlepis papir i zalepis gde treba. Sekao sam ih testerom, pa doratio turpijom i nozem, malo metalskih radova. Kupio sam ih pre jedno godinu dana u NS u Pixelu, ne znam da li imaju i sada, a kostali su smestih 2.5e kutijica (u njoj su dve letvice), a ja sam sa tim jednim pakovanjem sredio celu memoriju na doticnoj karti i jos je bilo otpadaka. Memorija moze sigurno na 700, a GPU hoce i vise od 550, ali je dobitak sve manji i manji, treba nekako naterati drajvere da "ne pametuju" za memoriju 😉
Pozdrav :wave:

GoranM je napisao(la):
Hladnjaci su Spire EE-HS01, imaju samolepljivu traku sa donje strane, tako da samo odlepis papir i zalepis gde treba. Sekao sam ih testerom, pa doratio turpijom i nozem, malo metalskih radova. Kupio sam ih pre jedno godinu dana u NS u Pixelu, ne znam da li imaju i sada, a kostali su smestih 2.5e kutijica (u njoj su dve letvice), a ja sam sa tim jednim pakovanjem sredio celu memoriju na doticnoj karti i jos je bilo otpadaka. Memorija moze sigurno na 700, a GPU hoce i vise od 550, ali je dobitak sve manji i manji, treba nekako naterati drajvere da "ne pametuju" za memoriju 😉
Pozdrav :wave:

Kad bi mogli naterati drajvere da karticu prepoznaju kao 6600 a ne 6200 mozda bi bilo bolje i za oc. GPU sigurno moze vishe od 550Mhz. Kartica je prosto da chovek ne poveruje...Poletela je sa Sparakle BIOS-om. Ko zna shta bi bilo da sam ufleshovao ASUS ili neki drugi BIOS. Mada je ovo bilo relativno provereno pa je zato i radilo. U svakom sluchaju kartica je za te pare vishe neko pun pogodak. Memoriju su na VR-zone poterali na 700Mhz chini mi se tako da bi trebalo da se to izvuche. Josh kad bi nashli program koji setuje clock a nema obaveznog testa sigurno bi mogla bez problema odvrteti 3d mark na 550/700 ako ne i vishe za GPU.

ivica je napisao(la):
Josh kad bi nashli program koji setuje clock a nema obaveznog testa sigurno bi mogla bez problema odvrteti 3d mark na 550/700 ako ne i vishe za GPU.

zar u rivatuner-u nema opcija da se iskljuci test kad se menjaju klokovi? :trust:

Poslednja izmena:
Ser_Zile je napisao(la):
zar u rivatuner-u nema opcija da se iskljuci test kad se menjaju klokovi? :trust:
Ma ima Zile, ali da ne poverujes i dalje ga testira. Mozda da probam da menjam vise razlicitih drajvera (71.84, 71.89, 76.10, 76.44 ili 76.50...), i ranije je sa nekima tu bilo problema 😉
Evo juce sam probao FarCry 1024x768, sve na max, Digital! demo daje na svakodnevnih 540/680 77.62 fps 😉 Igrao sam ga jedno 3-4 sata i nigde nije pao fps ispod 43 🙂

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi posalje bios od Gainward-a 6200 128MB AGP. Unapred zahvalan

Pozdrav

GoranM je napisao(la):
Ma ima Zile, ali da ne poverujes i dalje ga testira. Mozda da probam da menjam vise razlicitih drajvera (71.84, 71.89, 76.10, 76.44 ili 76.50...), i ranije je sa nekima tu bilo problema 😉
Evo juce sam probao FarCry 1024x768, sve na max, Digital! demo daje na svakodnevnih 540/680 77.62 fps 😉 Igrao sam ga jedno 3-4 sata i nigde nije pao fps ispod 43 🙂

E Goranche, ja imam problem: Kad sa Sys Tools-om v0.1 klokujem memoriju vishe od 688Mhz npr. na 700Mhz i kad pokrenem test (3dmark03 npr) klokovi se vrate na default(najverovatnije) i ja imam mali skor oko 5300 mark03. A kad podignem samo core frkvenciju na 550Mhz onda radi ok. Izgleda da ova moja ne moze vishe od 688Mhz za mem ili je do drajvera..Imam 71.89 whql. Moze neka pomoc. Da li novi RT 15.5 reshava stvar? Ima tamo odeljak za Power user ali sa 15.4 ver. to nije radilo da se iskljuchi oc test.

ivica je napisao(la):
E Goranche, ja imam problem: Kad sa Sys Tools-om v0.1 klokujem memoriju vishe od 688Mhz npr. na 700Mhz i kad pokrenem test (3dmark03 npr) klokovi se vrate na default(najverovatnije) i ja imam mali skor oko 5300 mark03. A kad podignem samo core frkvenciju na 550Mhz onda radi ok. Izgleda da ova moja ne moze vishe od 688Mhz za mem ili je do drajvera..Imam 71.89 whql. Moze neka pomoc. Da li novi RT 15.5 reshava stvar? Ima tamo odeljak za Power user ali sa 15.4 ver. to nije radilo da se iskljuchi oc test.
Cudno, ja imam rivatuner 15.4 i SysTools 0.1 i primeni mi bilo koje taktove da stavim (iz systools-a), ali svejedno, max. je 700 za memoriju, pa ni tih 688 za svaki dan nije kraj sveta, za GPU nisam probao preko 550, cisto sumnjam da moze. Mozda max 560-570 gledajuci ove 6600GT 😉

GoranM je napisao(la):
Cudno, ja imam rivatuner 15.4 i SysTools 0.1 i primeni mi bilo koje taktove da stavim (iz systools-a), ali svejedno, max. je 700 za memoriju, pa ni tih 688 za svaki dan nije kraj sveta, za GPU nisam probao preko 550, cisto sumnjam da moze. Mozda max 560-570 gledajuci ove 6600GT 😉

Ne znam shta je ali sam uspeo da u RT iskljuchim test za oc a on isto uradi i u drajverima. Sam imam malo rama pa ne znam da li ce rezultat da ispadne kako valja ali videcu. Mozda ce i da se napenali jer sad sam setovao freq. iz RT-a.

Samo sam stavio za overclocking/global DisableClockTest na 100 i naravno chekirao isti.
Javi cu shta je i kako je.

Da li neko zna da li 6200 radi na AGP 4x magistrali i kako?

todor je napisao(la):
Da li neko zna da li 6200 radi na AGP 4x magistrali i kako?
Ako je tvoje pitanje da li 6200 poseduje 4x agp interfejs onda je odgovor ne ona je 8x agp,a ako je pitanje da li ce raditi na plochi koja je 4x agp odgovor je da 99% oce!!!
Pozdrav!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno