Šta je novo?

Nvidia 5900XT Problem !

SARGE

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
301
Ovako imam 5900XT i pocela je jako da se greje znaci kad igram neku zahtevniju igru jednostavno mi se ugasi komp prvo sam pomislio napajanje pa sam skontao da se ona greje skino sam je i vidim da je kuler poceo polako da se odvaja od nje znaci hladnjak je odvojen od memomorije skoro milimetar al jos uvek naleze na njen CPU tako da srecom nije izgorela znaci koi mi kuler predlazete za nju i da mi pokrije celu karticu znaci da se negreje :) cena nije bitna ;)

A sto ne bi uzeo, sve to ocistio, usisao, izglancao....stavio novu termalnu pastu i vratio nazad?
Ako ti vec vent radi steta bacati....

kako da ti cena ne bude bitna na prastaroj 5900? nikako nije pametno da placas mnogo kuler (tj da ulazes u nju)
ako pare nisu problem zameni je lepo za neku 7600gs i nema brige
oko 120e minus oko 50e(tvoja kartica,do cak mozda i malo vise-60) i resio si problem

kako da ti cena ne bude bitna na prastaroj 5900? nikako nije pametno da placas mnogo kuler (tj da ulazes u nju)
ako pare nisu problem zameni je lepo za neku 7600gs i nema brige
oko 120e minus oko 50e(tvoja kartica,do cak mozda i malo vise-60) i resio si problem

ma kontm ja to sve sto se tice zamene u Kikindi niko neradi zamene a kao drugo svakako kupujem nov komp tj plocu procesor ram graficku nov hdd bar 320Gb pa mi je samo da je sredim da sljaka :) sad trenutno imam 2 dobra kompa pa ono samo mi je da je sredim :)

Zameni pastu na cooleru i eventualno namesti jednu osmicu da duva u nju.
Mislim da je nepotrebno davati pare za bolji cooler ako taj njen ventilator radi kako treba.

Poslusaj MadMan-a, ako si vec prevideo moj prosli post.....

Citam sta pise ovaj Solomonbg... 5900XT ne vredi vise od 35e!!!

Cooler na 5900 i ne treba da naleze na memoriju nikako, nikada i nije tako da se opusti skroz. Zamena paste i ciscenje coolera ce zavrsiti posao apsolutno a eventualno, kao sto kazu kolege Madman i Bojsa, stavi jednu osmicu da duva i to je to. Vise od toga ti se i ne isplati. U svakom slucaju radice.

Mozda ne vredi vise od 35, al se prodaje po 50-60e, *** ipak je ovo Srbija

U kom gradu?! :shock: :d Neka je Srbija jos 5 puta, 50-60e je previse! Za 70-75e ima 6600GT koja je vec klasa za 5900XT. Imao sam obe. Sad mi samo reci kako neko prodaje 6600GT za 120e i idem da mu iskopam oko odmah ,)
Uglavnom, poenta je da ce covek lepo resiti problem i nema potrebe za zamenom do daljeg

@[SAJ]ber Kurajber slabo ti onda listas oglase.... ne traze bas 120e za 6600gt ali 100 traze, naravno ne ovde posto je ovo ipak forum ljudi koji su upuceni koliko sta vredi, ali na drugim sajtovima ima mnogo nerealnih procena hardvera, cudni su ljudi.

Ja sam u julu prosle godine prodao moju za 75e! Mislim da vredi oko 50!

I ja konacno skinem kuler sa graficke kartice kad na cipu pise ovako :D zalepljen je neki pecat i pise pored FX 5950 :D

!

Ja sam u julu prosle godine prodao moju za 75e! Mislim da vredi oko 50!

'bro jutro!
ako je bilo i u julu znaci da je nekog dobro osisao,
a sada je khm...khm...pocetak februara.

U medjuvremnu se verovatno nesto desilo na polju grafickih kartica:D
Doticna (ispravna) bez bolova u qlru:D vredi max 40 ojra.
Ovako ... zakljuci sam.

I ja konacno skinem kuler sa graficke kartice kad na cipu pise ovako :D zalepljen je neki pecat i pise pored FX 5950 :D

Sto je ne modujes iz *******cije...ako oces mogu da ti posaljem gotov modovani bios od mog starog 5900xt(515/985) sa sredjenim latencijama i voltazama. Ti ga samo flashni radice ti 500/900 garantovano ako ne i vise....:)

Poslednja izmena:
Coola eve ti sajt pa vidi da li ti ovako nesto odgovara
http://www.ap0calypse.com/showthread.php?t=1283
Ja to isto furam na MSI 5900 sp i ekstra je, ali tesko da ces naci ovo negde da kupis jedino ako neko prodaje na benchu

SARGE ovo je bilo za tebe slycajno sam stavio za coolu, jer nisam ni gledao ko je postavio topic:smoke:

Nego bojsa koliko je sigurno to modovanje, jer imam 5900sp pa me zanima dali bi mogao da je modujem i kako bi sve to radilo, mislim da li je nebi spalio ili tako nesto?

Ne verujem, ja sam na mojoj promenio xx biosa kombinovao sa latencijama voltazama....i nikakav problem nije izleteo....
http://users.vtkom.net/~benchmark/html/gffx5900.03.htm

Ja sam na drugom mestu sa 5900GE(XT) (mozda bih bio i na prvom da nisam imao slab proc), pa ti razmisli da'l ti se isplati da se bakces sa time i ako hoces mogu da ti posaljem bios...samo se javi na mail [email protected]

Poslednja izmena:
Poslato ;)
Koju memoriju ima taj SP? pretpostavljam 2.8, a ako bi bio odziv 2.2ns mogao bi da pevas...:)

Ja nazalost imam na 5900XT 2.8ns kao i na svakoj asusovoj 5900XT :(
Pretpostravljam da necu dogurati dalje od 850-900?

Jesi li siguran moj 5900ge je imao 2.2ns.

U kom gradu?! :shock: :d Neka je Srbija jos 5 puta, 50-60e je previse! Za 70-75e ima 6600GT koja je vec klasa za 5900XT.

Na zalost nema. Pogledaj oglase, vec dugo niko ne prodaje to, a novih nema nigde (skoro). Tako daaaa....trziste diktira cenu. Seti se krize sa benzinom i kolko je kostao svercovani benzin, a kolko je vredeo ? Pa onoliko koliko si spreman da platis :p

@bojsha: Pa i nisam samo sa video na netu da ova kartica uglavnom ima 2.8.
Ne bih da skidam proklete hladnjake sa memorije da proverim. Pretpostavljam da si sve to video u vnFlash-u.

@bojsha: Pa i nisam samo sa video na netu da ova kartica uglavnom ima 2.8.
Ne bih da skidam proklete hladnjake sa memorije da proverim. Pretpostavljam da si sve to video u vnFlash-u.

Naprotiv, skidao sam >proklete< hladnjake :crash:

Javi sta si uradio kad fleshnes kartu
:wave:

Poslednja izmena:
bojsa nesto sam kratak sa vremenom pa valjda cu da je flesnem sledece nedelje pa javljam.
Pozz

gx-x je napisao(la):
Na zalost nema. Pogledaj oglase, vec dugo niko ne prodaje to, a novih nema nigde (skoro). Tako daaaa....trziste diktira cenu. Seti se krize sa benzinom i kolko je kostao svercovani benzin, a kolko je vredeo ? Pa onoliko koliko si spreman da platis :p

Pa dobro, neka i nema... Nije to berza pa danas vredi toliko a sutra duplo vise. Mada jesta malo zeznuta situacija za AGP :S: Ali opet ne vredi toliko!!! Mozda sam ja i tvrdoglav ali ne vredi :d Odbijam da verujem u to!

Gorth je napisao(la):
Ja nazalost imam na 5900XT 2.8ns kao i na svakoj asusovoj 5900XT
Pretpostravljam da necu dogurati dalje od 850-900?
Sa 2.8 memorijom na 5900XT moze da se ima svakodnevnih 800MHz na toj karti. Tesko preko toga. Gurao sam je do 880 ali su se pojavljivali artifakti polako. 500/800 sa def biosom, samo je hladi kako treba i trpece sve.

Ijao jos i kuler da se kupi...odoshe pare niz dunav :D
Jedino mi preostaje da skinem hladnjake kako bi proverio....
Tezak je zivot nas umetnika :D

Nemoj da skidas hladnjake, to je potpuno nepotrebno, samo stavi u biosu da ti startuje sa nizim taktom tj. 475/800, pa overklokuj dok ne stignes do granice, ako doticna ostane 800-850 - imas 2.8ns memoriju, a ako stigne do 900+ MHz onda imas 2.2ns....
Sto se kulera tice to je vec pametan predlog druga Sajbera, ta kartica se poprilicno greje, pa ce ti hladjenje biti vise nego korisno....

Poslednja izmena:
Hvala na savetu
jos samo da osposobim floopy pa se bacam na posao :D
I naravno da kupi kuler, za koji mi treba oko 1500din :(

Sto se flopija tice batali to ako imas flash bilo koje velicine radice ti posao samo ga nacini bootabilnim uz programcic FlashBoot...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno