Šta je novo?

Nvidia 185.20 Drivers

sad kao nesto vidim kad se napregnem 🙂

sobzirom na performance hit koji igra(e) trpi, ja bih ovo zanemario jos neko vreme...

AO izgleda postoji kao opcija samo na Visti.

Opet ja😀
Samo sam ti skrenuo paznju na tvoj primer koji nije bio bas najsrecniji...AO koji se omogucava ovim drajverom nije rezultat GI-ja na sceni, vec je samo fejkic i to je to...🙂 Sto i nije lose, jer sad imamo AO prolaz u igrama koje nemaju ni D od dinamickog osvetljenja/sencenja, a kamoli GI, kao sto je HL2 i ostale source igre...

***...
Da li si probao da iskljucis SSAO u cfg? (r_SSAO =0)...igra ga vec ima, nema smisla forsirati i iz drajvera, i mogu misliti na sta lici onda...

Moj primjer se direktno nije odnosio na AO u drajverima. Naveo sam "dynamic ambient occlusion/direct-indirect illumination" primjer, i nesto slicno se koristi u CS-u recimo.

Znam za SSAO u Krizi.

edit: vidim da starac savrseno barata pojmovima i sa "sta treba a sta ne", steta sto nije u onom ruskom timu sto pravi stalker, mozda bi imali fallout grafiku, performanse i atmosferu u ovim stalkerima...

Ti stvarno nemas ukusa 🙂

Ima razlike bas se lepo vidi ,Bravo Nvidia eh da imam para za jednu 260gtx 55nm:d:d:d:d

Poslednja izmena:
ovo se vec primecuje i to fino 😛 I dalje stoji da je performance impact prevelik :S:

Sto se mene tice, mogao bih ziveti bez ovih dodatnih sencenja ,).

uuu.. ovde bas dobro izgleda.. mozda malo prenaglaseno ali dodaje "mast" na sliku.
U principu ovo je moguce izvesti u skoro svakoj igri pod uslovom da se poznaje redosled iscrtavanja. Obzirom da je veliki broj igara u TWIMTBP programu onda mozemo ocekivati podrsku za veci broj naslova.

Ovo je verovatno screen space ambient occlusion. Postoji dosta implementacija ovog efekta, a skoro svi se svode na tweakove u z-bufferu. Npr.. driver uzme z-buffer, iskopira ga, bluruje i zatim uporedi blurovane pixele sa originalnim z-bufferom i u zavisnosto od odnosa izmedju dva uzorka odredjuje se nivo osencenosti.

Evo ja malo resio da obnovim gradivo sa cod4 sa hi stuca medijum ide dobro, 24".
Evo i slika:
f1c776c5b3.jpg
[/url][/IMG]

Nazad
Vrh Dno