Šta je novo?

nvidia 162.18whql final za xp

• Začetnik teme Začetnik teme zeko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na guru3D forumu nisu bas zadovoljni ovom verzijom...
Problemi se izgleda javljaju u raznim igrama, najcesce u FEAR-u i GRAW2...ne bih rizikovao trenutno prelazak sa ovih 94.24 koji su skroz ok...

Ja imam i to lose... Ovi drajveri nista nevaljaju (bar meni) ,znaci problem je sledeci, na drajverima pise da graficka prikazuje normalnu wide rezoluciju (1440x900 19") ali na monitoru je to sve prikazano 1280x960 (tako pise na OST monitora) probao sa sve i svasta , ali isto sliku mogu da skrolujem i interpolisana je. Nisam siguran ali ovo se ne desava na 22" wide monitorima 1680x1050.

Ako neko drugi ima ovaj isti problem, ili uspe da ga resi neka javi... jer vec duze vreme koristim stare drajvere 97.73 (7900GTO) koji su mi dobri ,ali zbog Lost Planet hocu nove.
Inace proba sam razne 162.xx i .15 i .18 ali isto stalno lose rade na 19" wide, ili mozda ja pravim neku gresku.

Meni rade Ok.

Meni takodje bez problema.
Izgleda ovi driveri rade ok na 8*** seriji.

Poslednja izmena:
Za mene su bolji nego 158.22. Par poena vise. Monitor scaling radi kako treba.

Kolko ja znam drajveri sa verzijom preko stotke 1xx.xx su namenjeni GeForce 8x00 seriji, za GeForce 7xxx seriju i ispod postoje 9x.xx serija drajvera.

Kolko ja znam drajveri sa verzijom preko stotke 1xx.xx su namenjeni GeForce 8x00 seriji, za GeForce 7xxx seriju i ispod postoje 9x.xx serija drajvera.

Ovi su i za sedmu seriju.Instalirao sam ih.Dobio sam 2900 u 3DMark 2006 sa ovom mojom karticom.Rade dobro u GRAW 2.

Na nvidia sajtu su ih postavili i za 6xxx seriju, za koju su pre njih bili postavljeni 94.24.

meni se sve skenja** prvo rezolucija je 640x480 i ne moze da se promeni (kao prihvati novu 1280x1024 ali ostane ista 640x480) drugo boje su na low i takodje ne moze da se promeni. Tu sam i odustao i uradio roll back.

Da, konacno su uradili "spoj" svih verzija drajvera u jedan.Sad je situacija kao ranije, bez razdvajanja po serijama grafickih.
@Goran.a:
Znaci, kod tebe nema problema sa GRAW2? Koliko sam video, ljudi se mahom zale na nepostojanje senki.
Izgleda da vise problema ima ne-8 karticama...jbmlg bas me mrzi da isprobavam "na svoju ruku"...

Evo isprobao sam...
U 3DMark05 imam oko 150 poena vise...Lost Planet radi fino, definitivno ne losije nego pre (sto znaci, bolje je 😛 ), kao i TDU.
E sad, posle reg tweaka da vratim stari CP, to sam uspeo, ali posle su mi nestali i stari i novi CP....ne mogu nijedan da pokrenem...ako neko zna kako da vratim jedan od ta dva, neka kaze...
NVTray programcic ga uspesno vrati, ali samo privremeno :S: ne znam koji mu je K.

Poslednja izmena od urednika:
U principu kazete da sigurno nisu losiji nego prethodni a da mogu samo biti bolji ? Ako je tako mozda cu i da ih skinem .

162.18

Ja sam ih instalirao, ali imam 8800GTS 320MB 😛, pa mi ne prave nikakve probleme, a instalirao sam gomilu igara. Al je ovaj Colin McRae DIRT zahtevan oznoji mi pristojno masinu 🙂.

I ja sam instalirao i rezultati su otprilike isti ... mozda za nijansu moze da se vise klokuje memorija ali to nije ni 2% u rezultatima . Sve je to isto .

GRAW2 puca pri svakom pocinjanju prve misije, uz zesci flicker tekstura... i to u BSOD/sistem restart...
Vratio sam se na 94.24 i sve sljaka ok.Valjda ce da srede u sledecoj verziji... 😛

Poslednja izmena:
GRAW2 puca pri svakom pocinjanju prve misije, uz zesci flicker tekstura... i to u BSOD/sistem restart...
Vratio sam se na 94.24 i sve sljaka ok.Valjda ce da srede u sledecoj verziji... 😛

Kod mene nema flickeringa.

Kod mene nema flickeringa.
Al zato nemas dinamickih senki :d
Zezam se.Ima razlike zavisno da li je 8xx ili prethodne serije kartica.Za 8 seriju sam cuo da je problem to sto nema dinamickih senki.Proveri, bas me zanima 🙂
Izgleda da su pravilno raspodelili bagove po serijama kartica :d

I kod mene GRAW2 puca pri svakom pocinjanju prve misije, takodje vratio na 94.24
Teska budzevina i brdo problema, ne moze da se OC uz pomoc Coolbitsa 2.0 vec mora glupavi ntune koji ne moze da zapampti podesavanja pa mora da se OCuje ponovo posle svakog restarta, uzas 😡
Merenje temp. uz pomoc njega je totalno nepregledno. 😡
Ako i naredna verzija bude takva :wall:
Lost Planet je jedino odlicno radio.

Za OC koristi Riva Tuner, najnoviju verziju...neces vise imati tih problema. 🙂

Poslednja izmena:
Al zato nemas dinamickih senki :d
Zezam se.Ima razlike zavisno da li je 8xx ili prethodne serije kartica.Za 8 seriju sam cuo da je problem to sto nema dinamickih senki.Proveri, bas me zanima 🙂
Izgleda da su pravilno raspodelili bagove po serijama kartica :d

Koja je to predhodna generacija.
Moja rev. chipa je A2.

Evo prvih problema sa ovim 162.18 drajverima. Splinter Cell 4 Double Agent nece da se pokrene, mislim krene igra, ali kada krene da ucitava nivo onda izbaci na desktop. Kada se instalira igra ima onaj test da li konfiguracija ispunjava min zahteve za igranjem. S' obzirom na moju konfiguraciju ja ocekivah svuda zeleno stiklirano, al ne lezi vraze. Na mestu gde pise drajver (pise 62.18, tako ga prepoznaje i Windows, ali u samom readme txt drajvera pise lepo 162.18) stoji CRVENI X. Dakle Doubel Agent nece da radi sa ovim drajverima, sa grafickom sam dobio mislim 97.74 drajvere, ali me bas briga da se zbog jedne igre vracam na ove starije. Dakle spisak nepodrzanih igara raste sa ovi 162.18:
Splinter Cell 4 Double Agent
GR Advanced Warfighter 2
...
U ostalim mnogobrojnim igrama koje sam probao ja nisam primetio nikakve probleme, nedostatak dynamic lightninga ... (sve opcije u igri se lepo ukljucuju na max😀).

Ati drivers vs nVidia drivers = 1:0

Kod SCDD i sa 158.18 sam imao crveni znak.

I kod mene GRAW2 puca pri svakom pocinjanju prve misije, takodje vratio na 94.24
Teska budzevina i brdo problema, ne moze da se OC uz pomoc Coolbitsa 2.0 vec mora glupavi ntune koji ne moze da zapampti podesavanja pa mora da se OCuje ponovo posle svakog restarta, uzas 😡
Merenje temp. uz pomoc njega je totalno nepregledno. 😡
Ako i naredna verzija bude takva :wall:
Lost Planet je jedino odlicno radio.

Ista kartica (7900GTO), isti problemi, isto sam se vratio na 94.24

Kod mene bez problema sa pucanjem u Graw 2.

Resenje za pucanje GRAW2 sa ovim drajverom, staviti dynamic senke na low...radi kod mene.

Nazad
Vrh Dno