Šta je novo?

nv4_disp.dll BSOD

Jerry[NS]

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2005
Poena
319
Dakle ljudi,dok igram igru i slusam winamp izleti mi plavi ekran sa porukom nv4_disp bla bla infinite loop.Nema pravila kad ce,moze posle 1 sat moze posle 3 dana,ali izleti.Primetio sam da je ovo veliki problem sa kojim se suocavaju vlasnici nVidia kartica sirom sveta,znaci nisam jedini kome se ovo desava.
Ljudi su otvorili forum nazvan nv4_disp http://s13.invisionfree.com/nv4_disp/index.php?act=site da bi resili problem.Javljaju se ljudi sa raznim karticama,fx5500,fx5700,6600,6600gt,6800ultra,7800gtx itd itd.
Samo da napomenem da je nv4_disp.dll glavni fajl od drajvera za graficku,valjda :).
Drzao sam 84.21,sad drzim 83.90 opet isto,znaci nije do drajvera,ili jeste :S:
Memorija i procesor su prosli torturu od 22h prime-a i 0 gresaka i warrninga.
Trenutno igram Silkroad Online i nisam primetio da mi se u drugim igrama desavalo.. ili ih nisam toliko intenzivno igrao.
Da li je neko imao slican problem(a neverujem da nije) i kako ga je resio??

Poz

Meni se takvo pucanje desavalo zbog matorog modema...

Da,problem je sto ja ni nemam modem.
Znaci gledao sam na forumima,ljudi se masovno zale,neko zameni napajanje pa mu proradi sve,neko je izvadio memoriju,ocistio,vratio i proradilo je itd itd,a nekome nije uopste proradilo.
Ima ljudi kojima je posle 3 godine perfektnog rada to pocelo da se dogadja na Ti4200 karticama.
Sta da kazem nego jedan veoma ozbiljan problem,cudi me sto nVidija ni ne reaguje.

Meni kad se to desi imam jednostavno resenje - stavim neke stare drajvere i voila, sve ponovo radi! Evo drzim 81.98 od kada su izasli i nemam nikakve probleme.

Meni je redovno to radio na 5900XT kad igram... ...neku strategiju kojoj ne mogu da se setim ime. Moguce da je bio Lord of the ring. Problem je trajno resen tako sto nikada vise nisam igrao tu igru.

Jerry velike su sanse da ako si klokovao kartu vise nego sto je njen limit,noviji drajveri(posle 81.xx) mogu da zakucaju racunar na opisani nacin.Imao sam isti problem sa preteranim klokom memorije na mojoj karti 6600.Smanjio sam klok malo i sve je bilo OK.
Ako pak nisi klokovao nista,onda jedino da probas da uradis reinstall video drajvera(sa driver cleaner pro).

Poslednja izmena:
Kartica radi na defaultu.
Ima fajl sa onog linka sto sam dao gore nv4loopfix ali radi samo na via chipsetima.
Druga opcija je da disablujes service u administrative tools/services pa Nvidijin neki service,jedini je u tim opcijama.
Meni izgleda i to nije pomoglo,probacu starije drajvere.

nvidija cesto zadrzava stare otpatke od drivera u windowsu, i oni isto mogu da prave probleme, idi u C:\win\inf\ pa u searchu udri "nvidia" i u nazivu fajla i u samom fajlu da nadje text "nvidia", kad to pobrises stavljaj nove drivere (delete obican).
a naprimer detonator destroyeri to nisu nasli, kad sam ih startovo!

Poslednja izmena:
Imam driver cleaner pro,sve on lepo ocisti.Kako na drajver cleaneru da mu kazem da ocisti samo drajvere od graficke,kad mi tamo stoji nvidija da nadje,onda nadje chipset drajvere i to nije to.
Stavio sam 81.98 i sad sve lepo radi.

Testiracu ih jos par dana,za sad mi deluje ok.
Ako nebude pucanja,definitivno ostavljam ove drajvere.Jos necu unapred da se radujem,ali hvala vam u svakom slucaju na pomoci.

360w chiefteca,da je malo masina se nebi ni upalila,zar ne? :D
A da dodje do opterecenja chieftec se automatski gasi.
Trebalo bi da uzmem i jace napajanje.

Jesi pregledao jumpere na svim uredjajima jesu na svojim mestima?

A gde bi trebalo da budu? Posto stvarno sam sve gledao na ploci.
Meni radi win,sve radi,samo u igrama(nekim) dolazi do pucanja.

Pa uzmi manual za plochu, pogledaj shta kaze, a za hdd i dvd uredjaje imash na njima crtez. Mislim proveri samo, jesu svi 1st,2nd master-slave na svojim mestima...
Pazi npr shta je mene zezalo; kupio sam molex razdelnik jer nisam imao dovoljno prikljuchaka od napajanja kada sam kupio novi hdd, i kada sam prikljuchio, malo malo pa neshto trokira.. Mislio sam da je do jumpera na hdd-u i krenem da sharam kombinacije i rokne mi win opushteno samo shto sam prejumperisao i vratio.
I tako mi se par puta desi i ja uzmem drugi razdelnik i sad sve radi ko podmazano... Nema vishe ni plavog ekrana ni zakucavanja posle chudnog kvrckanja.

Jarry na isti problem sam i ja naisao pre nekih 2 nedelje (doduse nisam imao pojma da to i winamp prouzrokuje; ali kad razmislim stvarno sam ga uvek slusao kad se to desavalo). Naime problem samo u igri Heroes of might and magic 3 (i to otprilike uvek posle isto vremena; 15-20min). Stavio sam 81-94 drajvere i od tada nemam vise problema.

Jerry[NS] je napisao(la):
360w chiefteca,da je malo masina se nebi ni upalila,zar ne? :D
A da dodje do opterecenja chieftec se automatski gasi.
Trebalo bi da uzmem i jace napajanje.
Netacno,masina moze da radi i sa manje snage,nego sto joj je potrebno,ali onda se "muci",kada pokrenes neki zahtevan program ili slicno.A kad vise ne moze da izdrzi torturu,koja zahteva jace napajanje,onda dolazi do restartovanja,pucanja u igrama itd.Meni nije jasno kako nikako ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da je stvarno moguce da napajanje moze da pravi problem(u sta sam ja 100% siguran),evo i ovde si imao isti problem oko restartovanja http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=99180 ,promeni napajanje i to je to,pa javi sta je bilo.

Ja ipak mislim da nije do napajanja vec do nekih drugih "gremlina" :D Ko sto rekoh promenom drajvera izgubio sam identican problem, tj mozda ga nisam izgubio ali za sada ga jos nisam uocio.

Kod mene je bilo "tripova" sa p17.sys, i jednom sa tim dll-om, na MSI NF4-4x ploci. Problem sam resio zamenom ploce. Sada koristim nekog ASUS-a NF4-4x. Sta sve nisam sa tim MSI modelom probao i nista nije vredelo, a nije da ne znam :smash: :smash: :smash:
Jednostavno hoce to u nekim kombinacijama ploca+grafika. Kod mene je trenutno 84.21
Probaj sa njim. Probaj sa nekim drugim drajverom za plocu (druga verzija FW drajvera), imas sada i ove nove, pokusaj...

Poslednja izmena:
Zabelezen isti problem sa nv4_disp.dll na ASUS P4V8X-X i nekoj ASUS 5200 ne znam tacno kojoj...problem se ispoljava sa svim verzijama drivera, ali samo u jednoj igri : Battlefield 2 !!!
Problem resen vracanjem vrednosti za AGP aperture size na 32, kao i ponovnim ukljucivanjem AGP 8x u BIOS-u !!!

meni se isto desava povremeno kad igram fh (bf1942 mod) i to posle alt-tab akcije, kad krenem da vratim nazad na igru - 6600, 81.98 drajveri

Nazad
Vrh Dno