silverglider je napisao(la):....silueta sa nejasnim ivicama.
MAD_MUzzY je napisao(la):dok ce OGL biti u upotrebi samo kod profesionalaca.
Broz je napisao(la):Silueta sama po sebi podrazumeva nejasne ivice😉
BTW i GF5800ultra je imala NA PAPIRU veci memorijski protok od 9700pro ako se ne varam, pa je opet u realnosti bila katastrofa...
Pa koliko znam nije imala veci mem protok. FX5800 Ultra ima 128-bitnu DDR-II memoriju na 1 Ghz, sto mu daje 128-bits(16bytes)*1000= ~16 GB/sBroz je napisao(la):Silueta sama po sebi podrazumeva nejasne ivice😉
BTW i GF5800ultra je imala NA PAPIRU veci memorijski protok od 9700pro ako se ne varam, pa je opet u realnosti bila katastrofa...
drfedja je napisao(la):Pa koliko znam nije imala veci mem protok. FX5800 Ultra ima 128-bitnu DDR-II memoriju na 1 Ghz, sto mu daje 128-bits(16bytes)*1000= ~16 GB/s
dok 9700pro ima 256-bita magistralu i DDR-I memoriju na 680 Mhz, koja ima kudikamo nizu latenciju od DDR-II, a protok je skoro 22 GB/s. 9700pro je imao i vise sirove snage, 8x1 arhitekturu, i pametnije uradjene smartshadere, uostalom kao i 9800pro.
drfedja je napisao(la):Pa koliko znam nije imala veci mem protok. FX5800 Ultra ima 128-bitnu DDR-II memoriju na 1 Ghz, sto mu daje 128-bits(16bytes)*1000= ~16 GB/s
dok 9700pro ima 256-bita magistralu i DDR-I memoriju na 680 Mhz, koja ima kudikamo nizu latenciju od DDR-II, a protok je skoro 22 GB/s. 9700pro je imao i vise sirove snage, 8x1 arhitekturu, i pametnije uradjene smartshadere, uostalom kao i 9800pro.
Upravo tako!ZLI je napisao(la):Koliko ja znam nv45 je isto sto i nv40 samo sa podrskom za Pci-e i nesto vecim klokom,,, kakvi crni P.S. i V.S. 4.0 i dx10 to nece bar do nv50 /r500 a mozda ni tada.
mLaki je napisao(la):Meni se čini da je nVidia izbacila 6800 Ultra kao top-of-the-line model, ali zapravo nije već je to bila varka da ATI pokaže sve što ima. Čuo sam da spremaju 6900 ili 6950 Ultra ili tako nešto, čipovi koji će imati memoriju malo bržu od Atijevog best modela i 32 pipe lajna, čisto da pokaže Ati-ju. Jest da se ona neće prodavati u velikim količinama poput 5950 modela ali čisto da stave Ati-ju do znanja ono, E momci ne zezajte se snama, pogledajte šta mi imamo.
mLaki je napisao(la):Meni se čini da je nVidia izbacila 6800 Ultra kao top-of-the-line model, ali zapravo nije već je to bila varka da ATI pokaže sve što ima. Čuo sam da spremaju 6900 ili 6950 Ultra ili tako nešto, čipovi koji će imati memoriju malo bržu od Atijevog best modela i 32 pipe lajna, čisto da pokaže Ati-ju. Jest da se ona neće prodavati u velikim količinama poput 5950 modela ali čisto da stave Ati-ju do znanja ono, E momci ne zezajte se snama, pogledajte šta mi imamo.
Njih je, kao i jos gomilu musterija, zayebao IBM! Pametnjakovici su, najjednostavnije receno, eksperimentisali sa razlicitim tipovima LowK tehnologija i uspeli su da syebu jako dobar jield na mizeran nivo! Jedan od razloga za uvodjenje 5900XT-a an trziste je bio taj sto IBM nije mogao da proizvede dovoljnu kolicinu NV36 GPU-ova za 5700 Ultru. TSMC je umedjuvremenu maksimalno usavrsio 0.13 micr tehnologiju... NV41 i 44 ce biti proizvodjeni kod TSMC-a i to najverovatnije u 0.11micr postupku...Broz je napisao(la):mLaki, ne radi se to tako u high-tech svetu. Pa to bi bilo suludo. Mislim, sta cekaju vise ako je tvoja teorija tacna? X800Pro je preplavio ameriku, sajtovi ne mogu da se nanabavljaju ovih kartica koliko dobro idu. Ne, to sigurno nije slucaj, vidis da se muce da izbace u retail i 6800U....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari