Šta je novo?

NV & Abit - kraj ljubavi !

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
... ne samo graficke karte vec i mb. ATi i VIA umesto nV!
http://www.theinquirer.net/?article=13479

Lose za NV zaista, samo nigde ne pise da su krenuli "ATI stazom" 😀 .
Doduse mnogo izbora nemaju...

pa mozda i hoce :mrgreen:

nego inquirer je lazov i ume da siri dezinformacije...

Sta, nece biti Abit Nforce-va u buducnosti ? Pa to je onda udarac i za Amd.
Jeste da je inquirer lazov i po, ali gde ima dima ima i vatre

Ocito mi predstoji selidba na stabilni P4 :beat: u nekoj buducnosti

P.S. Marti, nemoj triput reci...:d

ali Opti sta znaci "stabilni" P4 ?? :mrgreen:

OptiPlex je napisao(la):
Sta, nece biti Abit Nforce-va u buducnosti ? Pa to je onda udarac i za Amd.
Jeste da je inquirer lazov i po, ali gde ima dima ima i vatre

Ocito mi predstoji selidba na stabilni P4 :beat: u nekoj buducnosti

P.S. Marti, nemoj triput reci...:d

Kakav udarac za AMD... Abit je trecerazredni proizvodjac (kada je u pitanj BROJ prodatih plocha). Najbitnije je da li ce proizvoditi MSI i ASUS, pa onda i Soltek, Epox, Shuttle (ova tri su bitna kao i Abit).

Nije udarac za AMD jer stize daleko bolji chipset za AMD64 od strani ATI, tako da je ABIT i AMD bez brige tu.

ma ovaj prvenac ATi-ja na polju cipsetova ce biti kanta...

byMaX je napisao(la):
...
Kakav udarac za AMD... Abit je trecerazredni proizvodjac (kada je u pitanj BROJ prodatih plocha). Najbitnije je da li ce proizvoditi MSI i ASUS, pa onda i Soltek, Epox, Shuttle (ova tri su bitna kao i Abit).

Ne bih se slozio...Abit je ipak prestizni proizvodjac i ako on odustane, mnogi ce za njim. To ti je kao engleska industrija automobila, kad su propali Rols Rojs i Jaguar svi njihovi proizbodjaci srednjih klasa (npr. Rover) su se srusili kao kula od karata. Domino efekat.

no dobro, mozda to ipak ne mora biti udarac za amd

@Freak
aman, cekaj da to zazivi pa ga onda hvali :d

pozdrav ! :wave;

byMaX je napisao(la):
...

Trecerazredni proizvodjac ?
Sto ga onda koristis.
Izvoli lepo Soltek ili Shuttle pa turi u masinu.
C c c ...

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
...

7. u prvoj polovini 2003. godine po ostvarenom prometu. EPoX je npr. 12. Chaintech 16.; iWill 17. Shuttle 9.

Mali HoBiT je napisao(la):
ma ovaj prvenac ATi-ja na polju cipsetova ce biti kanta...

Misliš prvenac za Athlon64 platformu :?: ATI je i ranije pravio izlete na polju čipseta.

Sasa je napisao(la):
...
Trecerazredni proizvodjac ?
Sto ga onda koristis.
Izvoli lepo Soltek ili Shuttle pa turi u masinu.
C c c ...
max je lepo naveo da su trecerazredni po broju prodatih plocha ne po kvalitetu...

G!!! je napisao(la):
...
max je lepo naveo da su trecerazredni po broju prodatih plocha ne po kvalitetu...

Jel ? 🙂
A to sto ja volim da *****avam maxu, nema veze, a ? 😉

Pozdrav!

srdjan_r je napisao(la):
...

Misliš prvenac za Athlon64 platformu :?: ATI je i ranije pravio izlete na polju čipseta.

ma bice kanta u svakom slucaju :mrgreen:

Abit je jak na retail trzistu, a slabo pravi oem ploce, koje donose i najveci promet, dok MSI i ASUS i ostali tu cvetaju. Svakako je steta za ploce, no videcemo koliko ce uopste biti cipsetovi za A64 medjusobno razliciti po performansama...

Sajt koji je "preneo" tu informaciju ja smatram zonom sumraka (zona malo manje laze 🙂 Zasto bi prestao da to proizvodi? 'el mu lose ide... ne? Treci je. Sto bi se odreko deo kolaca? I pustio ga asusu i msi-u..

Mali HoBiT je napisao(la):
...

ma bice kanta u svakom slucaju :mrgreen:

a što to pričaš? ATI pravi čipsetove koji su pre svega namenjeni prenosnim uređajima i tu dosta prednjači u odnosu na osatale (VIA, SiS): ko od istih očekuje neke svemirske performanse???

OVim potezom nVidija je poslala poruku "drugoligasima" da se ne igraju "vatre" i ne suruju sa ATi-jem, XGI-om i S3-om, jer im se moze desiti da ostanu bez NV chipova na svim trzistima! Naravno, ovo nije moglo da prodje kod No. 1 ASUS-a, ali jedan ABIT, koji nije tolika zverka, ali ipak ima zapazenu reputaciju, sigurno je odlican primerak za "Zrtveno jagnje"!
Nece se ovo odraziti na AMD!

Nedjo je napisao(la):
OVim potezom nVidija je poslala poruku "drugoligasima" da se ne igraju "vatre" i ne suruju sa ATi-jem, XGI-om i S3-om, jer im se moze desiti da ostanu bez NV chipova na svim trzistima! Naravno, ovo nije moglo da prodje kod No. 1 ASUS-a, ali jedan ABIT, koji nije tolika zverka, ali ipak ima zapazenu reputaciju, sigurno je odlican primerak za "Zrtveno jagnje"!
Nece se ovo odraziti na AMD!

Neđo, mislim da grešiš. NVidia nije u poziciji da više ikoga uslovljava. Samo su joj Gainward i još neka sitnija firma ostali lojalni, dok SVI proizvode i ATi rešenja. Odavno je vrag odn'o šalu da bi se sad' oni tako inatili. Jednostavno nisu više u toj poziciji da od bilo koga zahtevaju ekskluzivnost saradnje.

magick je napisao(la):
...

Neđo, mislim da grešiš. NVidia nije u poziciji da više ikoga uslovljava. Samo su joj Gainward i još neka sitnija firma ostali lojalni, dok SVI proizvode i ATi rešenja. Odavno je vrag odn'o šalu da bi se sad' oni tako inatili. Jednostavno nisu više u toj poziciji da od bilo koga zahtevaju ekskluzivnost saradnje.

Slazem se u svakom pogledu sa Magick-om to zaista vodi u propast tako velike firme...

Jazza i magick su blago omasili temu 🙂 posto nije rec o graf. kartama vec cipsetima

U pravu ste da je to losh potez NV-a, ali mi jako lici na to sto je Nedjo napisao. Ako je Abit saopshtio NV-u da ce da radi i sa ATI-jem, a ovi su odlucili da im ne isporucuju FX-ove i chisete, onda je to odmazda. Ne verujete valjda da je Abit sam odlucio da ne uzima vise chipsete i FX grafiku ?

byMaX je napisao(la):
...

Potpuno se slazem sa ovim. Po broju prodatih ploca MSI i ASUS na daleko premasuju neke. Tako da cak i ako je to tacno, to je veci gubitak za Abita.

magick je napisao(la):
...

Nisam primetio da MSI pravi ATIjeve kartice. Makar ne zvanicno :rtfm:

Nazad
Vrh Dno