Šta je novo?

nv 93.81 driver problem

-=crusader=-

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
320
Imam jedan oc problem sa ovim driverima na Gainward 7950GT Golden Sample kartici, posle svakog restarta clock se vraca na def iako ga istestiram i sve radi kako treba do restarta... ima li pomoci ili da probam druge drivere?

batali OC iz drajvera i skini RivaTuner 2.0 Final

Kod mene trosi 4.77 MB i ne smatram da je mnogo, pored ostalih g***na koje imam u tray-u.
Ne kazem da nisi u pravu, ali u RT imas jos stosta od sitnih opcija da podesavas...
Imas i hw monitor, da pratis temps i clock-ove itd...
Program ima svoje zasto.

au brate pa toliko retardiran neverujem da je iko... nece da sacuva ni pored toga...

anyway stavio sam 93.71 i sad sve radi kako valja... a riva tuner ne vidim zasto bi instalirao da mi jede memoriju kad jedina stvar koju bi iz njega uradio jeste oc a to mogu i iz drivera...

nema potrebe da ti bude rezidentan u memoriji ako ces ga koristiti samo za OC - problem je jedino ako nemas da odvojis 20Mb na hardu koliko zauzima instalacija (mozda si na to zauzece mislio) 😛

Kod mene trosi 4.77 MB i ne smatram da je mnogo, pored ostalih g***na koje imam u tray-u.
Ne kazem da nisi u pravu, ali u RT imas jos stosta od sitnih opcija da podesavas...
Imas i hw monitor, da pratis temps i clock-ove itd...
Program ima svoje zasto.

ok, daj koji tip sta to jos mogu da uradim korisno iz riva tunera sem oc i pracenja temp jer kao sto rekoh to mogu i iz drivera... a alergican sam na ikonice u trayu, ja na svom kompu imam ukupno 3 🙂 tako da nedam mojih 5 mega 🙂

OC iz riva tunera ti je najbolje resenje, a program ne ostaje da radi u pozadini kao proces/ikonica u sis-tray-u....a jedino pomocu njega se moze OC-ovati grafa sa 93.xx serijom drajvera, bez bagova prilikom restarta....a ostale opcije koji ima su neka dodatna podesavanja za D3D i OGL, pracenje voltaze, al ja ih btw, ne koristim...

... kao i kontrola ventilatora, recimo, i startup klokovi i otkljucavanje pajpova (na kartama kod kojih to moze)...
Ja naizmenicno drzim rezidentne RT ili AT, kako koji, bez pravila, imam pasivnog GT-a pa mi kontrola vent-a ne treba, ali volim da gledam GPU temp dok igram neku igru.
A AT onemogucava 3DM da izadje na desktop, inace se NV bolje OC iz njega...

au brate pa toliko retardiran neverujem da je iko... nece da sacuva ni pored toga...

anyway stavio sam 93.71 i sad sve radi kako valja... a riva tuner ne vidim zasto bi instalirao da mi jede memoriju kad jedina stvar koju bi iz njega uradio jeste oc a to mogu i iz drivera...

Pitanje si formulisao tako da je delovalo da nisi to cekirao.... Nisam ni mislio da si retardiran :wave:

Uostalom ako koristis win XP poslednji zvanicni driver je 93.71 cemu ici dalje od njega ????
Riva se ne pojavljuje u trayu i za oc mislim da ne trosi memoriju, ako je tih 4mb rama od tolike vaznosti....

Cekaj, tebi memorija radi na 2,4 GHz?!?

Uuuu, al sam se ja istripovao. Mada ovo je jaka fora da zeznes nekog, ali meni se taj problem ne javlja...

Jok...memorija mu radi na 1.2GHz, a to je na slici bug koji se javlja prilikom OC-a sa 93.xx serijom drajvera...

Sto je jos gore karta nije OC-ovana ali doticni problem postoji..... Tj. prijavljuje duplu brzinu memorije 🙂 To tek mocno izgleda kada se memara ocuje na 1350 pa prikaze 2.7GHz 😀 Ali zato OCujem iz Rive gde sve propisno sljaka 🙂

HeHeHe... Upravo sam zeznuo ortaka da sam sa Pencil modom na 7600 GLH overklokovao na 2.4...

Uostalom tek sam sad video, crusader kaze da su driveri 93.81... Su to izasli novi? (Zeza me wireless ne mogu da otvorim sajt)!

Nazad
Vrh Dno