Šta je novo?

nV 5950 Ultra + Forceware + Throtling problem

miha\zero

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
619
Imam Asus v9980U (5950 Ultra) koja sam za sebe radi super, sve dok ne koristim drajvere novije od 56.72. Nakon tog drajvera drajveri se istripuju da sam presao treshhold klokom i trotluju. Kartica naravno nije kloknuta ni malo (doduse nije da ne bi bila, ali ovaj problem). Desava se da igram q3 u lowest i da imam 20 fps ... i to kao average.

Da nema neko iskustvo ili savet kako da resim problem, bez da se resim kartice.

M

Pa bas ti drajveri 56.72 su najbolji za FX NV seriju. zasto bi stavljao novije drajvere koji nisu optimizovani za tvoju karticu vec za modele NV6XX.
Proslo je davno vreme kada su se skidali najnoviji detonatori koji su radili na svim NV karticama pocev od MX400 do Ti4200 i bili teski par megabajta.

POZ

Apsolutno. Meni na Ti4200 56.64 daje maksimum, sa ovim najnovijim KotOR, recimo, ima ispod 10 frejmova (?)...

I ja sam imao isti problem sa ti4200 koristio sam najnovije drivere i nisam uspeo da prebacim vishe od 8000 markova u 3dmark2001se a onda instalirao na prpotuku BadMF0-a 44.03 i sve je poletelo 11500 markova nisam probao 56.64 ali verujem da bi ok radili(sad imam novu grafiku Leadtek A6200TD agp)

I ja sam imao isti problem sa ti4200 koristio sam najnovije drivere i nisam uspeo da prebacim vishe od 8000 markova u 3dmark2001se a onda instalirao na prpotuku BadMF-a 44.03 i sve je poletelo 11500 markova nisam probao 56.64 ali verujem da bi ok radili(sad imam novu grafiku Leadtek A6200TD agp)

animan je napisao(la):
I ja sam imao isti problem sa ti4200 koristio sam najnovije drivere i nisam uspeo da prebacim vishe od 8000 markova u 3dmark2001se a onda instalirao na prpotuku BadMF-a 44.03 i sve je poletelo 11500 markova nisam probao 56.64 ali verujem da bi ok radili(sad imam novu grafiku Leadtek A6200TD agp)
Poleteo ti je 3Dmark2001 i nista vise (klasicna prevara u nature testu). Da si uzeo 40.72 imao bi jos nekih 200-300 bodova vise 😉

Nisam se pumo zadrzao na testiranjima ,igre su mi ok radile i bio sam zadovoljan a i ziva je istina to za 3dmark2001se samo je tu davala jake skorove 3dmark03 je dao najvishe 1789 a 3dmark05 nije mogao da upli jer trazi PS 2.0 a Ti4200 ima PS1.1 Kartica je jako dobra znachi u Direct X 8 aplikacijama a u direct X 9 je upotrebljiva samo ako imash dobar procesor i kilo rama 🙂

Instaliraj lepo ASUS-ove 45.23(cini mi se ti su poslednji zvanicni iz 45.xx serije, ako ne onda vec koji su), i zaboravi uopste na testove i ostalo, a uzivaj u igricama. Naravno, doteraj ih coolbits-ima. I, ne petljaj se sa ijednim novijim drajverima.

Ma nisi me razumeo (ako si meni ovo napisao 🙂) karta je jako malo bila kod mene,kupio sam novu a staru dao burazeru ali cu da te poslusham i da skinem te drivere sa neta zbog njega!!!!
Pozdrav!!!!!

Sustina je da noviji drajveri ubrzavaju neke novije igre znacajno, poprave bagove itd, dok su stariji drajveri u tim istim igrama ... najblaze receno ... kilavi. Iz tog razloga bih rado da uradim istu stvar sa novim drajverima. Ima li neko ideju ?

M

Ne bi me zacudilo da se radi deoptimizacija drajvera kako bi ljudi uvideli da im je grafika prespora i da je vreme da pljunu kes za 3x skuplje AGP/PCIE parce :sceptic:
Jos jedna teorija zavere :smoke:

miha\zero je napisao(la):
Sustina je da noviji drajveri ubrzavaju neke novije igre znacajno, poprave bagove itd, dok su stariji drajveri u tim istim igrama ... najblaze receno ... kilavi. Iz tog razloga bih rado da uradim istu stvar sa novim drajverima. Ima li neko ideju ?
M

Bas sa 45.23 drajverima NISAM imao nikakvih bagova, dok sa novijim varijantama jesam. Kartica je bila MSI 5900SP overklokovana na klokove standardne.
Slicno mi se desavalo i dok sam imao ASUSovu GF3 i GF4Ti. Samo sa tom serijom drajvera sve je radilo kako treba.

Poslednja izmena:
oogabooga je napisao(la):
a koje drajvere preporucujete za fx5900xt??

Nazalost, sa XT cipovima 45.x drajveri ne funkionisu. Probaj sa 56.72 ili 61.77.

stavio sam ove 56.72..... pa cemo videti....... nego sam otkrio danas da me zeza napajanje za graficku, u stvari, izgleda da ovo od 300W NEO, nije dovoljno...... nvidia control center mi izbacuje poruke da zbog nedovoljnog napajanja suzbija sve na LOW...!!!!!!!!

oogabooga je napisao(la):
stavio sam ove 56.72..... pa cemo videti....... nego sam otkrio danas da me zeza napajanje za graficku, u stvari, izgleda da ovo od 300W NEO, nije dovoljno...... nvidia control center mi izbacuje poruke da zbog nedovoljnog napajanja suzbija sve na LOW...!!!!!!!!

Promeni dzek kojim napajas kartu, uzmi neki drugi. Desava se da sam konektor ne naleze bas najlepse da se karta istripuje.

M

promenio sam napajanje, sad je chieftec 360W i sve je OK

Nazad
Vrh Dno