Šta je novo?

numericka tastatura na MSI lapovima

MaliSpaja

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
Pozdrav ljudi,

do pre 5min sam bio ubedjen da cu uzeti sledece nedelje MSI EX610X-018EU ali sad se dvoumim zbog tastature pa mi je potrebno misljenje nekoga ko dotinci model poseduje.

Naime ono sto mi se prvo dopalo sada mi je sumnjivo. Procitao sam negde da su ostali tasteri 'uzi' zbog dodavanja numericke tastature. Posto ce mi komp sluziti za programiranje (mnogo kucanja), ovo moze biti veoma veliki problem. Vec sam video da je enter taster 'manji' ali molim vas ko poseduje ovaj model da mi kaze da li su tasteri primetno uzi i da li je teze kucati na slepo u odnosu na druge modele.

Obzirom da nisam u Srbiji i da ovde nema ovog modela - isti ne mogu uzivo videti.

Hvala

Ja upravo pisem sa doticnog lap-topa.Istina je da su tasteri malo uzi ali samo kursorski(gore,dole..),desni shift,enter je manji,znak pitanja,tacka.Ostali su po meni dovoljne velicine.Za te pare koliko taj lap kosta tastatura je kvalitetna i prijatna za kucanje.Mada mi numericka tastatura ne treba ni zasta ali kada sam ga kupovao nisam na to obracao paznju:).

Pa definitivno ti je potreban neki period privikavanja, pre svega mislim na desni shift koji mi je zadao dosta muka dok se nisam navikao, inace ovako je stvarno ok. E sad na tebi je da odlucis da li ti numericka tastatura znaci toliko da moras da imas prelazni period ili ne, ja se licno nisam pokajao ni trenutka ni za MSI ni za doticnu tastaturu, evo skoro godinu dana me perfektno sluzi :)

Ukratko, tastateri su uzi kak ose ide od leva ka desno. Numericka tastatura je normalne velicine, ali su ovi tasteri pre nje malo manji, ali to nije nikakav problem, lako se navikne covek, i to skoro odmah.

Ako si navikao na upotrebu numeričke tastature, privikavanje će ti biti ekvivalentno navikavanju na upotrebu tastature bez tog dela :) (možda desni shift bude najveći problem).
Ako ne koristiš numeričku tastaturu, nije zgoreg da pogledaš i neki drugi model.

Ja sam toliko navikao na numeričku da sam prvih mesec dana ludeo bez nje, pa sam koristio pravu tastaturu, pa sam ubedio sebe da je sve stvar navike :)
Posle nekog vremena sam dokazao (kome?!) da jeste stvar navike, ali ipak gledam USB numeričke tastature i verovatno ću je i kupiti :)

Nazad
Vrh Dno