Šta je novo?

NTSC DVD-R Camcorder

bugarin

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2005
Poena
304
Imam kombinaciju da mi stigne is USA Hitachi DZMV780A. Googlao sam i na Hitachi-jevom sajtu nasao sve karakterisitke ovog modela, i muci me jedna stvar.
Posto ima S-video izlaz nece biti problema sa prebacivanjem materijala na komp, ali posto je NTSC format necu moci da vezem kameru na TV i gledam snimke (moci cu naravno na modele koji podrzavaju oba sistema ali nema bas svako takav TV).
Iz tog razloga slede dva pitanja za poznavaoce ove problematike:

Prvo pitanje: Da li kod nas i gde mogu da se nabave 8cm DVD-r ili DVD-Ram, naravno i po kojoj ceni?

Drugo pitanje: Koliko materijala staje na ove skracene DVD medije?

mogu da se nadju, DVD-R je negde 250 dinara, a ram sam video negde ali se ne secam cene. na 8cm DVD-R staje 1.2Gb, znachi max pola sata snimka = neisplativa investicija...

ko sto rece covek: neisplativa investicija... neki modeli imaju varijantu da stave 60 min na taj mali dvd, ali je kvalitet tragican (na nivou onih sa osrednjih fotoaparata)

tvout si u pravu da verovatno neces moci da koristis na vecini tva, mada sve vise novijih guta ntsc bez problema... a sto se prebacivanja snimaka tice, nisi valjda stvarno planirao da koristis Svideo da bi prebacio snimke na kompjuter?!?!? pa covece vec su ti u mpeg2 formatu, prosto izvadis dvd, strpas u racunar i uradis copy. Mislim to je jedina prednost dvd camcordera u odnosu na minidv...

i ja sam u fazi razmatranja kamere iz usa, pa sam imao neka srodna razmisljanja... naravno ja cu se drzati minidv-a |) i panasonica sa 3ccd

Nazad
Vrh Dno