Šta je novo?

NTLDR is missing

delta3

Cenjen
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poena
154
Procitao sam postove sa ovom temom ali nisam nista skontao a mozda je kod mene specifican slucaj. Imam instaliran XP sp2 nadogradjen na sp3 a problem se javlja kod podizanja sistema gdje mi izbaci gresku:
''NTLDR is missing''
''Press Ctrl+Alt+Del to restart''
Disk mi je 40 Gb i podijeljen je na dvije particije. Posto je C disk bio pretrpan hteo sam da uklonim nepotrebno pa sam greskom obrisao neki programski fajl iliti ovaj ntldr fajl. Eto sto se ono kaze od gotovog sam napravio veresiju. :wall:
Pomozite mi da spasim ovaj disk odnosno postojecu instalaciju u njemu.
Kako da ubacim taj NTLDR fajl ponovo na C disk.
Unaprijed zahvaljujem!
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ubaci instalacioni disk, pokreni setup i onda nadji opciju repair windows.

Windows XP users

1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.
6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter, which in this case is "e." This letter may be different on your computer.

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot."

Evo ti i ovo nadam se da moze da ti pomogne.

Poslednja izmena:
Uspio sam sve odraditi po ovom tvom uputstvo i sad se windows podize normalno sa tim sto mi izbaci poruku:

Invalid boot ini File
Booting from C:\windows\

Poslije ove poruke nastavi se normalno podizanje sistema. Mislim da nisam pravilno odradio ovo pod tackom 7 ali ovo mi tolikoi ne smeta bitno je da sve radi.
Drugar hvala ti na pomoci i ako trebas nesto iz oblasti satelitske tv slobodno se obrati jer je to moja oblast.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Fali ti i boot.ini fajl, on baš i nije toliko bitan na hardovima sa jednim sistemom, tako da ostavi tako, ili nađi negde taj fajl, i iskopiraj na root C particije ( mogu ti poslati mailom, ako hoćeš )

Za opravku boot.ini fajla postoji komanda

bootcfg /rebuild

Znači, ponoviš navdenu proceduru sa instalacionim CD-om. Uđeš u repair konzolu i izvršiš ovu komadnu.

Za opravku boot.ini fajla postoji komanda

bootcfg /rebuild

Znači, ponoviš navdenu proceduru sa instalacionim CD-om. Uđeš u repair konzolu i izvršiš ovu komadnu.

Kakav je doslovce postupak, da li isto kao i ovo prvo ( copy e:\bootcfg\ ili /rebuild )

Fali ti i boot.ini fajl, on baš i nije toliko bitan na hardovima sa jednim sistemom, tako da ostavi tako, ili nađi negde taj fajl, i iskopiraj na root C particije ( mogu ti poslati mailom, ako hoćeš )

Drugar mozes mi poslati na mail [email protected] i ako moze objasnjenje gde je tacno root na C particiji posto nisam bas na ti sa ovim stvarima. :D

Probaj ovako

1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.

e sad kucaj fixboot i udari enter :)

pozzzz

Poslao sam

Evo i sadržaja tog fajla, kopiraš ovo, paste-uješ u notepad i snimiš kao boot.ini.

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

BelThaZoR
Toliko kuckanja za jedan boot.ini fajl, što je mnogo mnogo je

Poslednja izmena:
Kakav je doslovce postupak, da li isto kao i ovo prvo ( copy e:\bootcfg\ ili /rebuild )

Ne. Ponavljaš postupak u smislu da digneš sistem sa instalacionog CD-a i uđeš u Recocvery konzolu. Kad se pojavi Command Prompt samo upišeš;

bootcfg /rebuild

[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

Ovo može da bude tačno, što je u ovom slučaju gotovo 100% tako, ali i ne mora jer šta ako ako sistem nije instaliran po defaultu ;)

Trebao si korisniku delta3 onda detaljno da objasniš kako se pravi ovaj fajl jer samo copy/paste u Notepad pa na Save bez menjanja opcije Save as type na All Files neće da radi :wave:

Poslao sam

Evo i sadržaja tog fajla, kopiraš ovo, paste-uješ u notepad i snimiš kao boot.ini.

[boot loader]
timeout=30
[operating systems]

BelThaZoR
Toliko kuckanja za jedan boot.ini fajl, što je mnogo mnogo je

Uspio sam po ovom uputstvu srediti i ovo i sad je XP radi kao i prije. :guitar:
Zahvaljujem se svima na pomoci i moram da kazem da ste opasna ekipa a inace mislim da je ovo najbolji forum iz ove oblasti na koji sam dosad naisao.
Pozdrav za sve!

Vrh Dno