Šta je novo?

NTLDR is Missing. Hitno

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Jebemu, pravio ja neki sebi cooler za graficku (bude kasnije prikazan :smash: ), i kad sam ga htio namontirati, izvadim glavni hdd (na kojem je win), i vratim kasnije, i nece. Kad ukljucujem racunar dobijem porkuku

A: Drive Error
Press F1 to Resume, a ja ni nema FDD ni A: particiju

Pritisnem F1, i dobijem navedenu poruku, i pise "Press CRTl+Alt+Del to restart" odradim to, al isti vrag opet.

A detektuje HDDove i dvd rom, i pojavi se ova poruka sa A: Drive Error

Daj jel ima ko kavko rijesenje, racunar mi treba hitno ujutro :wall:

ps
evo stavio sam da se boota sa win xp cda, i dobijem istu poruku, pritisnem f1, a zatim poruka "press any button to boot from cd"

ima li ko rijesenje, ili mi ne gine win reinstall?

ps2
ide reinstall, budem vidio da li ce radit :wall:

Poslednja izmena:
Prebaci u HDD Boot Priority-ju u BIOS-u da se sistem podize sa SATA HDD-a, a ne sa tog 20GB HDD-a i valjda ce raditi.

Objasnjenje: Kada si izvadio HDD sa Windows-om BIOS je automatski prebacio da se sistem trazi na sledecem HDD-u tj. tom od 20GB. Kada si vratio HDD BIOS je ostavio da se sistem trazi na njemu i stavio SATA HDD na drugo mesto. Prebaci SATA HDD na prvo mesto (iznad tog ATA HDD-a) ili rucno prebaci da ti se sistem podize sa SATA HDD-a umesto tog ATA HDD-a (nesto od ovo dvoje u zavisnosti od BIOS-a).

Poslednja izmena:
Po svemu sudeci, tebi se BIOS resetovao. Moraces ponovo da ga podesis, ali eto, kad podesis da se sistem dize sa SATA HDD-a umesto sa ATA 20GB HDD-a, resices problem sa sistemom.

Hvala na odgovorima, al u nedostatku zivaca pao je reinstall sistema, koji je ionako bio veoma mlad, bez previse programa, rijesim to za sat vremena.

Medjutim, bilo je neke jebade oko reinstalacije, tako da mi je greskom obrisao, tj. formatirao C: particiju, tj ovaj disk od 20gb, i otislo je u nepovrat bratovih 7-8 gb koje je skinuo s neta u zadnjih par dana, i cuvao ih kod mene u nedostatku dvd rezaca na njegovom racunaru. A i ista situacija mi se desila prije mjesec dana, kad sam istalirao win, samo sam mu tad zbrisao 13 gb :d

Medjutim, ajd sve to ok, neg i nakon reinstallacije windowsa, ostaje mi ona poruka A : system error, press f1 to continue? wtf?

Medjutim, ajd sve to ok, neg i nakon reinstallacije windowsa, ostaje mi ona poruka A : system error, press f1 to continue? wtf?

Ako nemaš FDD u računaru isključi ga i u BIOS-u. Imaš opciju Floppy Disk Drive koja je sada verovatno postavljena na 1.44MB 3.5". Nju samo prebaci na None.

Na prvom ekranu BIOS-a pri dnu potrazi Drive A 1,44 i uradi disable

sata II, pise u "moja masina" ;)

Trazio sam tu opciju po biosu, al nisam uspio naci, da iskljucim HDD, sad cu ga morati prelistati opet

Ne treba da isključiš HDD nego FDD. Opcija se nalazi u Standard BIOS settings. Piše Floppy disk drive: 1.44MB 3.5", i ti to zameniš u None.

Vrh Dno