Šta je novo?

NTLDR is missing... dajte neki predlog :) !

massive

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
dragi moji,

ja sam loše, što vama ne želim.
ovih dana me baš navatali prijatelji i "prijatelji" da im popravljam PC-jeve i slično...
e , a danas je došao jedan stvarno fin i pristojan dečko, moj drug, student filmske montaže...bla bla...
odneo je HDD maxtor 40GB (neki matori na 5400) na akademiju, da tamo izrenderuje projekat iz Premiera (moraju tako da rade), i računar (Win2000)nije video disk. ok. vratio se kući i priključio hdd nazad, kad ni tu ga nema (a do juče je sve radilo). onda je nažalost zvao i mene u pomoć...
kada sam upalio mašinu, vidim da je HDD na primary slave. pokušavao sam sve moguće kombinacije džampera, promenio IDE kabl, ali PC se zakuca uvek kad treba da krene sa učitavanjem WinXP. onda sam digao čist DOS, i fajlovi su bili tu... svi na mestu..(gomila projekata iz Premiera, Vegasa i slično, muzika koju je pravio, itd itd...)
probao sam da povežem disk kod mene na WinXP, ali je stalno prijavljivao da je nepoznati file sistem na njemu.
onda sam pokrenuo Boot WinXP sa CD, i ušao u repair konzolu. pokušao sam da kopiram i NTLDR i ntdetect.com, i ništa ne biva... pokušao sam i fixmbr i fixboot, i ništa... sistem ni da makne.
samo postoji jedan mnogo gadan problem - NEMA OKO 35GB njegovih radova!!!! ili se bar ne vide.... prijavljuje se samo c particija veličine 10 GB na kojoj ima 4 GB slobodnog prostora. kad spojim disk na moj računar isto stanje, ali se ne vidi ni jedan file... !* :mad:
POMOZITE - ZAO MI ČOVEKA !!!
a tek sebe........ :wall:

Uzmes GetDataBack for FAT32 ili NTFS (zavisno od fajl sistema) ili Easy Recovery Pro 6.x ili neki slican program za povracaj podataka, spasete sve njegove podatke i ponovni reinstall sistema.
Lici da mu je prsla particija iz nekog razloga (da li je taj win2k ubio particiju, ili mozda tvoj xp), da ne ulazimo dalje u detalje posto stvar izgleda hitna. Pogledaj koji fajl sistem ima drug, ako ima FAT32, obavezno neka predje na NTFS (bas mi lici da je ovo bila FAT32, jos nisam cuo da NTFS tako pobrljavi). Spasa tom OS-u, kao sto rekoh, nema, samo spasite podatke programima koje sam naveo (spasavanje je uglavnom 100% uspesno ako je logicki ostecena particija).

Na win2000 os-u da vidiš novi disk ponekad moraš otići u Menage > Disk mengment > pa mu tamo dodeliti slovo.

Na win2000 popravka izgubljenog boot-a je mnogo lakša.
Ode se na repair i sve sam odradi...

Na winxp-u je mnogo teže.
Meni se desila slična stvar. Evo kako sam ja namestio...

Pošto sam morao da formatiram c particiju gde mi je boot za xp, sistem naravno nije hteo da se podigne. XP je fizički bio na drugoj particiji.

Sa repair konzolom nisam uspeo da popravim boot.
Povratio sam sve fajlove i popravio mbr, ali se sistem resetovao svaki put pri pokretanju...

Pokrenuo sam Norton ghost, uradio image te particije, instalirao ponovo xp (tada je popravljen boot) i za 2 minut vratio stari windows sa ghostom.

Malo komplikovano, ali radi.

Ovo naravno probaj ako nikako ne uspeš da povratiš nestale fajlove

Poslednja izmena:
Izvinite, sto pravim digresiju. Meni se desilo jednom da mi nestane NTLDR na win xp-u. Sta se u takvim slucajevima radi u repair konzoli?

Kucaj fixboot za sredjivanje boot sektora na bootabilnoj particiji i fixmbr za sredjivanje MBR-a.

sa win2000 jednostavno izaberes opciju da se popravi boot, a u xp-u odes u konzolu, kucas dir, i pokrenes sve komande sa fix*... tako bi trebalo da radi, meni nije što neznači da i vama neće ;)

Pa ne znam... ja sam imao sličnu situaciju sa diskom čiji je fajl sistem (NTFS) bio enkriptovan... ako je to situacija i ovom slučaju, teško da će da uspe da povrati podatke :(:(:( mada, sve mi miriše na FAT32 zato što u 100 slučajeva 99 puta pobrljavi FAT (barem po mom iskustvu)...

e ljudi evo me.... hvala na odgovorima. jos vek nisam nista probao da uradim jer sam imao drugih obaveza. disk je inace pod FAT32. pokusacu sa onim programima sto preporucuje nesharm, jer sam sve drugo sa repair console i slicno vec pokusao.
i ako sve uspe , prelazim na NTFS.
nego, kazite mi zasto taj disk ne moze da se namesti da radi kao master???
kazem vam sve kombinacije jumpera sam probao i nista... (spojen je ispravnim 80 kablom na PRIMARY IDE kanal...)

hmmm. vece je .. a GetDataBack for FAT radi svoj posao. i to dosta dugo.
zapravo slucajno sam mu zadao da prebaci ceo disk od 40 GB (onaj neispravni) na novi od 80 GB. i sada to traje.. i traje... i traje.... i stiglo je posle dva sata na 40%. e , pa sada cu ga ostaviti do kraja... hvala u svkaom slucaju na pomoci:)

Nema na cemu, samo javni sta si uradio na kraju...
Btw, ne chachkaj mechku sa FAT32, on je 10% brzi od NTFS-a i 1000% nestabilniji.

eto sve je proslo kako treba.
sve je na mestu, i presli smo na NTFS.
ajde sada da citamo dalje ovaj forum...
potpuno neverovatno mesto.

Vrh Dno