Šta je novo?

ntfs u raw format

mmssm

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Zdravo!
Imam 1 hard disk sa dve particije. Kada sam upalio kompjuter druga particija na kome se nalaze podaci ne postoji tj.pise da je RAW format, i trazi da se formatira.
Sta je uzrok i sta mogu da uradim? Ta particija mi je velika oko 110Gb.Kako da vratim nazad u NTFS bez formatiranja diska?

Upotrebi neki od recovery programa, recimo GetDataBack za NTFS. Preporuka, ako imas, ili mozes da nabavis, Hirens BootCD, aktuelna verzija je 7, na njemu imas dosta programa za HDD testing i data recovery.

Mozda cuvena barijera od 137GB? Ukoliko ti je disk veci od 137GB pogledaj FAQ koji se nadazi u Storage forumu.

Pozdrav,
Igor

Koji cipset,disk,os imas? Meni se to desilo kad sam snimio podatke
na mom kompu(nf cipset) na jedan maxtor sata 80gb kad sam ga stavio na komp sa kt 600 isto nije bilo nista na disku kad sam vratio na moj sve je ok.
Doduse ti nisi menjao nista u kompu ali sta ga znas.

jeste da mi je disk veci od 137GB(160 je) ali to je sve radilo do juce! I sta da radim sa tim programom v7.5 .Imam maxtor 160gb i nf chipset (epox)

Divno, koji NF chipset i koji EPoX? :mad: :trust:
U pitanju je CD boot varijanta, na njoj imas HDD testing tools, odaberes PowerMax i testiras HDD. Potom, ako je prijavio zero error, postoje recovery programs, startujes i nadas se da ces uspeti povratiti podatke.
Inace, mogao si odmah da napomenes marku, model i kapacitet HDD-a, mainboard, CPU, overclock rezim... :smoke:

@gsimon, hvala za link

Poslednja izmena:
mmssm je napisao(la):
jeste da mi je disk veci od 137GB(160 je) ali to je sve radilo do juce! I sta da radim sa tim programom v7.5 .Imam maxtor 160gb i nf chipset (epox)

I jednom mom ortaku je to radilo cca mesec dana, a onda ga je racunar jednom upitao: "Jeli gazda, a da ja to formatiram malo, a?" :d , odnosno izgubio je cca 100GB podataka, zato sto je zaboravio da ukljuci podrsku za velike diskove. Znaci procitaj faq i vidi da li ti je ukljucena podrska.

Pozdrav,
Doggy

Nazad
Vrh Dno