Šta je novo?

NTFS problem

Shedoks

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
Ovako imam norton 2004 i kasperski antivirus ali takodje imam i NTFS file sistem i ne moze antivirus da ih ocisti. Probao sam i u safe modu ali ne moze da ih cisti jer su svi filovi podeseni na read only takodje sam pokusao da preko adminovog (default) accounta cistim sve ali ne moze. Pomoc 🙁

Pa, ovaj, nisu ti dovoljni SAMO Norton i Kasperski, ti tu stavi i NOD 32 i jos neki, možda i pomogne 😉... Šalim se, naravno, probaj da skineš Read Only atribute, pa ponovi skeniranje. I još jedared, samo ti je jedan AV potreban, oba ima da ti samo tako smore sistem.

Iskljuci system restore,pa probaj onda....mozda upali... 😉

Ma skino sam norton to je bilo samo temp 🙂 Pa ne mogu da skinem read only atribute u tome je problem a ne znam zasto 😉 zato sam i postavio topic ovde da pitam da li neko zna u cemu je problem

@sanel nbg22
meni je malo nejasan tvoj problem?!
sta ne moze da ocisti? NTFS!
ajd pojasni 🙂

ne, trebalo bi da ako si logovan kao sistem admin, da mozes da promenis atribute i fajlovima i folderima.

sanel_nbg22 je napisao(la):
ne mogu da skinem read only atribute iako sam admin a kaspersky nece da ih cisti, u reportu pise read accsess denied

Da li ti AV pronađe neke viruse pa ne može da ih očisti ili ne može uopšte da pročita neke fajlove?

@sanel nbg22
probaj da podignes OS Knopix, nista se ne instalira i ide sa CD-a, pa preko njega izmeni atribute! Uhhhhh, mada mislim da se ne moze sa njim pisati po NTFS particiji ?!

E, ovako ... Gremlini su ti usli u boot record. Viruse startuje zajedno sa bootovanjem windowsa i zato ti je odbijen pristup. Tj. ne tebi vec antivirusnim programima. 😡
Ima solucija da ih izbrises rucno iz registija al' samo ako znas sta brises.
Startuj iz run-a Regedit i trebalo bi da ti se trojan nalazi u hkloclal mashine-software-microsoft-windows-run ... :cigar: Ili jednostavno ako ne nadjes idi na edit-find :d
Ajd pa srecan rad 😉
p.s. Inace nema to veze sa FS-om...

Poslednja izmena:
sanel_nbg22 je napisao(la):
Pronadje viruse ali ne moze da ih ocisti niti obrise

Skini F-Prot za DOS i najnovije definicije za njega... Podigni sistem sa Boot CD-a sa podrškom za NTFS (recimo Hiren's Boot CD). Onda raspakuj F-Prot na HDD (nemoj da raspakuješ iz Windows-a da ne bi slučajno virus zarazio i F-Prot) i skeniraj sistem. Ili, ako imaš pristup drugom računaru, snimi već raspakovan F-Prot sa novim definicijama na jedan CD.

edit: http://www.f-prot.com/download/home_user/

Poslednja izmena:
Jesi li pokusao sa regeditom ??
Nadji virus u regeditu i obrisi ga iz registry baze i onda ce moci da se skine posle restarta i iz systema... :-devil-:

Imam bolje reshenje: skini sa neta program "Process Explorer" i pomocu njega uradi search(ctrl+f) i upishi ime fajla. Program ce ti dati sve procese koji koriste taj fajl i ti ih sve iskljucish(iz programa desni-klik na isti proces i opcija "kill process") i tako "ubijesh sve procese koji koriste taj fajl. Posle tog, ako morash da iskljucish i explorer.exe uradish sledece: sa tastature win taster + R> cmd > nadje fajl pomocu commanda i uradish delete opciju(direktorijume menjash pomocu "cd.. ime direktorijuma -- obavezne su 2 tacke posle "cd")
Mislim da bi se tako oslobodio nezeljenog/ih fajlova.
Ako neshto ne uspesh uradio javi se na PM, a ako program Process Explorer ne nadjesh isto se javi na PM i ja cu da ti ga poshaljem na mail
Mislim da bi to bilo sve.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno